ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Новините на турски език падат от БНТ 1
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:42 / 09.11.2014Коментари (28)6353
©
Има една идея, която отдавна съществува, а именно тези предавания, които са за турската общност, да преминат към регионалните центрове с културна насоченост, но този въпрос е особен и трябва да се оформи. Това обяви новият вицепремиер по коалиционната политика Румяна Бъчварова пред Дарик радио по повод искането на "Патриотичния фронт", който има споразумение с ГЕРБ за подкрепа, да се свалят новините на турски по БНТ.

От 15 години по БНТ следобедните новини се превеждат на турски. Това беше въведено от кабинета "Костов". "Оказа се обаче, че това е един доста скъп продукт и за да се реорганизира тази дейност, трябват допълнителни средства", коментира още Бъчварова.

По повод структурата на министерствата стана ясно, че всеки един министър ще си предложи екипа, той ще се одобрява от премиера и има право на вето, отчитайки политическия баланс, обясни вицепремиерът.

"Всеки министър сам ще си предлага зам.-министрите. Даваме си сметка, че ГЕРБ има най-много подготвени кадри и където се наложи, ще помагаме", каза Бъчварова.

Относно включването на министри от Тройната коалиция в сегашното правителство и дали това означава, че от ГЕРБ гледат положително на определени области, Бъчварова заяви, че това по-скоро означава, че оценяват личните и политическите качества на кандидатите.

"Много важно условие, което сме поставили за нас самите, ние не сегрегираме по никакъв начин политически личности, които са участвали в друго правителство. Ние няма да правим коалиция анти- и мога да ви кажа, че аз няколко пъти съм го напомняла в хода на преговорите. Искате това, искате друго, но ние няма да правим коалиция анти-, както имаше коалиция анти-ГЕРБ. И госпожа Кунева, и господин Калфин са лидери на политически формации, които получиха обществено доверие. Те си имат професионални качества и аз мисля, че точно заради тях ние предпочетохме да работим с тях, като те имат такива отговорности, които отговарят на професионалната им биография", обясни подробно Бъчварова.

Правителството има ясна програма и тя има определена посока, затова всяко действие на министрите трябва да се съобразява с нея, това заяви в предаването "Седмицата" по Дарик вицепремиерът по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова.

"Проведените преговори за съставяне на кабинет имаха стратегия и тя беше да се постигне обединение около програми и политики, а не толкова аритметичен сбор. Вариантът се оформи към края. Имаме 136 гласа, които са подкрепили правителството в парламента. Има коалиционно споразумение между нас и Реформаторите, но мнозинството гласува за нас. В момента ние сме подкрепени от четири партии, като установихме, че можем да намерим и по-широко съгласие в парламента. Предполагам, че когато ни е поздравил с правителство на малцинството, Жозеф Дол е има предвид формулата 2:1:1. От тук нататък всеки, който е съгласен с нас, нека ни подкрепи", каза Бъчварова.

Най-голямата отговорност се носи от партията мандатоносител, а споделената отговорност се носи от останалите партии, които подкрепят ГЕРБ, допълни тя.

На практика за първи път успяхме на базата на политики да формираме власт, като всяка една партия запазва правото си на идентичност в парламента, уточни Бъчварова.

Относно референдума за задължително гласуване, тя обясни: "Разбрахме се този род референдуми, които имат към момента ясна тема, да се провеждат заедно с редовни избори. Когато има национални избори, тогава да се провежда и референдум. Когато има и яснота за периода, в който се провеждат такива избори, могат да се подготвят и питания по други въпроси".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
въпреки че знам турски не ги гледам гледам си българските
+1
 
 
Аз съм последния фен на ислямизирането не Европа, но от другарите мисюлмани има един огромно по-голям, злъл, нагъл и безбожен враг - това е другарят политическа алчна проститутка.
0
 
 
Ами като ги въведе Ваньо,кака Меги нали е от неговия кабинет,ще ли да скочи срещу нещо,което е въведено от бившата й партия?Не се представя толкова куражлийка.
0
 
 
Русев, вместо да се правиш на по-прост, от колкото Господ те е създал, научи правописа и пунктуацията :-) Ясно ти е какво искам да кажа, излъчването е в София, а сега освен от Централната ще се излъчват и от РТЦ. Добре е освен мускули и гола кратуна, човек да има и нещо в нея :-)
+1
 
 
Браво! Следваща стъпка - изселване на турците и циганите от България! Бай Тошо хубаво ги беше започнал навремето, ама после тия новите продажници ...
0
 
 
Не знаех че само в София са давали новините на турски:)
+5
 
 
Това е отлична идея! Ако има такива новини, то те да са по регионалните програми на БНТ. В една от четирите - БНТ-Благоевград, са ненужни, защото в този район няма хора с турско етническо самосъзнание, а мюсюлманите са българи. Те разбират български, а не турски
+4
 
 
Най после нещо смислено да се направи :) Сега вече ще съм една идея по-щастлив :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мъртвопиян блъсна с джипа си жена в Пловдив
Аматьорски футбол
Бум на коклюш в България
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: