ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Писмо от един гражданин и данъкоплатец, задавен от тютюнев дим
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:25 / 26.12.2014Коментари (59)12044
© Plovdiv24.bg
Читател на Plovdiv24.bg изпрати писмо до редакцията на сайта, както и до РЗИ Пловдив и омбудсмана на България:

Уважаема Регионална здравна инспекция,

Нямам представа какви са Вашите наблюдения по отношение на забраната за пушене, но в Пловдив тя на практика не се спазва. Всъщност спазват я заведенията, които са до там "глупави" да проявяват уважение към закона.

Кратка справка в закона показа, че забраната не е официално премахната. А фактът, че масово не се спазва, означава само и единствено, че няма контрол. Законът е възложил контрол на Вас! И при положение, че контролът не се осъществява ефективно, на нас, обикновените граждани, започват да ни хрумват редица въпроси. Ще се позволя да насоча вниманието Ви към един от тях:

Както Ви е добре известно, Вашите заплати идват от нашите данъци. Т.е. ние, "обикновените" граждани, сме Ваши работодатели и Ви плащаме заплатите, за да може да се грижите законът да се спазва. Т.е. да упражнявате контрол.

И при положение, че не си вършите работата, за която Ви плащаме заплатите (за което плащаме данъци всички ние), искам да Ви питам: Защо изобщо плащаме данъци?

И само не се осмелявайте да ми излизате с аргумента "ама заплатите ни са ниски". Като си Ви ниски заплатите и като смятате, че заслужавате повече, напускайте държавната работа и отивайте на свободния пазар на труда да просперирате!

С уважение,
един обикновен гражданин и данъкоплатец, задавен от тютюнев дим

П.П. Чувал съм и съм чел страшно много за правата на пушачите, но не успях да разбера дали според държавната администрация ние, непушачите, имаме право да дишаме чист въздух (без тютюнев дим)?



Още по темата: общо новини по темата: 137
21.02.2024 »
17.01.2024 »
14.02.2022 »
29.07.2021 »
13.03.2019 »
04.09.2018 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Тотална забрана на пушенето и союени глоби на тези които не налафат законите съпроводени с уволнения.Пушач съм и не ми пука,че ресторантьорите щяли да фалират.Да не би те да ми плащат сметките - даже вече нямам място за кръпки.
Работя за себе си,а щом работя,това е добре !
на 27.12.2014 г.
-1
 
 
Голяма лиготия станахме...то зер бащите Ви и дедите Ви все по заведения дето не се пуши ходеха,затва и Вие се пръкнахте на тоя свят лъжовен живи и здрави,ама много лигави.Аз не съм ресторантьор,само обикновен клиент съм...дето оставя по 50-100 лв. на сметка когато посетя заведение и понеже често ходя,ако ми позволите ще споделя наблюденията си.Пушачите сме тези които плащаме големите сметки,непушачите/понеже много им е мил животеца им мизерен/ ,ако разчитат заведенията на тях ....всичките до едно фалират.Какви данъци плащате бре аланколовци,дето си биете дупарите да не с***те.Аз отдавна не вярвам на словата а на делата.Наскоро точно такъв един непушач/дето е пушил по 3 кутии дневно/ ама точно същата призка разправя,а е бизнесмен ...данъци плащал с хиляди,ама като го проверих в Агенцията по Вписванията за 5г. назад във финансовите му отчети,плаща по 200-330 кинта данък на година.Няма що,голем данакоплатец е..деа и сущето му!Проверете си колко данъци плащате,пък после говорете,да не стане така като моя съсед само да се перите,пък всъщност помощи от държавата да взимате ?!!! Весели празници !
+13
 
 
Толкова ли е трудно и другите пушачи да са по-толерантни? Aз съм пушач, но за мен няма нищо по-хубаво да вляза в заведение в което се спазва забраната за тютюнопушене. Така мога на чист въздух да си хапнем и пийнем с приятели. Аз лично културно си смуча електронната цигара, без да преча на другите около мен. Ако чак пък толкова ми се допуши, излизам на вън и паля истинска/аналогова цигара. Моля Ви, колеги пушачи, бъдете по-толерантни към хората около Вас. А и в следствие на забраната печелим пари защото пушим по-малко.
+12
 
 
Като няма контрол, никой не спазва. А упражняващите този контрол са корумпирани безхаберници, като всяка друга държавна институция в България. Като прибавим към това и вродената простотия на много българи, получаваме това, което виждаме. Сами сме си виновни, че търпим всичко и не си търсим правата.
+3
 
 
Хубаво КАНАДА !? Ами в Австрия като се пуши навсякъде ? Хайде да не гледаме тея чужди панички постоянно. Американците така правили , Канадците иначе , Германците съвсем друго и т.н. Неможем ли да си направим една държава където да не е мелез от всички големи държави взето по малко на който както му е отървало. Немога да разбера тоя манталитет всеки да казва другите какво правили и то все най-добрите качества взети и съединени. Все едно да вземем да направим кола с врати на Форд , купе на Бентли , двигател на Лада , джанти на трактор и волан на совалка.
+3
 
 
В Канада който иска да пуши трябва да е на пет метра от вратата вънка на съоъветното заведение.
+8
 
 
Трябват проверки, ежедневни, навсякъде, а не само по сигнал.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: