ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
След онлайн гласуване от цяла България: Римският стадион в Пловдив е №1!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:10 / 11.12.2014Коментари (5)18683
©
За 13-и пореден път конкурсът "Сграда на годината" направи преглед на най-хубавите сгради на България през изтичащата година. Конкурсът е под патронажа на МРРБ със съдействието на браншовите организации в архитектурата, инвестиционното проектиране и строителството. 

В него участваха 77 новоизградени или реконструирани публични и частни проекта, завършени през 2014 г., те бяха оценени от жури от 27 водещи експерти и представители на бизнеса и културата с председател Деница Николова, зам.-министър на регионалното развитие. Отличените сгради бяха обявени на галацеремония на 10 декември.

Две отличия от името на община Пловдив получи Димитър Кацарски, зам.-кмет, за Античен стадион на Филипопол - специална награда за ревитализация в конкурса и наградата на публиката. 

Античният стадион на Филипопол бе избран в онлайн гласуване - от общо подадени онлайн 12 427 гласа за 77 сгради за Античния стадион на Филипопол са гласували 3 623.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова връчи наградата в категорията "Индустриални проекти - технологично обновление и разширение" на Серж Смит, изп. директор на "Италчименти Груп България" за реконструкция на инсталация за клинкер и цимент на "Девня цимент", за изпълнител - на Уанг Бин, изп. директор на Си Би Ем Ай кънстракшън, за проектант на Марин Йорданов, изп. директор на "И Кю И България". 

Столичният кмет Йорданка Фандъкова и зам.-кметовете Ирина Савина и Мария Бояджийска получиха няколко отличия за София. В категорията "Сгради паметници на културата" на първо място е столичната Централна минерална баня в столицата, адаптирана за музей за история на София. 

Специална награда за принос в изграждането на екологична инфраструктура беше дадена на Инсталация за биологично третиране на площадка "Хан Богров". Националният музеен комплекс в София (известен като "Българският Лувър") е отличен при "Сградите - съвременна културна инфраструктура", наградата получи зам.-министърът на културата Бони Петрунова. 

В категорията "Социална инфраструктура" е отличено новото детско заведение "Зайченцето бяло" в с. Герман край столицата. 

Таня Христова, кмет на община Габрово, получи специалната награда за принос в развитието и опазването на културно-историческото наследство и иновативен подход при представяне историята на габровската индустрия за Интерактивен музей на индустрията. 

Три награди отидоха в община Русе. Специалната награда за научноизследователски център получи "Канев Център" при Русенски университет "Ангел Кънчев", получена от ректора проф. Христо Белоев. "Екомузеят" на община Русе получи специално отличие и грамота в категория "Сградите - съвременна културна инфраструктура", връчени на зам.-кмета Димитър Наков. "Доходното здание" в Русе беше отличено от проекта "Емблематичните сгради на България" с подкрепата на "Алфа банк", който има за цел да популяризира 12 знакови сгради от миналото на България. 

Специалната награда за иновативен подход при интерпретиране самобитността и високата културно-историческа ценност на Средновековен манастирски комплекс "Св. Ан
©
астасия" получи община Бургас, отличието беше връчено на Атанаска Найденова, зам.-кмет на общината. 

Георги Козарев, кмет на Пещера, взе от името на общината наградата в категорията "Градска среда и ландшафтни паркове" за проекта за реставрация на античната крепост "Перистера". 

Кметът на Ботевград Георги Георгиев получи отличието за най-добър спортен обект за годината е "Арена Ботевград" в конкуренцията на новите спортни зали в Нова Загора, Сливница и Свиленград. 

При "Обществените сгради с бизнес предназначение" победителят е "Инфинити Тауър", "Теленор България" получава награда за иновативна концепция при трансформация на работна среда. 

Германският инвеститор "Витте Аутомотив" е отличен за завода за електронни и механични части за автомобилната индустрия в Русе в категорията "Производствени и логистични сгради". 

"София Ринг Мол" е на първо място в "Търговски сгради". 

В категорията "Сгради образование" победител е Американско-английската академия с новия си учебен комплекс край село Лозен. 

При жилищните сгради отличена е жилищна група от редови еднофамилни къщи с инвеститор "Асентив Мениджмънт".

В категория "Хотели и ваканционни комплекси" победител е ВИП апарт хотел "Аполония Ризорт", при "Сгради здравеопазване" - болничен комплекс "Пълмед" в Пловдив.

В категорията "Сгради с елементи на зелена архитектура" победителят е Сграда 1 от Логистичен парк "Ист Ринг" в София.


Още по темата: общо новини по темата: 161
11.04.2023 »
17.02.2023 »
29.01.2023 »
23.01.2023 »
18.01.2023 »
16.01.2023 »
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
горда да се нарека Пловдивчанка :) Весели празници на всички и повече хухбави новини! :)
+5
 
 
Представете си за момент как щеше да изгежда най-красивия град, не само в България ,с изцяло открит стадион в съцето на вечния Пловдив!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: