ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (28)
Тежките атмосферни условия пречат на Пиронкова да стигне до София
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:47 / 25.10.2014Коментари (0)2227
©
Обилният снеговалеж и тежките условия по пътищата на страната не позволяват на най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова да се придвижи от Пловдив до София, за да продължи с подготовката си за предстоящия Garanti Koza WTA Турнир на шампионките.

Тази сутрин Цвети трябваше да проведе първата си тренировка в "Арена Армеец", но серия от катастрофи по пътя между родния й Пловдив и столицата на страната са блокирали нейното движение.

Междувременно германката Андреа Петкович стана първата тенисистка, която пристигна у нас за участие в Garanti Koza WTA Турнира на шампионките. В прекрасно настроение тя кацна късно снощи на летище София и сподели вълнението си от своето завръщане в България.

"Много съм щастлива, че отново съм тук. Последният път, когато бях в България, играх в много по-малък турнир (с награден фонд 25 000$), който всъщност спечелих, така че се връщам с много хубави спомени. Предстоящата надпревара ще бъде много тежка, защото участничките са от много висока класа. Надявам да запиша няколко победи да остана до самия край на турнира", сподели Петкович.

С широка усмивка тя призна, че не би имала нищо против да тръгне по стъпките на Симона Халеп, която спечели титлата в София преди година.

"Халеп доказа колко значим успех е крайната победа в Турнира на шампионките. След триумфа си тук преди 12 месеца тя направи фантастичен сезон през 2014-а и определено не бих отказала, ако ми се отдаде възможността да повторя постиженията й. Нищо не се знае. Виждате, че на турнира в Шампионата на WTA в Сингапур Каролин Вожняцки беше най-ниско поставената, но тя единствена записа три победи в груповата фаза. От решаващо значение ще бъде кой е по-свеж в края на този тежък и продължителен сезон. Определено Цветана Пиронкова е фаворитката на феновете и съм уверена, че тя ще получи огромна подкрепа от тях", коментира Петкович.

Тя изрази задоволството си от начина, по който е преминала подготовката й за предстоящото състезание и призна, че вече не изпитва болки в китката, заради които се представи неубедително в последните два турнира, в които участва.

Също в добро настроение, но и леко уморена от дългия път, в петъчната вечер в София пристигна и втората резезрва в Garanti Koza WTA Турнира на шампионките Елина Свитолина. През 2013-а тя отново не попадна директно сред 8-те избранички, но все пак успя да изиграе два мача, след като замени контузилата се Мария Кириленко.

"Много съм радостна, че се завръщам в София. Надявам се, че и сега ще имам възможност да играя. Винаги е удоволствие да си част от подобно мащабно събитие. Миналата година турнирът беше прекрасен, с отлична организация. Дори и да не успея да изляза на корта няма да съм разочарована, защото е фантастично, че изобщо съм част от Турнира на шампионките", сподели Свитолина.

Тя разкри, че е доволна от представянето си във втората част от настоящия сезон, както и от мястото си в топ 30 на света. Амбицията й за 2015-а е да влезе сред най-добрите 15 в ранглистата и да се представи много по-добре в турнирите от Големия шлем в сравнение с резултатите през тази година.

В днешния ден ще пристигнат и останалите участнички в Garanti Koza WTA Турнира на шампионките, като единствено испанката Гарбине Мугуруса ще дойде в неделя със самолет, който се очаква да кацне в 12:35 часа.

В 12:40 часа с полет от Виена идва Доминика Цибулкова, а в 15:15 часа каца и другата тенисистка, която ще бъде водачка в една от групите на турнира - Екатерина Макарова. След нея за трето поредно учатие в надпреварата пристига Ализе Корне, чийто полет се очаква в 16:15 часа. В 18:25 часа е времето на появата на първата резерва в състезането - Каролина Плишкова, а с късен полет в 22:35 часа - Флавия Пенета и Карла Суарес Наваро.

Още по темата: общо новини по темата: 13
03.11.2014
03.11.2014
01.11.2014
01.11.2014
30.10.2014
30.10.2014
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ботев гледа към Разград, чака евентуален съперник за финала
Кметът към маричанки: Поклон пред вас! Пловдив ви е признателен!
Насрочиха през май отложен мач на дубъла на Ботев
Легендарен футболен клуб стана на 100
БК Локомотив Пловдив разраства своята детска академия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: