ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (25) | Вчера (28)
Национал на "Цар Симеон 1898“ с престижно второ място на колоездачния тур "Гран При – Сливен“
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:47 / 21.09.2014Коментари (0)1032
©
Юношеският национал на КК "Цар Симеон 1898" (Пд) Николай Генов завърши на престижното второ място на дебютното издание на Международния колоездачен тур на шосе "Гран При - Сливен". 17-годишният пловдивчанин взе в Града на 100-те войводи вицешампионската титла в крайното генерално класиране при младежите, като отстъпи единствена на сръбския национал Душан Райович от тима на "Металак", но изпревари с разлика друг събрин, състезаващ се за "Сикот-Хемус" - Душан Калаба.

За успеха на Генов заслуга обаче имаше целият отбор на "царистите", който "работеше" в отличен синхрон и тактика за победата на младия им съотборник.

Първият победител при мъжете на "Гран При - Сливен" пък стана бившият ас на "Цар Симеон 1898" (Пд) - националът Георги Георгиев, който от няколко години бяга за елитния турски тим "Брисаспор". След него в крайното генерално класиране останаха гръкът Николаос Йоанидис и Станимир Чолаков, и дватама от отбора на "Сикот-Хемус". Младокът Велизар Фурлански се представи най-добре от "царския" тим при мъжете, като завърши на отличното 8-мо място в крайното подреждане.
Как накратко се представи вицешампионът при младежите Николай Генов в трите етапа от силната надпревара?
В първия състезателен ден - в пролога на 2.4 км в индивидуалното бягане по часовник, Ники стартира силно от централния площад "Хаджи Димитър" в града и задържа темпото почти до финала на най-високото място над града - хълма "Хамам баир". Въпреки отличното си бягане обаче пловдивчанинът отстъпи на силния Душан Райович и остана втори.

Орисията на Генов да бъде втори в това състезание, след 16-годишния сърбин, се запази и в останалите два състезателни дни, въпреки многото опити на българина да измести си съперник от "Металак". Малшансът упорито преследваше пловдивчанина.

Във втория и третия етап от надпреварата - в общите стартове на на 110 км (с изкачване на старопланинския връх Българка (1181 метра), и на 120 км (с 4 обиколки около и в Сливен и изкачване на Гавраилово), Ники на няколко пъти можеше да изпревари сърбина и беше близо до етапна победа, но тя все му се изплъзваше в последния момент.
И в двата състезателни дни Генов пукаше задна гума на колелото си, а смяната й му отнемаше спечеленото време. Така той все не успяваше да измести Райович и остана втори в подреждането.

Дефекти на велосипедите преследваха и други състезатели на "Цар Симеон 1898", които също спукаха цели 4 пъти гуми по време на състезанието. При едно от тях - във втория състезателен ден, "царистът" Светослав Недев за малко изпусна спечелването на премия за активност, обявена на входа на Мечкарево.

Пловдивчанинът спука предна гума половин километър преди премийния финал и така бе изпреварен от турчина Гьокхан Хаста от тима на "Брисаспор".

Иначе дебютното издание на Международния колоездачен тур "Гран При - Сливен" привлече интереса на над 60 бегачи от 12 отбора от 6 държави - Турция, Гърция, Македония, Сърбия, Румъния и България (представена от отборите "Цар Симеон 1898", "Сикот-Хемус 1896" (Троян), столичните ЦСКА - Форевър и "Васил Левски" и домакините от "Сините камъни".
Турът "Гран При Сливен" запълни отчасти конфузната празнина в спортния състезателен календар в родното колоездене, след провала на Международна колоездачна обиколка на България.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Ген. Нонка Матова: Запишете се! Всяко ваше участие в спорт е здраве и добра емоция
Ботев "намигна" на Етър след трите победи и им честити празника
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Кадри от дрон: Вижте как върви изграждането на козирката на Трибуна Спортклуб
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: