ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бонев: Камбуров, Котев и Тунчев са невинни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:22 / 25.12.2014Коментари (42)12114
© Plovdiv24.bg
Почетният президент на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев-Зума не спира да се вълнува от проблемите и скандалите в българския футбол. Навръх имения си ден, легендарният бивш капитан и треньор на националния ни отбор, коментира трагичното финансово състояние на родните клубове, сензацията в Шампионската лига Лудогорец, назначаването на Ивайло Петев за национален селекционер и разследването на МВР за т.нар. "черно тото".

- Г-н Бонев, каква бе според вас футболната 2014 година?

- Това беше една наистина кошмарна година и аз лично се радвам, че тя най-накрая свършва. Може да е малко силна думата кошмарна, но това наистина е така. Нищо положително не мога да кажа за състоянието на клубния ни футбол. Думата е една - трагедия. Всичките ни водещи клубове са в тежка финансова криза. Виждате - и "Левски", и ЦСКА не са в добро състояние. Локомотив (Пловдив), "Ботев", също. Картинката хич не е розова. Не само във футбола, а и в спорта ни като цяло.

- Не е ли парадокс, че при цялата мрачна картинка Лудогорец влезе в групите на Шампионската лига и се представи изключително достойно в тях?

- Вижте, Лудогорец е от едно друго измерение. Повечето футболисти на този клуб са чужденци, а това не е маловажно. Други характери, друг манталитет. В Разград се работи изключително професионално и там е разковничето на успеха на този клуб. Кирил Домусчиев, който е един наистина стойностен бизнесмен и човек, създаде отлична организация, вложи много пари, хъс и желание и нещата се получиха. Направи модерен стадион, модерна база. Постепенно дойдоха и самочувствието, и успехите. Чудесно представяне в Шампионската лига. Затова твърдя, че Лудогорец вече е в едно друго измерение и трудно ще бъде стигнат в следващите години.

- Удачен избор ли е Ивайло Петев за селекционер на националния отбор?

- Според мен - да. Познавам Петев, той е много интелигентно и работливо момче. Направи Лудогорец шампион, в Кипър стигна почти до титлата. Това говори много. Първенството в Кипър е много силно и не знам защо го подценяваме в България. Петев води отбор като АЕЛ, който не е от т.нар. техни грандове, но направи много в Лимасол и за футбола там. Смятам, че Ивайло е много добър избор за национален селекционер.

- Вашият приятел Иван Вуцов е на мнение, че Петев е млад и неизвестен и не е подходящ?

- Това си е лично мнение на Вуцов. Ще дам един пример с Германия - страната, която е световен шампион в момента. Преди години Юрген Клоп не го познаваше никой, а той направи чудеса с Борусия (Дортмунт). Треньорът на Майнц 05 Томас Тухел никой не му беше чувал името дори. Взе ги от долните дивизии, вкара ги в Бундеслигата и направи един много силен отбор. Това е. Затова съм сигурен, че Петев е добър избор. Млад е, амбициозен е и може да свърши работа.

- Трябва ли БФС де се меси в работата на селекцинера на държавния ни тим?

- Това е един пълен абсурт. В БФС има хора, които са се самозабравили. Според мен Ивайло Петев моментално трабва да си тръгне, ако се опитат да му се месят. И т.нар "началници", а и разните му там мениджъри и какви ли не още. Удря по масата, става и си тръгва. Още при първия опит за странична намеса. Петев трябва да бъде оставен сам да си прави селекцията, да обикаля по стадионите и сам да следи футболистите в България и тези, които играят в чужбина. Имаме талнтливи млади играчи и това е факт. Оптимист съм за бъдещето на националния отбор, но пак ще кажа - само ако бъдат отстранени хората, които живуркат покрай футбола и само се бъркат където не им е работа.

- Как ще коментирате арестите Камбуров, Котев и Тунчев и обвиненията, че са участвали в т.нар "черно тото"?

- За мен Мартин Камбуров, Кирил Котев и Сашо Тунчев са невинни. Това са момчета, които са изключителни професионалисти. Несериозно е те да се обвиняват. Компетентните органи много добре знаят къде са корените на т.нар. "черно тото". Това, че са били капитани на Локомотив (Пловдив), е само един плюс и за тях и за този велик клуб. В МВР са професионалисти и трябва да посочат конкретно за какво става дума. Всички в България го знаем това, но никой не го посочва. Камбуров, Котев и Тунчев никога и по никакъв начин не могат да участват в някакви схеми или комбинации. Категоричен съм. Мартин е професионалист, честно момче. Същото важи и за Тунчев и Котев. Истината ще излезе наяве. Опитаха са да ги въведат в някакви схеми, но няма да се получи. Сигурен съм, че компетентните органи ще си свършат работата, а тримата водещи футболисти ще продължат да играят за отборите си.

- Днес е Рождество Христово, какво си пожелава Христо Бонев навръх именния си ден?

- Здраве. Известен съм с това, че винаги съм бил оптимист, човек със самочувствие. Очаквам по-добра година. Всеки да си върши работата. Националния отбор да върви, първенството ни да стане по-интересно, а клубовете ни, както и любимият ми Локомотив (Пд), да се стабилизират финансово. 


Източник: ПИК

Още по темата: общо новини по темата: 39
21.01.2015
31.12.2014
24.12.2014
23.12.2014
17.12.2014
16.12.2014
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 27.12.2014 г.
+7
 
 
Невинни викаш.. А дали Коко е влизал да играе симулативно или тия играчи го правиха, че не се сещам нещо.. И като знаят, че ще го правят - защо и те да не заложат и да се облажат? СЕГА РАЗБРАЛИ СХЕМАТА, ДЪРТО? Не се прави на луд, че да не пропее някой от тях за твоята роля в такива мачове. Крадеше кроасани от съблекалнята, та това ли няма да те изкуши? За едни гуменки се разрева в Ботев, та затова си ясен на всички - алчна и ненаситна "легендо" ! Срам за човечеството си. Къде ТИ е спонсора тия дни.. че нещо не разбрах?-:))
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-5
 
 
Както винаги изказванията на жълтите са под достойнството на мислещия човек, репликите им са плод на най- долно народностно безчестие , предателство, позор и не на последно място породени от безпросветност, нравствено загниване и израждане на морала...
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+9
 
 
играчите невинни,Коко невинен Зулумбаба и Узунпаша невинни,ръководството невинно...кой е виновен бе мангали Кой Кой Кой Кой...през 2014 г. циганския отбор се разсипа от тото-проституция...от първия мач за годината в Марбея до последния срещу Локо сф...някои играчи и ръководители в циганския катун си оправиха живота чрез футболни измами и тото-порнография...ама те всички са невинни бе,Тотоспор Столипиново Аджъбадем Кюстендил 1946 не прави такива работи,те жълтите и перуката са виновни...цял живот сте си такива,само престъпници,мутри и турци са били собственици на катуна...за да се изчисти бг футбола от черното тото трябват жестоки наказания за играчите и отбора...със сигурност ще бъдете наказани жестоко с изваждане от А група,въпроса е от В или Б група ще почнете...но по голямото наказание за тия смешници е празното им стадионче и презрението което изпитват пловдивчани към продажното им отборче...развръзката предстои,краят ви е близо...ГРАНДА СИ Е ГРАНД...тото-пачаврата УМРЕ...
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+16
 
 
Бате Зуме, кво стана с онова "до 10 дни ще е ясен новият благодетел на Локомотив" ??? Бате Зуме ти кога даде една стотинка за Локомотив? Кога се бръкна в собствения си джоб и направи нещо със съдържанието му за благото на Локомотив? Велик футболист, тотален чобанин като човек. Ето за това ти никога няма да бъдеш повече от легенда на Локуту. Щото като човек си един долен цирей, който може само да лапа и да хленчи. Откакто те видях с очите си как се стисна да дадеш 50 лв. за да купят на децата ви стекове с минерална вода, ти за мен си нищо повече от едно нищожество, пък ако щеш и да си си пил кафето с Пеле едно време. А да говориш за черното тото точно ти е наистина жалко и смешно! Миналия сезон вашия отбор стана нарицателно за черно тото и всичките изброени футболисти тука са в кюпа. Друг е въпроса, че нашата система както винаги е неадекватна и вместо да се гонят едрите риби се хващат дребните. В една Румъния вкараха в затвора директно собствениците на два от най-големите клубове, тука погват разни ритнитопковци. И да ми говориш колко велик е Локомотив е доста жалко. Имате една-единствена титла, която дори не е при вас, защото я спечели преименувания отбор на Велбъжд. Всъщност спечели е силно казано. Взе си я и всички помним как. Ти тогава беше най-ухилен и грееше като току-що шамаросан задник на проститутка. Бяхте се надупили на един доказан престъпник, осъден за грабежи и изнасилване, доказан мафиот и убиец. Отборът ви беше официално закрит с постановление на съда, после си променихте датата на създаване и реално си измислихте сами история. Фенската ви маса се състои от около 3000 човека в 380-хиляден град. От които все по-малко ви идват на мачовете и то въпреки големите обещания и протести против Коко. В УС имате представител на политическа партия, който постоянно върти далавери с 200-те ви организирани фена, особено по изборите. Съборихте си една от малкото останали трибуни на стадиона, който дори не е ваш, ами сте под наем на него. Това ли ви е великия клуб?
+10
 
 
Зулум! 10 дни отдавна минаха. Къде е тайнствения благодетел от чужбина? Или всичко отново беше фантазия на празната ти, селска кратун! Бях прав като казах, че е прах в очите, точно преди реванша за купата. Е, в това отношение го направихте по-тарикатски от нас.
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: