ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Plovdiv24.bg попита отговорните фактори кога ще се отпуши Пловдив! Ето отговора!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:20 / 11.11.2014Коментари (29)13021
Големите задръствания в някои части на Пловдив накараха екипа на Plovdiv24.bg да потърси мнението на отговорните фактори, които да внесат яснота кога градът ще се отпуши и кога ще приключат текущите ремонти, създаващи големи затруднения за хората в "Кючук Париж" и Центъра. Ето какво научихме:

Част от южното платно на бул. "Княгиня Мария Луиза" и ул. "Гладстон" в Пловдив остава затворено за движение днес и утре заради асфалтиране на ул. "Петко Д. Петков". След това ремонтните дейности ще продължат в северното платно до събота. 

Според главния инженер на община Пловдив Йордан Калев през следващата седмица "Петко Д. Петков" ще бъде отворена за движение, което ще облекчи трафика. 

До 15 ноември трябва да приключи и асфалтирането на бул. "Македония", който вече е частично отворен.

Калев призова хората към търпение, уверявайки, че ремонтите се правят за доброто на града и изискват разбиране от страна на пловдивчани. Той заяви, че се работи много амбициозно по пътната инфраструктура на Пловдив, като анонсира, че и през следващата година предстоят мащабни улични ремонти в града под тепетата.


Още по темата: общо новини по темата: 282
16.12.2023 »
15.11.2023 »
14.11.2023 »
12.11.2023 »
11.11.2023 »
09.11.2023 »
предишна страница [ 1/47 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Кръговото движение което е на Водната палата създава едно от най-големите задръствания в гр.Пловдив. То не само, че не облекчава, а напротив затруднява трафика в района. Без всякакъв смисъл е превозните средства движещи се в двете посоки на бул."Марица" да пресичат кръстовището с бул. Цар Борис ІІІ, като желаещите да се придвижат в тези посоки на града могат да го осъществят като преминат по бул."6-ти септември", който е в непосредствена близост. За това не е необходимо кръгово двигение, а движещите се от двете страни по бул."Марица" да имат възможност да завиват само надясно на кръстовището с бул."6-ти септември" без да могат да преминават направо. С това кръгово движгение се създават задръствания стигащи до пешеходния мост и до кръговото движение на Панаира. Не са редки и случаите, когато изнервени шофьори изпреварват чакащата колона от превозни средстав, като навлизат в лентата за насрещно движение и създават предпоставки за ПТП. Нямаше пречки Общината да беше изпробала варианти и да види, че това ще доведе од хаос и задръствания, но явно желанията за архитектурни "шедьоври" с фонтани са по- важни от правилната и ефективна организация на движението.
+1
 
 
Не знам каде се работи и по колко но е факт, че около 18часа в градът е батак. 20мин. ми костваше да премина подлеза под Ц.Поща. Кога ще се оправи габаритът на кръговото на Водната палата или това е поредното обещание. До кога ще се почне да се ремонтира една улилца без да има алтернативен маршрут, който поне да е обезпечен да няма паркирали коли. Единственото, което ти остава е да пъплиш с колата и да псуваш. То псуваш, ама кой ли те чува. Ти го плюеш, то се кефи ,че вали.
0
 
 
Не се прави нищо, което дългосрочно да облекчава трафика. Че асфалта трябва да се подменя - трябва (макар че след като го сменят, минават газаджиите и интернета и телефоните и му е*ават майката). Но липсва желанието да се направят обходни маршрути, директни връзки. Да се разширят възлови улици със задръствания. Да се премахнат спирания на места с много пешеходци като пешеходните сфетофари се заменят с подлеци и пешеходни надлези. Сменяме асфалта е чудесно, ако улиците бяха проектирани за броят автомобили, които се движат в Пловдив днес. Ремонтират една улица и докато тече ремонта околните улици които поемат целия трафик се насират. Няма и желание да се наказват неправилно паркиралите. Преди нямаше колчета - колите спираха на тротоара. Сега има колчета - колите спират на пътя. В тоя град дма двупосочни улици, по които е невъзможно насрещното разминаване заради паркирали и в двете ленти. А специално заради това кръстовище на Македония сега на пътят около стадион Спартак зеят по 30 сантиметра дълбоки дупки.
+7
 
 
Нормално е хората да мрънкат. Ние издържаме чиновниците с нашите данъци. Те са там заради нас и е нормално да искаме да работят по-качествено. Похвално е, че има ремонти, но не е нормално да затапиш половината град за 4 месеца. Никъде в цивилизования свят не се прави така.
+4
 
 
Не се работи с качествен материал въпреки модерната технология и техника. Има какво да учат от соц. времето!!!??!!
0
 
 
Новоотвореното пещерско е много зле цялото на вълни.
+1
 
 
Почти всяка вечер минавам от там не е добре но какво да се прави ,ще си траем нали е за добро
+8
 
 
Каква хубост? Те пътищата се правят да не издържат повече от година в добро състояние. Новата магистрала в посока морето е цялата на вълни, не знам кола ли карам или съм на лодка. А и как може да траем при положение, че виждаме как пътищата стоят затворени, а реално по затворения път работят по 2ма човека, ако изобщо има някой. А какво да кажем за това недоразумение колелото на водната палата което прави задръстванията още по големи и е на скромната сума от 1 милион. Така че мисля, че не сме ние тези които трябва да траят, по-добре не пиши под новини които не те вълнуват.
+2
 
 
Пуснете лифтова линия между тепетата.Идеално ще стане :)
+7
 
 
Само да ви напомня че срока за ремонт на Петко Д.Петков изтече днес 105 дни
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: