ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (28) | Вчера (23)
Над 1000 младежи от Пловдивска област участваха в кампанията "ДА спортуваме ЗАЕДНО“
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:11 / 22.10.2014Коментари (0)1952
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св.Патриарх Евтимий":
виж още
Кирил Налджиев
kbojkov
Д-р Неделчо Танев
Тихомир
Габриела Маркова
Димитър Савов
Павлина Кирачена
Катерина Ландова
Петър Колев
Лиляна Стоянова
Яна Янева
Тина Мърхова
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Кирил Налджиев
tetulka
Петко Петков
gargamelche
ГеоргиС
spartaka
Фани
vasel1
Пенка Христова
jonykanara
eli_ana
proxima
Бивши и настоящи студенти от
УХТ:
виж още
RuSi
ivailo84
varnaboy
Валентин Георгиев
Банков
Andon Donchev
Светослав Георгиев
Павел Танчев
Dimitar Bojkov
djimix
Иван Бърдуков
Андрей Русев
Бивши и настоящи студенти от
Аграрен университет:
виж още
Finlandeca
Габриела Маркова
Иван Георгиев
Асен Павлов
Величка Стефанова
Димитринка Киркова
Пламена Георгиева
Иван Ангелов
Aleksandars
stoyann
Николай Савлеков
светла стоилова манчева
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Катя Иванова
Д-р Неделчо Танев
Десислава Николова
Катерина Ландова
Николай Тотов
iliqnka_tweety
Яна Янева
boryananik
Милена Коларова
йоанна туфкова
Величка Мирчева
katka
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Над 1000 младежи от Пловдив и областта участваха активно в общо 16-те спортно-информационни събития в "Седмица на спорта с Областен информационен център - Пловдив", проведена в рамките на националната инициатива "ДА спортуваме ЗАЕДНО". Кампанията бе за цялата страна и се организира от мрежата от 28 информационни центъра в страната за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България.

Седмица на спорта с Областен информационен център - Пловдив, стартира със Студентска спартакиада по 6 вида спорт, в която се включиха студенти от почти всички висши училища в града.

Волейболният турнир премина през много перипетии и обрати в истински завързани мачове в спортната зала на СОУ "Св. Патриарх Евтимий", като на финалите 3 отбора - на Университета по хранителни технологии - Пловдив (УХТ), Аграрен университет и Медицински университет, постигнаха еднакъв брой победи и точки. След много нажежени страсти, спорове и емоции, съдийската комисия все пак реши първото място и купата на ОИЦ - Пловдив да бъдат присъдени на волейболния тим на Универститета по хранителни технологии.
В турнирите по тенис на маса и аеробика, обаче Пловдивски университет (ПУ) отнесе отборните купи.

Ивелина Червенкова от ПУ спечели индивидуалната надпревара при аеробиката, като с малка разлика победи състудентката си Цанислава Георгиева. Трета остана Яница Иванова.

В лекоатлетическия крос студентите от ПУ отново доминираха в отборната надпревара, а бившата волейболна националка от "Марица", Велина Кансъзова, с изненадващо голяма преднина спечели индивидуалния приз при жените, а Георги Хаджиколев - при мъжете.

Студентският турнир по тенис бе доста силен, като за участие в него се записаха много бивши активни състезатели от тенис клубове в страната. При жените шампионка стана бившата първа ракета на "Асеновец" (Асеновград) Денис Кемал, която победи в драматичен трисетов мач - 6:3, 4:6 и 6:4, настоящата действаща тенисистка на "Локомотив" (Пловдив) Ива Неделчева.

При мъжете финалът противопостави също двама елитни тенисисти на пловдивски клубове - Светозар Тодоров от ТК "Локо 98" и Константин Маламов от "Локомотив". Победата спечели първокурснникът от ПУ Светослав Тодоров, който победи с 6:4 и 6:4, следващия в Медицински университет, бъдещ доктор Константин Маламов.

Студентският футболен турнир пък бе направо на ниво "А" група и събра на стадион "Пловдив" футболни асове като Лилчо Арсов, Тодор Тимонов-Лимона, Георги Иванов-Гонзо, Благовест Зайцев, Стефан Учиков, както и настоящият международен съдия Георги Кабаков - всички те, в момента студенти в Спортния факултет на Пловдивски университет.

Въпреки звездният си отбор обаче, ПУ изненадващо, с много усилия успя да се наложи над бойкия тим на Технически университет-Пловдив с 4:3 след продължения, след боево 3:3 в редовното време и грабна купата на ОИЦ - Пловдив. В малкия финал за 3-4 място, тимът на Университета по хранителни технологии - Пловдив победи Медицински университет и заслужи бронзовите медали.

Голмайстор на турнира с 12 гола стана топреферът Георги Кабаков, с което доказа, че освен от съдийство, много разбира и от вкарването на голове.

За най-полезен състезател бе определен Християн Момчилов от УХТ, а отличието за най-добър вратар спечелиха двама - Атанас Андреев от Технически университет - Пловдив и Биян Саид от ПУ. Лилчо Арсов пък стана носител на наградата "Феърплей".

Зам.-кметът на община Пловдив и футболна легенда Петър Зехтински също уважи туррнира и лично награди призьорите.
След това на терена един срещу друг застанаха футболният отбор на община Пловдив, начело с кмета на града Иван Тотев и тимът на медиите. В изключително оспорван и коректен мач, срещата не излъчи победител и завърши наравно при "английски" резултат - 3:3, за шоу на публиката.

На баскетболния турнир в Раковски, шампион стана отборът на "Грипс", а на ученическия турнир по мини футбол в Черноземен - тимът на село Песнопой.

Областният футболен турнир пък се проведе на стадиона в Старосел, община Хисаря и в него се впуснаха общо 7 отбора от Пловдивския регион. В него ФК "Металик" (Сопот) спечели с 5:2 финалния мач срещу тима на Хисаря и заслужено грабна купата на ОИЦ - Пловдив. Трети остана отборът на "Борислав" (Първомай).

Паралелно с тези спортни прояви, също в спортната седмица - от 13 до 19 октомври, в още 6 общини на територията на Пловдивска област се проведоха младежки спортни празници, със състезания по стрелба с лък, шахмат, дърпане с въже и дартс. В тях участниците освен на спортния терен обикаляха състезателно бягайки или с личните си велосипеди до специално набелязани в региона обновени обекти, реновирани по проекти с европейско финансиране, както и участваха в развлекателни спортни игри с викторини, свързани с оперативните програми и новия програмен период 2014-2020.

Такива инерактивни спортни прояви бяха организирани в общините Калояново, Карлово, Родопи, Садово, Сопот и Съединение и също предизвикаха сериозен интерес сред учениците и училищните ръководства.

Националната кампания "ДА спортуваме ЗАЕДНО" бе подкрепена лично и от лекоатлетическата прима и световна шампионка на троен и дълъг скок - Ива Пранджева.

Областен информационен център - Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, изградени с финансовата подкрепа на оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

ОИЦ - Пловдив работи в рамките на успешен проект на община Пловдив, №BG161РО002-3.3.02-00021-С0001 "Изграждане на областен информационен център в Пловдив".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Маричанки вдигат пред Общината двете спечелени купи този сезон
Отдавна не беше се случвало! Без глоби за Локо и Ботев след мачовете от 30-ия кръг
Безплатни тренировки и много награди на празник в район "Тракия"
Кметът на "Тракия" откри международен турнир по джудо с над 730 участници
Крумовград с нов отговор: Някой щеше още да храни отбора с кренвирши и лютеница, ако не бяхме инвестирали в Арда
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: