ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Чунчуков: Столипиновци сами молят да им бутаме копторите, изоставят каруците!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:55 / 28.11.2014Коментари (2)4095
© Plovdiv24.bg
Николай Чунчуков е от 15 дни кмет на район "Източен" в Пловдив. Зае мястото на Петър Петров, който стана депутат от ГЕРБ. В продължение на 2,5 г. Чунчуков бе негов заместник. 

Роден е на 1 май 1967 г. в Пловдив. Завършил е Висшия селскостопански институт "Васил Коларов", сега Аграрен университет. Дълги години е работил в шивашкото предприятие "Брилянт", където е стигнал до ръководител административно-стопански дейности. Семеен, с една дъщеря.

- Г-н Чунчуков, от две седмици сте кмет на район "Източен", в който попада и "Столипиново". Кои са първите проблеми, с които се сблъскахте?

- Съборих няколко незаконни обекта. В нашия район те не липсват. Жителите на "Столипиново" са свикнали да приемат по-различно законите. Но в последните години сме безкомпромисни. Хората от този квартал разбраха това и вече участват в търгове, за да наемат общински площи и да развиват законна дейност.

- Ще продължите ли политиката, започната от Иван Тотев като кмет на "Източен" и развита от Петър Петров, да събаряте незаконни обекти?

- Още в първия ден, след като положих клетва, обявих, че разчистването на района от незаконни постройки ще продължи.

- Има ли ефект?

- В последните години са проведени над 10 мащабни акции. Съборени са над 200 обекта. Това са предимно гаражи, работилници, магазинчета, павилиони. В резултат на нашите акции незаконните постройки значително намаляха. Жителите на "Столипиново" се съобразяват и вече не вдигат безразборно сгради.

- Какво ще бутате през 2015 г.?

- Набелязали сме 30-40 обекта на ул. "Крайречна" - бараки, складове, павилиони. Бъдете сигурни, че ще ги сринем.

- Не се ли боите, че догодина има местни избори, а прилагате непопулярни мерки?

- Ни най-малко. Наблюдаваме друго - самите хора от "Столипиново" ни подкрепят и дори ни благодарят. Незаконните бараки запушват жилищата им, а децата им няма къде да играят. Те не приемат вече тези съборетени. Разбира се, има реакция от собствениците. Но повечето жители ни адмирират. Те просто искат да живеят по-цивилизовано.

- Вярвате ли, че там могат да съществуват градинки с пейки за отдих?

- Отидете на ул. "Крайна" и вижте. През пролетта изринахме над 70 незаконни обекта. Почистихме терена, засадихме декоративни храсти, пред всеки вход има пейка. Няма нито една счупена, хората ги ползват. Смея да кажа, че столипиновци се култивираха. Те са градски роми и искат да живеят по този начин. Даже имаме писма, където жители настояват и пред техните блокове да бутнем копторите, за да облагородим.

- Мислите ли, че тези хора ще изоставят примитивизма, за да заживеят цивилизовано?

- Абсолютно. Младите роми искат да живеят по-добре. Питат ме: "Защо в район "Тракия" е по-хубаво, а при нас е мръсотия?". Отговарям им: "От вас зависи". Постепенно се пречупват. А и голяма част от тях пътуват и работят в чужбина. Виждат как е там и желаят същото да е и тук.

- Не е ли доста екзотично в "Столипиново" да има детски площадки и фитнеси на открито?

- Напротив, не само, че оцеляха фитнес уредите на ул. "Елба", но младежите активно спортуват там. Решил съм догодина да изградим още една в същия квартал. Възприема се много добре от младежите. Дори има запитвания да поставим велоергометри, за да може и момичетата да спортуват.

- А как ще преборите каруците, които препускат на поразия и никакви санкции не ги плашат?

- Знаете ли, младите роми постепенно изоставят конете и си купуват малки камиончета. Те разбраха, че връщане назад няма и се преориентират. Само по-възрастните ползват каруци, но мисля, че впоследствие ще изчезнат.

- Каква е инвестиционната ви програма догодина за целия район?

- Наблягаме на нови тротоарни настилки. Обръщаме повече внимание на пешеходците. През последните 5-6 г.преасфалтирахме доста от вътрешнокварталните улици. Останали са малки отсечки за ремонт и ще го направим. Догодина ще се съсредоточим около военните блокове на ул. "Радко Димитриев", на ул. "Строител" и в "Изгрев". Кварталите "Каменица" и "Чайка" са на 90% благоустроени. Програмата ни за 2015 г. предвижда инвестиции от 600 000 лева в инфраструктура.

- Как усещате разликата между предишния ви пост на зам.-кмет и сега?

- Отговорността е много по-голяма. Доста усвоих от опита на Петър Петров и най-вече от отношението му към обикновените хора.

- Завършили сте Висшия селскостопански институт "Васил Коларов", сега Аграрен университет, през 1992 г. Представяхте ли се, че вместо агроном, ще бъдете кмет?

- Никога. Но в живота всеки се развива.

- Като студент сте участвали в танцовия състав и сте участвали в международни турнета. Държи ли ви още тази тръпка?

- Разбира се. Щом засвири музика, ставам и започвам да играя. Над 20 г. съм правил това. Имам диплома от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуства за ръководител на танцови състави.

- Може ли управлението да бъде оприличено на танц?

- Абсолютно. И в едното, и в другото всичко е разчетено, има правила, спъпки. Но е добре и в танца, и в управлението понякога да се импровизира. Това е въпрос на майсторство. Случвало ми се е оркестърът да заствири неправилно и аз да отиграя ситуацията така, че публиката да не разбере. Надявам се в кметството подобни неща да няма.



Източник: в. "24 часа"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Хаххааха, за момент си помислих, че това е футболна новина :):):)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Природни стихии
Наводнения 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: