ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Община Пловдив с офис в Шенджен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:03 / 20.11.2014Коментари (0)2162
Заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов и Иувен Ванг, заместник-генерален директор на външните работи на община Шенджен, заедно прерязаха лентата при откриването на офис на община Пловдив в 15-милионния китайски мегаполис. 

И двамата подчертаха колко е важно това представителство в контекста на изключително динамично развиващите се отношения между двата града. 

Офисът е разположен в модерен билдинг в Hi-tech Industrial Park, известен с някои от най-големите китайски компании. Офисът е предоставен от община Шенджен и от днес в него постоянно работи служител на община Пловдив, който ще осъществява връзката между китайската и българската страна за реализирането на двустранни проекти в областта на икономиката, туризма, културата, образованието, науката, спорта. 

Партньор на община Пловдив в първия й задграничен офис е Българо-китайската асоциация за бизнес развитие /БКАБР/. За реализацията на пловдивското представителство изключителна помощ оказа Дерек Фенг от община Шенджен, който 3 месеца работи в града под тепетата съвместно с община Пловдив и БКАБР, и Рони Зао от Съвета за насърчаване на международната търговия /CCPIT, държавна организация, сходна на промишлено-търговска камара, с която Българо-китайската асоциация за бизнес развитие е в договорни отношения/.
 
Добър старт на начинанието даде подписването на споразумение за сътрудничество между "Респект консулт" и DeHeng Law Offices, клон Шенджен. 

И двете кантори са сред лидерите в национален мащаб в сферата на правните, данъчни и финансови консултации и посреднически услуги. DeHeng Law Offices е сред 4-те най-големи китайски адвокатски дружества. Сътрудничеството между двете кантори улеснява и защитава бизнеса и на двете страни. 

Свидетели на полагането на подписа на Хюфенг Ю, директор на DeHeng Law Offices, клон Шенджен /българската страна вече бе сложила парафа и затова само бе представлявана от Валентина Александрова, директор "Международни отношения" на БКАБР/ станаха представители на община Шенджен, на CCPIT, на китайски фирми и университети, желаещи сътрудничество с български партньори. Да поздрави пловдивските си приятели от БКАБР и община Пловдив на откриването дойде и Ганг Фанг, директор "Международни отношения" на CCPIT. Интересът към събитието от високопоставени гости изненада приятно домакините. 

Те бяха сюрпризирани и с красива инсталация от цветя от г-н Кенет Янг, мениджър в отдел "Външни работи" на Политехническия университет на Шенджен.

Над 50-те присъстващи на откриването вдигнаха наздравица за успеха на офиса с българско червено вино, отчупвайки по народен обичай питка с чубрица. 

По-късно българската делегация се срещна с потенциални инвеститори, които се интересуват от търговия с традиционни български продукти, логистични центрове и високи технологии.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Преброяване на населението 2021 година
Кауза Колежа
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: