ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Поставят нов тип контейнери, клошарите няма да могат да ровят в тях
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:25 / 04.12.2014Коментари (28)7533
ОП "Чистота" започна разполагането на контейнери тип "иглу" за разделно събиране на отпадъци от опаковки в район "Южен".

"Това се прави както за подобряване на обслужването, така и за улеснение на гражданите", коментира директорът на предприятието Иван Стоянов.

В "Южен" се въвеждат нови точки за разделно събиране на отпадъците и от 104 броят им нараства на 150. Досегашните "ракли" се подменят с контейнери тип "иглу", което не само ще подобри визията на района, но и ще спомогне за използването на контейнерите по предназначение.

В тях да не може да се изхвърля смесен битов отпадък, а само опаковки, без възможност за ровене и разхвърляне на боклуци извън съдовете за смет, както и възможност за достъпа до отпадъците от клошари.

ОП "Чистота" и Дирекция "Екология" към община Пловдив призовават гражданите да изхвърлят отпадъците от опаковки точно в този тип контейнери, за да се изпълнят европейските екологични норми.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 05.12.2014 г.
+1
 
 
Този град столица на културата се напълни със селяния и няма ли глоби нищо не става но няма кой да следи и глобява още повече че служителите гледат да нямат проблеми. На въпрос защо не глобяват неправилно паркиралите ми отговориха - А знаете ли какъв ад е след това от "граждани" които идват да се разправят.
0
 
 
Общинарите не новите контейнери ще ви решат проблема с клошарите, а провила и санкции които се спазват. Кажете в тия малки отвори как се изсхвърлят картони и по големи хартиени отпадъци? Аз съм против тия дупчици.....
-1
 
 
И как в тоя малък отвор ще се изсе хартия ? Една по една.....непрактично
+5
 
 
Лошото на тия контейнери е че са от пластмаса и ако се запали вътре съдържанието става м*м*та си трака а за съжаление горящи контейнери не са рядкост особено през зимата. А клошарите и на тези ще им хванат цаката - щом в другите градове където вече ползват такива контейнери клошарите не спряха и у нас няма да спрат.
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 04.12.2014 г.
-5
 
 
клошарите от Лаут джамия ще останат без продоволствие, ужас.
+4
 
 
Ясно е, че сметоизвовзващата фирма трябва да печели от тези отпадъци но е крайно време тези пунктове за вторични суровини да бъдат забранени със закон! Омръзна ми да слаломирам с колата между мъртво пияни клошари, каращи велосипед натоварен до козирката с кашони или пък да отивам да си хвърля боклука в казана и да трябва да искам едва ли не разрешение от обитателите в него дали мога да си изхвърля торбичката...
+1
 
 
И сега, какво очакват от мен, да си пускам всяко боклуче, като в касичка ли - едно по едно?!? Моята система за разделно събиране е следната: цяла седмица събирам пластмаса и хартия в чувал и накрая изхвърлям целия чувал в съответната кофа. Ако мислят че ще стоя половин час да мушкам отпадъци през тази дупчица... няма да стане!!
+2
 
 
Гледам че всички по долу писалите много остроумничите да ви попитам вас кой от вас във къщи прави разделно събиране на боклука или всичко се събира в един кош и после на боклука .Да не би някой да иска да ми каже че има на терасата си по 3 кофи за смет за всеки отпадък го събира отделно.Такъв начин на събиране на отпадъците съм виждал във Англия но там във всяка къща има по 2 големи коша в който самите собственици си правят това разделно събиране и когато минават с камиона през всяка къща те знаят в тоя кофа какъв вид отпадък има а не като тук -оставили ги насред улицата и всеки да си хвърля каквото си иска.Така че за да са ефективни тези контейнери трябва и начина на събиране на отпадъците във всеки дом да се променя но как ще стане това незнам защото както казах по горе надали някой има три кофи за боклук на терасата си
+7
 
 
хубаво, но на българина не му трябва нищо хубаво....ние не обичаме хубавото, чистото и подреденото..... мрънкаме, че го искаме, но всъщност ПРЕДПОЧИТАМЕ МРЪСНОТО, НЕПОДРЕДЕНОТО И РАЗПИЛЯНОТО..... знам, че звучи гадно, защото не всички влизаме под един знаменател, но със сигурност и на тези кошове ще им се види сметката..... иска ми се да имаме ред и чистота, но уви първо трябва да си сменим начина на мислене, и тогава да започнат да ни сменят и кошовете и спирките и асфалта по улиците..... и всичко останало..... жалко е, но е факт- ние искаме нещо докато не го получим, като го получим започваме да мрънкаме, че не е хубаво и искаме друго..... на нас българите няма угодия.... поздрави и весели Коледни и Новогодишни празници! :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: