ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Коне, крави и прасета из улиците в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:16 / 10.11.2014Коментари (13)6468
© Plovdiv24.bg
Зрители на btv от пловдивския район "Източен" сигнализираха, че под балконите им необезпокоявани пасат стада коне и крави. Това създава опасност както за играещите деца, така и за техните родители.

Край блоковете на улица "Крайречна" в Пловдив домашните животни отдавна са част от градския пейзаж. Коне и крави пасат на автобусните спирки, пресичат улиците или спокойно преживят под терасите.

"Коне, кучата, крави... ей такива, които не им е мястото тука въобще", коментира Рангел Стоянов.

Живеещите в околните блокове са пропищели от опасното съжителство и твърдят, че животните идват от ромския квартал "Столипиново". 

"Все пак има и малки дечица, има и болни хора. Ще вземе да ритне някого, да удари", коментира една от жителките на квартала.

Според сега действащата наредба на общината пашата в междублоковите пространства е незаконна.

"Регламентирано е, че стопански животни не могат да се разхождат свободно и на паша. За нарушения за физически лица - от 100 до 2000 лева, докато за физически е до 20 000 лева, заяви Стефан Шилев, директор на "Екология и управление на отпадъците", община Пловдив

Хората на улица "Крайречна" се страхуват от собствениците на едрия добитък. Притесняват се и техните съседи-роми. Потърпевшите многократно са се обаждали на телефон 112, но не смеят да се карат със стопанина, защото "да не се случи някоя "приятна" случка".

"Не съм сигурен, че телефон 112 е коректният. По-скоро е трябвало да се обадят в общинския инспекторат", казва Шилев.

Животинската инвазия се оказва, че не е проблем само на улица "Крайречна". Наскоро край Пловдивския университет студенти се сблъскаха със стадо прасета. От община Пловдив уверяват, че вече са подготвили поправка в действащата наредба, която още по-строго ще регулира въпроса в кои квартали могат да се отглеждат домашни животни.



Още по темата: общо новини по темата: 22
17.01.2019 »
30.10.2018 »
19.10.2018 »
06.10.2018 »
30.09.2018 »
26.07.2018 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Стига бе-както се казваше в един бг филм-за кучета и котки може-за прасета -не може?! И като града ни е нацвъкан с кучешки лайна,какво? Те по - приятно миризливи от конските ли са?
+3
 
 
Ей сектир, както се казва, не може ли на "ромите" да им се конфискуват? Защото няма кой друг да ги пусне ей така да си пасат из града, това си е тяхна запазена марка.
+4
 
 
Всичко Мара втасала, само дирника си не вчесала! Онзи ден станах свидетел как общински чиновници минават по офисите и издават предписания за узаконяване на "рекламните" табелки и в случай, че в рамките на един месец не си били пуснали документите, собствениците на фирмите ги грозяла глоба от 1000 лева. Пак някой ще маже от цялата тази работа. Но какво става с циганските своеволия. Дали имат мангалите връчени подобни предизвестия или на тях не им пука, защото по никакъв начин не могат да се съберат глобите от тях. Защо общината не действа по същия начин спрямо тях. Като не искат да си плащат глобите конфискация на животните и директно към Родопа. Ама май нещо не им стиска на управниците. Не знам дали Пловдив ще стане европейска столица на култулата, но отдавна е станал Европейска столица на Циганизацията
на 10.11.2014 г.
+3
 
 
В тая държава май сме останали само бавноразвиващи! Бойко Борисов на мене не ми е любимец ама в думите му за лошия генетичен материал има бая истина ако се замисля. Вижте снимката от статията.Виждат се две прасета на най-големия булевард,който е от републиканската пътна мрежа и свързва Европа с близкия изток.Освен това на снимката се вижда и опел с надпис "Ковано желязо" на задното стъкло та ме навежда на мисълта,че прасетата може и да са негови и да е някакъв модерен пастир. Да минем към другата част от населението,понеже ромското вече го откоментирах. Та тук положението също е пълен трагизъм! Това че сме по кофите наравно с ромите вече не е новина обаче пък имаме някакво самочувствие,че сме бедни ,ладни но и много умни! Сами по себе си нещата не се връзват,но и като кажем че звъним на спешния телефон за бедствия и аварии,когато видим кон да пасе или изгоряла лампа от уличното осветление,която осветява беседката в която надвечер пием с Киро и Ванцо нещата си идват на мястото. Продължавайте да звънкате на 112 няма проблем правете го и когато няма хартия в обществените тоалетни,е линейките и пожарните понякога закъсняват ама то на нас няма да се случи я.
+2
 
 
След 10-ти век българите нямат навик да хапват конско месо, но телешкото и свинското биха зарадвали мнозина :)
+1
 
 
Достойна европейска столица на културата!
+6
 
 
Толкова е срамно, с тези животни и каруци из града. Не мога да разбера само ние обикновените граждани ли ги срещаме тези субекти? Общинари и полиция не се ли движат из града и не виждат ли какво правят братята ...?
+2
 
 
То на улица крайречна всичко може да се види дори местното население е от индо-пакистански произход
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: