ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът: Кръговото до Водната палата работи, няма да го махаме!
Автор: Мария Морунова 13:03 / 23.10.2014Коментари (61)9746
© Plovdiv24.bg
"Трябваше да мине известно време, за да видим как работи кръговото кръстовище до Водната палата. Факт е, че то работи, че има трафик по "Марица-юг", факт е, че се ползва". Това коментира кметът Иван Тотев по повод превърналото се в ябълка на раздора колело, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По думите му колелото е инфраструктура, която се използва от хората. Това означава, че решението да има там кръгово кръстовище е правилно и решава един градоустройствен въпрос.

Градоначалникът обясни, че все още е рано да се прецени дали да се подходи към етап две, а именно подлез. Трябва да минат около 1.5-2 години, за да се прецени това.

"Но категорично колелото ще остане", подчерта Тотев.

Той начер
АНКЕТА:
Трябва ли да има кръгово кръстовище до Водната палата?

Да, ще облекчи трафика
Не, ще стане по-зле

та и следващите стъпки на общинското ръководство, свързани с въпросното кръстовище, а именно реализиране на инфраструктура вътре в самото колело. Вариантите, които се очертават, са минимизиране на паважа или пълното му премахване.

"Не взимаме решения просто защото някой се е сетил, тези решения са обсъдени. А колелото е обсъждано две години, имаше обществен дебат', завърши Тотев.


Още по темата: общо новини по темата: 264
13.07.2023 »
11.07.2023 »
07.07.2023 »
06.07.2023 »
05.07.2023 »
23.05.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Г-н Тотев, идете да видите въпросното кръгово, пък после говорете че върши работа. По - голяма простотия не можахте ли да сътворите в общинския съвет, та сложихте тая тапа на Борис ІІІ. Защо не висите вие в пиковите задръствания, които така или иначе трудно се минават в интервала 17-18,30 часа. За мен това са пари на вятъра и заради струпването на автомобили там, предпочитам обходни маршрути. Защо беше нужно това колело, като създава затворен участък от колелото на панаира до това на водна палата? Светофари няма ли, та колела само строим? Прахосват се парите на пловдивчани, които могат да се вложат на стотици други места из града.
+2
 
 
Искам да попитам кмета как няма да има трафик, след като това са два (даже три с Марица-юг) много натоварени булеварда? То и преди кръговото пак имаше трафик. Аргументът с трафика е не на място. Въпросът не е дали има трафик, а как се изтегля от това място той. Защото преди кръговото нямаше задръствания по Марица, нали?
+5
 
 
Кметът наясно ли е че е незаконно да се спира на мост ?
+5
 
 
Вчера след 17ч колоната от автомобили по Марица запад беше до пешеходният мост,по Марица изток 500м,и от колелото на Панаира до самото кръстовище.Имаше референдум за това кръгово,но не се спази.Явно проекта за 800 000 трябва да се усвои.Призовавам кмета да демонстрира ляв завой с автобус.Представете си как ще е през панаирно време или след първият сняг.Паважа задължително трябва да се махне.Един светофар би имал по-голям ефект.В момента положението е в пъти по-лошо от предишното и само заинтересуван не би го потвърдил
+1
 
 
Работи един звънец в кратуната на тия дето го измислиха и тия дето го платиха. Това работи.
+5
 
 
Нестига 4е кмета ни е прост а и дайе не е ходил да види кво гомно е изсрал там, за да каса нервите на хората
+2
 
 
И тея смотани имитации на легнали полицаи дето са ги сложили седят ли още те не са за намаляване на скоростта а за разбиване на ходовата част.Умишлено избягвам въпросното кръгово и като чета коментарите не съм сгрешил.
+3
 
 
Кмете , Кмете явно даже не си и минавал от там да видите простотията която сте сътворили. Не може да казвате , че работи , защото просто това не е вярно. По бул. Марица никога не е имали такива задръствания. Аз и много мои колеги минаваме през чефте баня и се връщаме на Марица само и само да не попадаме на "работещото " колело. ПРЕМАХНЕТЕ ПАВАЖА И НЕДОМИСЛЕНИТЕ ПЕШЕХОДНИ ОСТРОВЧЕТА ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ НА МАРИЦА И ТОГАВА МОЖЕ ДА КАЖЕТЕ , ЧЕ СТЕ НАПРАВИЛИ НЕЩО СМИСЛЕНО. Един сто пъти по-евтин светофар щеше да вържи по добра работа пред настоящото недомислие.
+4
 
 
Кметът трябва да е сляп, за да не види, че щирочината на пътните платна на кръговото трябва да се увеличи за сметка на паважната част. Другият ефект от това ще бъде, че радиусът на завоя ще стане по-малък, и така даже и неопитните шофьори ще преминават по-лесно.
+4
 
 
ТРЯБВА ДА Е ПО ШИРОКО КРЪГОВОТО ИНАЧЕ АЗ САМ ЗА НЕГО ТЕЗИ КОИТО НЕ СЕ ДВИЖАТ ПО БУЛ. МАРИЦА ТЕ СА ПРОТИВ НЕГО
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: