ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Китайски партньор промотира "Тракия икономическа зона" в Шенджен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:56 / 18.11.2014Коментари (0)4149
©
Китайски бизнесмен представи българска индустриална зона по време на форум на побратимените градове, който се проведе вчера в азиатския мегаполис Шенджен. Чангцинг Джанг от Hainan Longquanren Century Invest and Development Co., Ltd бе толкова убедителен и въодушевен в речта си за предимствата на "Тракия икономическа зона" /ТИЗ/, че след презентацията, хора от аудиторията спираха българските представители, за да научат повече за красивата ни страна и възможностите за инвестиции. 

"Аз силно вярвам в успеха на ТИЗ, тя е на входната точка за Европа по древния път на коприната, който сега китайското правителство осъвременява. Още повече, че част от нея е Евро-китайската зона за икономическо развитие" /"Euro-Chinese Economic Development Zone" - ECEDZ", една добра основа на икономическите отношенията между Китай и Европа", изтъкна Джанг. 

Китайският партньор в промотирането и развитието на Тракия икономическа зона подчерта и приятелското отношение на българите към населението на Поднебесната империя и припомни факта, че България е втората страна, признала Китайската народна република и тази година се навършват 65 години от установяването на дипломатически отношения между двете държави. 

На възможностите на Пловдив като инвестиционна дестинация наблегна и заместник-кметът Стефан Стоянов при представянето на града под тепетата. Той води в Шенджен делегация от представители на бизнеса и на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие, която инициира побратимяването между българския и китайския град. 

Заместник-кметът не пропусна да отбележи, че Пловдив се оформи като индустриалната столица на България. По време на бизнес презентациите на побратимените градове бяха представени и Хага, и Алмере /Холандия/, Берн /Швейцария/, и Барселона /Испания/. 

Преди това кметове и заместник-кметове на европейски и азиатски мегаполиси разискваха на кръгла маса заедно с градоначалника на Шенджен Сю Цин как да сближат бизнеса, културата, образованието. 
 
В изказването си Стефан Стоянов покани всички участници да пътуват до Пловдив не само, защото е Европейска столица на културата 2019, а защото и специализираното гид издание Lonely Planet го класира в топ 10 на най-добър град в света, който трябва да бъде посетен през 2015 година. 

Заместник-кметът наблегна и на динамичното развитие на отношенията между Пловдив и Шенджен веднага след побратимяването им на 24 март тази година.
Участниците във форума станаха свидетели на подписването на договори за побратимяване на Шенджен с Колобмо /Шри Ланка/ и Хага /Холандия/.

Те посетиха и Hi-Tech панаира, който се провежда тази седмица в китайския мегаполис. 

По същото време Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" и Медицинският университет - Пловдив станаха членове на Лигата на университети от побратимените на Шенджен градове. Вчера 20 европейски и 20 азиатски университети положиха нейните основи в китайския мегаполис. 

Единствен от чуждестранните представители ректорът на ПУ проф. Запрян Козлуджов изнесе реч при откриването на форума. Негова снимка заедно с кмета на Шенджен публикува днес на първа страница Shenzhen Daily.


Още по темата: общо новини по темата: 520
28.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
15.03.2024 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: