ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Разследването на тежката катастрофа до моста на Герджика към своя край
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:12 / 16.10.2014Коментари (17)7203
© Plovdiv24.bg
Разследването на тежката катастрофа до моста на Герджика от 19 май тази година е на финалната си права, научи Plovdiv24.bg. Няма промяна в квалификацията относно телесните повреди на пострадалата Катерина Матеева, които остават формулирани като "средни".

Припомняме, че резултатите от допълнителната петорна съдебномедицинска експертиза, назначена в края на юли, потвърдиха резултатите от първата - тоест блъснатата на автобусна спирка ученичка е получила средна телесна повреда в резултат на катастрофата. Това заяви преди време районният прокурор Гергана Мутафова.

Съществуваше вероятност да бъде назначена и трета съдебномедицинска експертиза за установяване на степента на травмите на момичето, но до това не се е стигнало.

Ако се бе оказало, че травмите са тежки, това можеше да промени доста неща по делото, най-важното от които е предвиденото от закона наказание.

Повдигнатото обвинение срещу гръцкия гражданин, което е в сила към момента, гласи следното:

При управление на лек автомобил "Нисан" е нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което по непредпазливост и при условията на независимо съпричиняване с Васил К. е причинил средна телесна повреда на Катерина Матеева от Пловдив - престъпление по чл. 343, ал. 1, б. "б", предл. 2-ро, вр. с чл. 342, ал. 1 от НК. Наказанието, което законът предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода до три години или пробация.

Подобно е и обвинението срещу шофьора на мерцедеса.



Още по темата: общо новини по темата: 88
21.05.2018 »
28.03.2018 »
28.03.2018 »
23.06.2017 »
17.11.2016 »
24.10.2016 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
както си казах преди време - пробацийка и така. ще си плати допълнително за още по леко и нормално. все пак се знае в каква държава живеем!
0
 
 
Законът ни е осакатен от една страна, защото няма връзка между камерите на КАТ и съдът от друга страна. По принцип знам че единствените видео, аудио записи и снимков материал в съда важат единствено ако са СРС, в случая... ето къде е пробива в закона. Но виждаш ли по камерите на КАТ могат да те глобят от самия КАТ. Пълна пародия на закони и държава!
0
 
 
Всички трябва да проумеем веднъж завинаги, че не може да се отнасяме като изтънчени джентълмени към една пасмина, изпълзяла от най-помийните ями на обществото ни и окопала се в съдилища и всякакви администрации. Да, ще бъда обвинен, че призовавам за по-директно обсъждане на понятия като "средна телесна повреда" с дълбоко корумпираните съдебни и полицейски органи, но за съжаление в историята няма цивилизовано общество, което да не е преминало през тази форма на общуване - от отрязани глави на монарси, през гилотини, барикади, хунти и какво ли не. Уви, с картонени танкове, балони, плакати, фейсбук групи и уличен театър достоен живот не се постига.
0
 
 
Мерцедесът според мен правилно се изнесъл. Заел си е точно мястото, което е срещу лентата за ляв завой. Но тъй като тук е модерно от лента за ляв завой да се кара направо, а от лента за направо да се завива - всичко е нормално. За да намаляват вината на гръка, вкарват в играта и втори виновник. Направо се чудя как още не са обвинили ученичката, че е чакала на спирката.. Като нищо хиените-адвокати могат да изкарат, че е отсъствала от час и има вина - присъствала е на място, на което физически не е трябвала да бъде.
0
 
 
Ос-та-ви чо-века, той си е пла-тил! Ега и правосъдието, мошеници такива, не стига колко евра са гушнали, ми сега и на пробация чак да го осъдят не ги е срам.
+6
 
 
Не разбирам след като има запис и много точно и ясно се вижда какво е станало, защо няма осъдени до сега. Също и как е възможно закона да предвижда "пробация" за подобно нещо. Законите в тази държава са малоумни. Съветвам момичето и семейството и да си търсят правата до край ! То бива бива, ама тва вече на нищо не прилича
-4
 
 
Май същото го казах още същия ден. Съвина, съпричиняване. Двамата са еднакво виновни, запомнете го това и карайте с главите си.
+3
 
 
В този случай тълкуват така закона, че да е ужким законно, а справедливост да няма. Всъщност нашите законници най-малко справедливост търсят.
+18
 
 
Абе кво има да мислят още ? На записа от камерата се вижда ! Гръцкия пе*ерас да влиза за 3 години в затвора да му разширят халката, после като кара кола винаги да го понаболява отзад като настъпи повече газата ! Говедото не разбира от друго !
+20
 
 
Такава ни е системата. Нещата ще се влошават все повече и повече, докато на простия и търпелив българин не му прекипи канчето и не вземе сопата! А тоя боклук, ако беше в Гърция, вече щеше да лежи, а глобата щеше да е космическа!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
Агресия между шофьори в Пловдив
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Български футболисти в чужбина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: