ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Столипиново удари с промоции моловете
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:28 / 28.12.2014Коментари (23)16235
© 24 часа
Стълпотворение от клиенти изпълва "Столипиново" заради ниски цени на стоките.

Етническият квартал в Пловдив засенчва големите вериги с промоции. Стотици сергии, разположени по улиците, предлагат мандарини между 50 и 60 ст., докато в другите райони на града цитрусите са двойно по-скъпи. Бананите са по 1,50 лв., портокалите струват 60 ст., а пресни зелени чушки - левче. Доматите също са търсени. Те вървят между 50 ст. и левче за килограм. Охладени пилета са изложени директно на тротоара и килото им е 3 лв. Пресни свински пържоли без кост се харчат за 4 лв.

Телета се колят директно на улиците "Ландос" и "Елба", а кръвта им се стича по шосето. Касапи разфасоват животните направо на тротоара, без да се вълнуват от проверките на санитарните власти.
"Килограм шол го даваме за 8 лева, а по магазините е 14", казва Исмаил, докато реже мръвката. Труповете са окачени на ченгели навън. Телешко месо за готвене се предлага за 5-6 лева.

"Купуват и българи, и роми, защото е прясно. Взехме телето тази заран от пазара в Секирово по 3 лв. живо тегло и го колим в квартала", обяснява Исмаил. На съседната улица "Възход" Ибрахим Мустафов беше проснал три овце и ги закла пред погледите на минувачите. Одра ги, след което ги разфасова и започна директно да продава месо.

"Столипиново" прилича на огромен мол, където липсва само от пиле мляко. На пазара на ул. "Батак" гъмжи от българи, дошли както от града, така и от други населени места. "Пристигнах от с. Мирово да купя на сина топла шуба.

Струва 50 лева, но аз се пазарих и ми я продадоха за 35. Същите в центъра на Пловдив вървят над 100 лв.", казва Мария Стоянова. Пакетче бенгалски огън струва 10 стотинки. Фойерверки, които стрелят по 20 пъти наведнъж, се предлагат за 2 лв. Няма гаранция обаче, че са безопасни.

В десетките павилиони, наричани "Айше бутици", вълнените пуловери са между 6 и 8 лева, дамските ботуши не надхвърлят 15 лева, а "марковите" спортни обувки - 20 лв. Килими, пътеки, хавлии, чаршафи и спално бельо се купуват като топъл хляб за подаръци. "Голям оборот направихме по празниците. Около Нова година чакаме още повече клиенти", хвалят се продавачите. Те са категорични, че стоките им са същите като тези в центъра на Пловдив, но многократно по-евтини, защото не плащат наеми.

Източник: в. "24 часа"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Кво сте се разпищели бе? Нали това искате свободен пазар - е те го те. Никва държава, никви ограничения, либертарианство каквото проповядват задоеканските шамани, пардон капацитети в най-чистия му вид. А вие? Недоволствате а, гиди комуняги с комуняги.
+4
 
 
А бе те държавните институции са залезли отвсякъде,барабар с държавата.А ми Тотев нали уж милееше за този град,нали се биеше в гърдите,че ще сме Европейска столица на културата,да праща тези от общинска охрана да санкционират мангалите,не да ми се подпират по цял ден по доварите в центъра и да събират по левче за паркинг.
на 28.12.2014 г.
+9
 
 
Ако си купиш храна от Столипиново си играеш със здравната книжка.
+5
 
 
Колко много са станали хората, на които им е неудобно открито да си признаят, че им харесва циганския начин на живот и се чудят какви доводи да измислят, за да прикрият тайния си копнеж. Бъдете поне откровени, не давайте смешни примери за кланици, Кауфланд и какво ли не, само и само да защитавате варварската дивотия, която чувствате близка. Неубедително и смешно е.
0
 
 
зарази, болести, вируси, еболи, бактерии, амеби .... те хората са балами, затова от там си купуват месо... на село как ги колят? същата работа... яжте свинска плешка от кауфланд на 6 лева си гледайте сеира.
+11
 
 
В тая държава руса п-ка, пе***аст и циганин да си!
+1
 
 
А бе да ядат "братята" па ако оцелеят ще му мислим!
+16
 
 
Ако си мислите, че в кланиците е някаква чистота и не работят пак мангали вътре, направо ви съжалявам :) Трябва да им изземат месото, така най ще ги заболи. Всички знаем, че бай мангал не плаща глоби.
-3
 
 
Предлагането на стоки не означава задължително купуване,какви са гаранциите .че във големите вериги се извършва контрол над месата и месни продукти това, че е от циганите не означава , че не е качествено , когато се научат да поддържат постоянен контрол а не само по празниците тогава ще погледна с друго око за сега се въздържам и си купувам всичко от Столюпенбург на циганщрасе и мога да кажа ,че не съм недоволен .
+7
 
 
"Купуват и българи, и роми, защото е прясно." Българи?!? Тези купуващи с по-бял цвят на кожата може да се мислят за българи, но са по-скоро латентни роми. Не може обичащите децата си българи да ги принудят да ядат месо, купено на тротоара на цигански пазар, където върлуват поне десет болести по всяко време. Службите е повече от ясно, че са подкупени, но едно нещо не ми става ясно. Сериозните търговци и веригите наистина ли не прилагат някои мутренски методи да пресекат продажбата на очевидно крадени и контрабандни стоки? Все пак за посткомунистическата държава е нормално да не си търси интереса, но за частните бизнеси това са милионни загуби. Чак не е за вярване, че вече няма мутри, които съветват продавачите, които подбиват цени!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Вдигане на тежести - състезания и подготовка
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: