ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
БТПП проведе кръгла маса в Панаира
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:26 / 30.09.2014Коментари (0)2383
В деня на откриването на 70-то издание на Международния технически панаир - Пловдив съгласно програмата на БТПП бе проведена кръгла маса: "Финансиране на износа и защита от рискове от неплащане".

Председателят на БТПП Цветан Симеонов и управителят на "Кофас" за България Милена Виденова предложиха на вниманието на компании от регион Пловдив полезни решения за добро управление на рисковете при външнотърговските сделки като източник на сигурност при износа, както и за възможностите за финансиране.  

Едно от полезните комплексни решения, което може да осигури стабилност при износа на компаниите, е предварителното събиране на информация за проучване на чуждестранните партньори и потенциални контрагенти, както и за застраховане от рисковете при неплащане.

Цветан Симеонов акцентира върху значимостта на срещата, тъй като се дава отговор на един от най-важните въпроси за бизнеса - достъпа до финансиране и участието на фирмите на международния пазар. Той представи дейността на Палатата, системата от регионалните палати, браншови организации, както и услугите, които БТПП предоставя на бизнеса.

Участниците в кръглата маса бяха информирани за организираните от БТПП предстоящи събития в рамките на Пловдивския панаир, предоставящи полезна експертна информация, която би подпомогнала фирмите за справяне с проблемите в сложната икономическа ситуация в страната и света.  

Милена Виденова отбеляза, че "Рискът от финансови неблагополучия може да бъде намален като се разчита не само на публична информация, а и на експертно мнение, за което фирмите могат да се обръщат със запитване към Кофас България."

"Всяка компания би могла да се застрахова от рисковете от забавяне на плащане или от неплащане, а застрахователната полица - да се използва при обезпечение при банково финансиране, което би осигурило достъпни средства за оборотни нужди. Застраховката на плащанията е добра алтернатива на банковия акредитив, банковата гаранция и други форми на разплащане", добави Виденова.

Проведената кръгла маса е първата от поредицата регионални инициативи на БТПП и "Кофас България" в рамките на "Проект бизнес устойчивост и растеж". Целта е да се даде полезно ноу-хау за осигуряване на икономическа стабилност, защита от рискове и финансиране дейността на компаниите, особено на МСП. 

По време на кръглите маси се дискутират практически решения за управление на паричните потоци и за по-висока конкурентоспособност на българския и на международните пазари. 

Предвижда се провеждането на кръгли маси в: Бургас - 16 октомври, Ямбол - 29 октомври, Стара Загора - 30 октомври, Плевен - 6 ноември, Русе - 7 ноември, Варна - 13 ноември.

Plovdiv24.bg е медиен партньор на проявите на БТПП на Международния панаир в Пловдив.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: