ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Блъснаха моторист на кръстовището-убиец до "Лайпциг"! Читател предложи кардинално решение!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:06 / 07.11.2014Коментари (34)11698
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Отново блъснат моторист в Пловдив. За това съобщава читател на Plovdiv24.bg:

Здравейте, пиша ви отново за това прословуто кръстовище до хотел "Лайпциг". Преди около час там жена е блъснала племенника ми, който е бил с мотор. Тя е говорила по телефона. За съжаление нямам снимки да ви изпратя, защото не отидох на място. 

Искам чрез вас да попитам отговорните лица докога това кръстовище ще продължава да произвежда катастрофи и да има постоянно ранени и жертви по него? 

Няма време да чакаме и да гледаме поредната катастрофа на него. Господа, крайно време е да решите проблема. Като строителен инженер мога даже да ви кажа моето мнение, както и мнение на мои колеги пътни инженери. 

Най-доброто решение за това кръстовище е да се затвори. Т.е. да се съедини алеята по средата на булеварда и да си остане да функционира като две отделни Т-кръстовища. Нека да направим нещо!
АНКЕТА:
Как да бъде регулирано кръстовището до "Лайпциг"?

С кръгово
Със светофар
Да се съедини алеята по средата


От пресцентъра на ОД МВР Пловдив потвърдиха за инцидента, съобщавайки, че мотористът е бил 16-годишен и е управлявал "Кавазаки". Жена с "Пежо" му е отнела предимството малко преди 13,00 часа днес, но за щастие няма пострадали.

Припомняме, че булевард "Руски" е предвиден за рехабилитация с парите от 30-милионния заем, като още няма окончателно решение как да бъде регулирано въпросното кръстовище - със светофар или кръгово.


Още по темата: общо новини по темата: 237
06.12.2022 »
26.01.2021 »
01.10.2020 »
30.09.2020 »
23.08.2020 »
03.08.2020 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Кръстовището трябва незабавно да се затвори. Човешкия живот е по-важен от всичко друго, така че няма нужда от коментари.Който иска да тръгва с кола в центъра или да минава оттам да си носи рисковете забавяния, обикаляне и др.Крайно време е за такса център няма друг изход.
+2
 
 
Господин кметът,ако ще прави кръгово там,да не забрави и фонтанчето по средата...
+2
 
 
Идеята за кръгови кръстовища на такива булеварди е поредната изява на некомпетентност (най-голямата простотия или още казано - хубава работа ама българска). На Водната Палата отново някой велик мислител се е проявил с "инженерна мисъл". Най- малкото което и дете от 2 клас може да се сети е, че от три ленти сега там са 2 и е почти невъзможно да се използват едновременно. За мен трябва да се затвори в средата и да се приключи един път завинаги. Ако не ми вярвате нека някой от града сравни преди и след промяната на Водната Палата...
+5
 
 
всички булеварди трябва да се затворят и никъде да няма кръстовища с второстепенни улици. иначе се губи смисъла от това да е булевард като през 5 метра има светофар или някакво кръстовище с предпоставки за птп или задръствания.
"A man who does not think for himself does not think at all". Oscar Wilde
на 07.11.2014 г.
+4
 
 
Какче, този твой племенник е на 16 и е управлявал Кавазаки по най-оживения булевард в града. Да чувстваш нещо нередно?
+6
 
 
Да се затвори най-накрая това малоумно кръстовище!
+7
 
 
Поставяне на светофар малко след кръстовището на Търговската не е най-удачно,понеже няма да има възможност да се съберат колите влезли в този участък и спряни от червен светофар на Лайпциг.....затварянето му пък ще направи опашка за обратен завой на Военното окръжие и така ще се задръсти булеварда от коли престрояващи се от лява лента в дясна за движение на право....така,че може би кръгово (но с по малък диаметър) движение остава най-малко затрудняващо движението решение.
+1
 
 
Напълно съм съгласен, че има кръстовища, които предимно пречат. Но ако искаме да променим нещо, трябва да променим шофьорите, а не кръстовищата. Предлагам, след като се вземе книжката следващите 5г от моменета на вземането да има изпит всяка година, от който изпит ще зависи, дали ще ви я вземат обратно , или ще продължите да управлявате. Така хем и правилника ще го научите от няма и как. 90% от катастрофите на това кръстовище са или за отнето предимство, или за превишена скорост, бързайки за зелената лампичка.. Днес за щастие няма жертви, но причината е, че жената, не знае правилника. За не знанието й - отнемане на книжката и телефона за период от 6 месеца, докато назубри правилника отново!
+9
 
 
Всички малки кръстовища, включително и това по бул. Руски да се затворят! На иконома и на ул. ген. Данаил Николаев да се направят кръгови. Време е за малко промяна.
+19
 
 
Жена съм, но искам да изразя отвращението си към жените, които масово говорят /а според мен много от тях се правят, че говорят/ по телефона, докато шофират. Имам чувството, че това е поза, тъй като не мога да си представя да има толкова важни и неотложни неща за казване по телефон. Един ден специално се загледах в една девойка, която правеше странна маневра, но държеше телефон на ухото, изобщо не си отвори устата. Затова смятам, че това е някаква необяснима симулация, която обаче трябва да се санкционира, защото вещае опасни ситуации. Относно това кръстовище - щом там стават непрекъснато инциденти, значи трябва да се реши кардинално проблема.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: