ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Пламен Николов: Велислав Вуцов не показва, че мрази ЦСКА, ние си го знаем
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:52 / 02.10.2014Коментари (3)3688
© Plovdiv24.bg
Защитникът Пламен Николов в момента е един от най опитните в състава на Ботев (Пловдив). Плевенчанинът бе освободен с лека ръка от Литекс, където изкара най силните си години във футбола, но сега при "жълто-черните" постепенно вдига формата си. Естествено, целта пред снажния играч е да достигне онова ниво, което му спечели първо място в националния отбор, а след това и трансфера в Русия, където игра за Том (Томск).

- Пламене, имаше ли проблеми с приспособяването към Ботев, където определено започна нов етап от своята кариера?

- Не мисля. Нормално ме приеха. Професионалисти сме и не е имало нищо необичайно. По принцип съм общителен и бързо се нагаждам към обстановката. Запознахме се за ден-два и след това се чувствах така, сякаш съм отдавна в Ботев. Разбира се и момчетата допринасят за това.

- Изненадва ли те нещо в представянето на отбора до момента?

- Не. Представяме се добре, но моята амбиция е да продължаваме по същия начин и да не отстъпваме от позицията която заемаме в момента.

- Кое реши съдбата ти в Литекс и сложи край на отношенията ти с този клуб?

- Това е сложна тема. Мисля, че Стойчо Стоилов сложи край на престоя ми в Литекс.

- Не е Балъков, така ли?

- Не.

- Имаше ли някакъв конфликт с главния мениджър на "оранжевите"?

- Конфликт не е имало, просто разминаване във вижданията. Правят си сметка да налагат по-млади и са преценили, че нямат нужда от мен, това е. Не мисля, че представянето ми е в основата на решението им да ме освободят. Те обаче си носят отговорността, носят си кръста за решенията, които взимат

- Това лято и други момчета, които олицетворявахте с ловешкия клуб, напуснаха. Момчил Цветанов също дойде в Ботев, Стоилов ли е в основата на чистката?

- За Момчил нямам представа и не мога да говоря. Той си знае какви са причините. Не искам го казвам, че Стоилов ни е изгонил, но той е човекът, който взима решенията за селекцията. Не смятам, че Красимир Балъков взима решенията.

- Спечелихте пловдивското дерби и голяма тежест падна от плещите ви, но има ли шанс да вземете нещо и от лидера ЦСКА на "Армията"?

- Естествено. Надяваме се да спечелим, дано имаме късмет и да стане това, което искаме. Ще се хвърлим с всички сили. Няма как да е лесно, защото виждате, че ЦСКА играе добре и направи стойностни игри. Ние трябва да показваме това, което можем, а с малко късмет, без който не може, защо да не бием.

- Вили Вуцов винаги е имал специално отношение към "червените", усещате ли промяна в него преди мача?

- Не. За абсолютно всеки мач ни мотивира. Винаги гори в емоциите и иска да побеждава. Не усетих разлика от това, че не обича ЦСКА. Със сигурност ще се зарадва повече, отколкото ако бием Марек, но не го показва. Ние си го знаем.

- Защитата ви като цяло вече готова ли е да изнася основната тежест на мачовете след множеството промени, които настъпиха в последните месеци?

- За всеки един отбор е нужно време, но не мисля, че това може да е оправдание, футболният език е еднакъв и след една-две тренировки трябва да се разбираме и да може да се справяме. Основата да е стабилна, защото без защита няма как да се постигат добри резултати.

- Как ще коментираш истерията около идването на Реал (М) в България и ти включи ли се в търсенето на пропуски и билети за близки и приятели?

- Нормално е. Всеки знае за какъв клуб става въпрос. Не си спомням да е идвал, откакто съм се родил. Всеки фен иска да го види, като му е дошъл на крака. Ако идват по-често, ще е различно. Аз самият съм им фен още от времето на Зидан и ще бъда и на мача довечера (б. а. - снощи). Само един човек ме попита за билет и ще бъдем заедно

- А кого ще подкрепяш от трибуните?

- Ще съм неутрален, но, разбира се, искам Лудогорец да направи нещо. Не бих се радвал, ако Реал вкарат гол.

- Лудогорец има ли шанс, ако не да развие, то поне да задържи това ниво и да присъства сред най-големите няколко сезона поред?

- Показателно е това, че не си разпродават отбора. Това е голямото доказателство, че имат амбиции и занапред да продължават така. Мисля, че това е пътят да успеят - да си връщат парите с победи, не с трансфери. Рискът е голям, но в един момент се оправдава и вдигаш цената на футболистите си. Който е струвал един милион евро, сега вече може да бъде продаден за два милиона.

- В България "орлите" все по-често стъпват накриво, дали това се дължи на високомерие от тяхна страна, или на амбицията на останалите да се доказват и да се равняват по тях?

- Подценяват съперниците си със сигурност, но и останалите винаги излизат на 100 процента. Когато съперниците им имат и късмет, взимат точки от тях. Според мен обаче, ако малко изчистят въпроса с мотивацията, Лудогорец няма да допуска чак толкова изненади. В дербита е нормално, но иначе... Заслужават титлата и определено са фаворити, но има много мачове, а и други добри отбори. Ще бъде интересно.

- След десет дни предстои много важен мач и на националите срещу Хърватия. Какви са според теб шансовете ни да се класираме на Евро 2016?

- Не са малки. Изгражда се добър отбор от футболисти, които постепенно се реализират и в по-силни първенства. Дай Боже, да си взимаме домакинските мачове, срещу т. нар. "аутсайдерите" да бием и навън. Много добре стана, че взехме три точки в Азербайджан. Не трябва да губим като домакин от Хърватия и Италия, ако искаме да се класираме.

- Какви са твоите цели в личен план?

- Искам да направя много силен сезон. Да помогна с всички сили, а и дори с повече на отбора да се представи добре. За друго не мисля, защото няма смисъл главата ми е да е другаде. Преди е имало такива моменти, в които съм се разсейвал с разни неща, но вече съм наясно, че когато си правиш много сметки, накрая излизат криви.

- Сега си в Пловдив със семейството си, но докато играеше в Ловеч, живееше в родния Плевен. Какво трябва да се случи, за да видим този град отново на футболната карта?

- Не виждам как ще дойде някой спонсор да помогне в дългосрочен план. Някой с някакви конкретни интереси може да загърби положението за годи-на-две, но това не достатъчно. Може би и кризата в целия регион оказва влияние, но и футболните хора не могат да се обединят и помежду си, а и с тези, които биха могли да помагат повече. Иначе Плевен е далеч по-футболен град от Разград, например. А там нещата се случиха буквално от нищото. Аз преди две-три години съм виждал на стадиона близо 10 000 души за дерби от "Б" група. Направо се чудех пари ли раздават на стадиона.

- Баща ти Венелин Николов бе част от щаба на Вили Вуцов в Спартак (Пл) преди години, това помогна ли за трансфера в Ботев?

- Не. Аз имах възможности да отида и в чужбина, но не ме устройваха. Прецених, че в България за мен ще е най-добре да отида в Ботев и впоследствие с Вили Вуцов и ръководството се разбрахме.

Още по темата: общо новини по темата: 19
04.10.2014
03.10.2014
03.10.2014
03.10.2014
03.10.2014
03.10.2014
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: