ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев с нова класика при U17, "канарчетата" продължиха великолепното си представяне
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:06 / 30.10.2014Коментари (0)1978
Ботев победи с 3:0 Верея в мач от 15-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. "Жълто-черните" продължават с великолепното си представяне и след като миналия уикенд удариха с 3:1 Левски на "Герена", записаха четвърта поредна победа, а последното поражение на "канарчетата" датира от преди над месец и половина.

Момчетата на Иван Цветанов заслужено се поздравиха с 3-те точки срещу старозагорци, въпреки че не изиграха един от най-силните си мачове. Двубоят се игра на един от естествените терени на базата в "Коматево", а в следствие на непрестанния дъжд топката бе бърза и хлъзгава и в голяма степен затрудни отиграванията от страна и на двата тима.

В 5-ата минута Милко Георгиев проби по дясното крило и центрира остро, но топката бе избита. В 10-ата минута се получи страхотно меле пред вратата на "сините", при което няколко футболиста на Ботев бяха близо до попадението, а в опит да изчисти топката футболист в "синьо" я прати в тялото на Иван Кирев и тя се насочи към голлинията, но там защитник успя да избие. Така се стигна до 14-ата минута, когато ботевистите откриха, а голмайстор бе Иван Кирев, който продължава уникалната си серия да се разписва във всяко едно домакинство на пловдивчани. Нападателят се пребори за топката в центъра на терена, навлезе към наказателното поле на Верея и с прецизен удар вкара за 1:0. След бурното начало ботевистите намалиха оборотите и в следващите минути трудно стигаха до сериозни голови опасности пред противниковата врата. В 33-ата минута Милко Георгиев се озова с коженото кълбо в пенала на "сините" и стреля, а топката се отклони от страничната греда.

След почивката ситуацията на терена не се промени и ботевистите продължиха да владеят топката в по-дълги периоди от игровото време. От своя страна гостите разчитаха на контраатаки и изритани топки напред, които обаче бяха отразявани без особени затруднения от "жълто-черната" отбрана. В 47-ата минута Атанас Пашалиев беше близо до куриозен гол, след като центрира от ъглов удар на близката греда и цялата защита на гостите остави топката, мислейки, че тя ще излезе в аут, но коженото кълбо се заби в страничната греда. В 55-ата минута Исмет Рамадан бе изведен сам срещу стража на гостите и шутира, но топката мина над вратата. 7 минути по-късно ботевистите стигнаха до втори гол, който бе дело на Петър Чалъков. Капитанът на пловдивчани се озова с топка в крака след сериозно меле пред вратата на "сините" и с топовен шут от 18 метра се разписа за 2:0. Това попадение прекърши гостите и двата отбора доиграваха срещата. В заключителните минути Иван Михайлов също се разписа, оформяйки крайното 3:0.

По този начин Ботев запази третото си място във временното класиране. "Канарчетата" вече са само на 2т. от лидера ДИТ, но софиянци са с мач по-малко. В следващия кръг Ботев гостува на Берое, докато ДИТ приема ЦСКА, като "армейците" са на второ място в класирането.

Още по темата: общо новини по темата: 159
01.07.2015
01.07.2015
01.07.2015
30.06.2015
29.06.2015
28.06.2015
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Отлична новина от Ботев преди гостуването на Локомотив София
ПФК Ботев с предупреждение за лишаване от домакинство, обявиха наказанието на Попов
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Легенда на Ботев с 353 мача празнува днес
Георги Николов стиска палци за Ботев в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: