ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (23)
Нито един арест след екшъните около дербито в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:41 / 30.10.2014Коментари (15)5328
© Plovdiv24.bg
Масови сблъсъци между привърженици на "Локо" и "Ботев" се разразиха из нощен Пловдив след дербито за купата, завършило 1:1 на "Лаута".

Сбивания имаше пред ресторант "Рандеву" до "Събота пазар" и градинката край СОУ "Свети Константин Кирил Философ" в квартал "Кючук Париж". Бой стана и край църквата "Света Петка", както и по бул. "Княгиня Мария Луиза".

Десетина привърженици на двата клуба потърсиха помощ в дежурните кабинети на МБАЛ "Пловдив" и Университетска болница "Свети Георги".

Още във вторник след обяд с откъсната до китката ръка там бе приет 21-годишният фен на "канарчетата" Кристиян (с прякор Очиларката). Той е пострадал, докато поставял фитила на самоделни бомбички, които правел у дома за дербито.

Шефът на клиника по ортопедия и травматология д-р Владимир Ставрев съобщи, че няма опасност за живота на пострадалия младеж, за който приятели и фенове на "Ботев" от ранни зори в сряда даряваха кръв.

Изненадващо, няма нито един арестуван фен преди, по време и след мача. Около 30-ина привърженици на "Локо" и "Ботев" са били отведени в Първо РУП след меллетата в "Кючук Париж". Задържаните обаче са освободени, без да са им повдигнати обвинения.

Същият е случаят с тримата задържани от полицията фенове на "Локо", налетели да бият в миксзоната на "Лаута" лекаря на "Ботев" д-р Георги Касабов, пише "Труд".

Домакинът на мача - "Локомотив", се очаква да отнесе солена глоба за зарята в началото на второто полувреме на дербито.

Тогава бяха изстреляни фойерверки, които след взривяването си се приземяваха с парашутчета на терена. Санкции чакат и "Ботев" заради десетките взривени на пистата бомбички и ракети.

Още по темата: общо новини по темата: 193
11.09.2015
26.08.2015
03.06.2015
30.05.2015
29.04.2015
29.04.2015
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-4
 
 
мале много ни биха тея големи мъже жълтити утрепаха ни от бой втори живот живеем,навсякъде ни биха и в кичука и до църквата и към папараци,убиха ни от бой,направо се радваме че останахме живи след тоя бой хахахахаха иначе дежурите ли още в хирургиите да го пазите
на 30.10.2014 г.
+5
 
 
Поздрави от Кючука , мишки ! Пак се опитахте да минете тихичко през нас ! БЯГАНЕ , РЕВ и МОЛЕНЕ - "не , недей моляте , недей ох..оооо " , хааххахахаха порно актриси го играете !!! Иначе сте големи писачи , и пак празен стадион и пак бягане и рев и после след мача писане ли писане...на мишките ,които са бягали към вкъщи естествено без футболни артикули , че така уж било модерно , насрани цигани ! 3 Декември , пак ще минавате през пазарждик за по-кратко , "играчи" !
-4
 
 
Значи по цял свят се палят фойерверки и факли и тем подобни пиротехники и как тия хора не се отдръпват от стадионите там не знам! Истината за отдръпналите се фенове не е заради това, че някой е запалил факла и го е опушил за 1-2 минути, а за това че по българските терени просто няма футбол, драги ми ФИЛОСОФИ! Ултраси винаги е имало и ще има! Да не би едно време, когато е имало по 10-15 000 души на мач и е имало фойерверки тогава хората да са се отдръпвали от стадиона! За такива, които причината да не ходят на стадиона са им ултрасите значи наистина не са за стадиона!
Цъкам минуси на буферите :)
на 30.10.2014 г.
+6
 
 
Имаше един див,ама много див,селянин,който след мача крещеше на полицаите "Наиш ли куй съм аз уее?",дори ги заплашваше.Няма ли да се самосезира прокуратурата за подобни деяния,още повече,че в нормална държава такъв селски бабаит моментално влиза в затвора!
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+11
 
 
Интересно ми е кога най-накрая и полицията ще поеме своята отговорност за внесените фойерверки, бомби и други пироефекти??? Нали точно полицията осигурява контролно-пропускателния режим на мача, значи тя би трябвало да е отговорна за всички внесени незаконни предмети? Доколкото ми е известно, на полицията се плащат немалки суми за охрана и поддържане на реда, ами крайно време е да се потърси отговорност на полицията за какво получава тези суми и каква работа върши за тези суми! На всяко дерби едно и също - ракети, бомби и т.н., после санкции, хора без ръце и т.н. И каква беше тая дивотия билетите да се разпределят само между фракциите?? Значи аз, ако не съм член на някоя от полу-бандитските фракции, нямам шанс да гледам мача, защото не участвам в правенето на бомбички и т.нар. хореография? Ами ето затова никой не ходи вече по мачовете, защото там стана опасно за здравето и живота на хората. Докато феновете се делят на ултраси и на семкаджии, така ще е. Агитката се напълни с пикльовци, които избиват комплекси, и кифли, които си правят селфита на мачовете. Нормалните хора са прогонени от мачовете, щото не можели да пеят 90 минути и не скачали. Ами да направим изпит по пеене и висок скок преди всеки мач?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Акрапович е готов да спасява Левски! Агенти го предлагат на Сираков
Тъмнината помогна на Кузманов в Чехия, има шанс за обрат
Двама от големите герои на Ботев се срещат с фенове
Митко Тонев качи снимка от мач с Локо и написа: КрумовАД!
Бивши "канарчета" се събраха в столичното Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: