ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Допитване прогнозира: ГЕРБ печели изборите в Пловдив с огромна преднина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:30 / 08.09.2014Коментари (44)9066
© Plovdiv24.bg
Допитване в началото на предизборната кампания сред 4600 читатели на най-четената от пловдивчани медия Plovdiv24.bg показва, че партия ГЕРБ е на път отново да спечели парламентарните избори в града ни, и то с огромна преднина пред останалите политически формации.

Партията на Бойко Борисов събира половината от вота.

БСП застава на второ място с 9% от анкетираните. За да е напълно достоверно проучването, на БСП и ДПС добавяме по 5%, тъй като тези две формации разчитат изключително много на вота на хора от третата възраст, както и на неграмотния и ромския вот (ДПС). Тоест електорат, който не може да бъде обхванат от високотехнологична медия, каквато са интернет сайтовете. Затова прогнозният резултат на БСП в Пловдив е около 14%.

Очаквано трети в дясната столица на България, застава Реформаторският блок с 9%.

ДПС по всяка вероятност ще е четвърта сила в града ни с 2+5% или вот около 7%.

Според анкетираните Патриотичният блок на НФСБ и ВМРО, предвождан в града ни от бившия градоначалник Славчо Атанасов, акумулира 5%. Последните национални избори обаче показват, че очакванията, които Атанасов събира и резултатът му след вота, се разминават доста. Той винаги събира доста по-малко гласове от очакваното. Дали и този път ще е така, ще разберем след около месец.

След "патриотите" застава АБВ на Георги Първанов с 4%. "Атака" след позорното си участие в последното управление се срива до 3%, но най-унизителен и голям спад търпи Бареков и неговата ББЦ, които печелят симпатиите на едва 2% от анкетираните. "Незаобиколимият фактор" в бъдещия парламент ще трябва да прибегне до "други" похвати, за да не претърпи огромно унижение в родния си град, където и ще води листата.

Процентът на хората, които са заявили, че няма да гласуват на предстоящите избори, е сравнително нисък - 11%. 

Публикувахме подобно допитване и преди евровота по-рано тази година. Тогава бяхме разкритикувани заради получените резултати в анкетата и обвинени в манипулиране на общественото мнение, но реалността след вота доказа за пореден път, че Plovdiv24.bg е медията, която отразява най-точно както случващото се в града ни, така и настроенията на пловдивчани.



Още по темата: общо новини по темата: 486
20.07.2017 »
31.03.2016 »
28.04.2015 »
27.04.2015 »
28.01.2015 »
26.01.2015 »
предишна страница [ 1/81 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Истината е само една ПЪЛНА АВТОНОМИЯ на всички региони и да спрем с нашите данъци ПЪРВО да храним ШОПИТЕ и после за нас каквото остане ако остане.В тая държава се прави БЮДЖЕТ всяка година и след като си плащаме данъците и здравните вноски и после да слушам че нямало пари в държавата -НЕ БЛАГОДАРЯ такива крадливи политици и управници не ни трябват.Ние като суверенитет трябва да изискаме на първо време да се смени тая конституция за да можем ние самите да си определяме хората на който да се доверим да ни защитават интересите а не на разни самозванковци и партийно назначени лакей който нямат право на дума никога.И стига сте го възхвалявали тоя Бойко защото той е една кръгла нула-с нашите пари строй пътища и градини и все в първо лице единствено число се хвали а реално той какво е направил икономически -ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО.Лошото е че няма алтернатива на всички партии в момента който са на тая сцена и няма по-малко и по-голямо зло всичките са един дол дренки и хич не им пука на тях ние какво искаме и какво мислим.Как е възможно агент на Държавна сигурност като Христо Марков вчера да агитира да се гласува за ГЕРБ -що за цинизъм е това незнам
+4
 
 
Аз пък честно казано се чудя защо хора, които са "пълен пас" се опитват да съветват и дават акъли кое как било и най-вече кое как щяло да се случи ако този или онзи дойдел на власт. Вие самият/самата не можете за себе си да си направите извод за кой да гласувате, а сте тръгнал акъли да раздавате. Как може такова нещо. Като не Ви стига акъла или осведомеността, по-добре поне си мълчете или питайте. Има достатъчно голям набор от партии, всяка със своите плюсове и минуси. Не може нищо да не искате и нищо да не ви харесва. А ако е така - хващайте еднопосочния полет за Марс (Mars One) и довиждане. В света има леви, десни и националисти като цяло, същите типове партии има и у нас, като всеки казва какво предлага. Аз пък ще Ви кажа, че съм привърженик на десния модел на управление и затова намирам за съвсем нормални и логични десните методи на управление на ГЕРБ с МАЛКИ изключения. Съвсем перфектно е ясно, че няма да намерим. Нито в Англия, нито в САЩ, нито където и да е няма управление, което да се харесва на всички. Навсякъде "стягането на колани" не се харесва от обществото, но когато една държава е в тежка криза, в каквато безспорно сме, това е единствения начин за изход. Разпускането на кесията и раздаването на пари на народа никога и никъде не е довело до нещо добро. АМА НИКЪДЕ.
+6
 
 
Първо - това допитване е много относително и е на базата на не повече от 5000 вота. Второ - каква е разликата дали ГЕРБ или БСП - ще спечели? Абсолютно никаква - и двете партии са достатъчно крадливи. Ясно е, че ГЕРБ ще спечели изборите и какво от това ? Старата песен на нов глас - замразяване на доходи, вдигани на цените. Ако пък е БСП - поредица от малоумни решения следователно протести, оставки и пак нищо. Не е ли време да се даде път на друга партия - как мислите? Аз честно казано съм пълен пас за кой да гласувам...
+3
 
 
Да дадем на Бойко 240 места в парламента и с чиста съвест можем да хващаме куфарите и някъде другаде. И каза, че като се върне на власт, ще затяга коланите още повече, защото сега сме китки и ни трябват още лишения.
+5
 
 
Само не разбирам защо някой би гласувал за БСП. Наистина. Много пъти доказаха, че не заслужават доверие - не виждам що за човек би гласувал пак за правителство, което е неспособно и съставено от хора, които далеч не са специалисти по каквото и да е
+2
 
 
Какво да правя като нито една партия, група или политическа формация не ми допада??? Противни са ми 99% от политическите лица (да не кажа - задници). Според Вас трябва ли да гласувам, като няма и не виждам никакво значение кой ще ми надене хомота?
+3
 
 
Имайте предвид, че в сайта не знам дали се подвизават пенсионери, но и да и ги има, те ще са много малко (около 5% - колкото са в анкетата), а те до един ще гласуват за БСП. Също така не се отчитат купените гласове, които ще отидат в БСП, ДПС, ББЦ. Тази анкета, проведена тук, не е обществена извадка. Крайните резултатите ще се различават коренно от тези в анкетата на сайта.
+5
 
 
Манафчо Атанасов 5% ?!?!? Че кой ще гласува за тоя провален политик ??!?
Подготвям овците за коледно доене...
+2
 
 
Айде и на Барека добавете едни 5 процента, щото и той има бая за харчене, като всички други в анкетата...
+4
 
 
Ние Пловдивчаните сме интелигентни. Не гласуваме за БСП и дудука както правят само циганите и селяндурите :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: