ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
След поне 6 месеца може да стартира работата по стадион "Пловдив"
Автор: Мария Морунова 11:54 / 07.01.2015Коментари (30)15415
© Plovdiv24.bg
20 млн. лв. да не бъдат отпускани от държавата за довършването на стадион "Пловдив", а за строежа на стадион "Ботев". Това е само едно от предложенията, които се изредиха от старейшините на днешната извънредна сесия. Повод за тях бе предложението на Слави Георгиев ОбС да гласува искане до Министерски съвет за отпускането на 20 млн. лв. за довършване на стадион "Пловдив", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Предложението дойде от Владимир Кисьов, а Георги Титюков припомни, че за стадион "Ботев" има концесия.

Последваха и реплики от други съветници, че това предложение трябва да се гласува на по-късен етап. Първо трябвало да се направи обследване, да се изяснят изискванията на УЕФА и ФИФА, да се направи стойностно съоръжение.

Тодор Кръстев предложи в първата половина от годината общината да направи тези изследвания, съгласувания и т. н. Резултатите да се обсъдят в ОбС и да се вземе решение какво ще бъде бъщето на спортното съоръжение.

По време на дебатите думата взе и кметът Иван Тотев. Той подчерта, че казусът наподобява този с Втория гребен канал - има доста неясноти по отношение на авторските права. Стана ясно, че председателят на ОбС Илко Николов също е участвал в екипа, направил проекта за стадион "Пловдив".

В кулоарите градоначалникът коментира, че приема предложението на Тодор Кръстев.

"Надявам се в първите 6 месеца да извървим пътя - кой е авторът на проекта, експертно мнение за състоянието на стадиона и т. н. и след това да предприемем необходимите стъпки за ремонт или строеж на стадиона", каза още Тотев и допълни, че ще потърси среща с арх. Валентин Маринов и с арх. Илко Николов, на която да обсъдят въпросителните около стадиона.

Той категорично подчерта, че темата за стадион "Пловдив" е предизборна, но това не означава, че не трябва да се работи по нея.




Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023 »
20.11.2023 »
20.06.2023 »
20.09.2022 »
14.09.2022 »
20.01.2022 »
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
тези 20млн трудно ще стигнат за стадион Пловдив,по-добрия вариант е да се пренасочат и да се завърши стадион Локомотив,а потните селяни от Строежа че изчакат следващия банкер
-1
 
 
В крайна сметка този стадион никога няма да бъде направен а и няма смисъл да се прави. Приказките за дострояването му ги слушам от 10 години тъпи ли сте, че продължавате да се връзвате?
-1
 
 
Защо ни е петдесет хиляден стадион, като нямаме спорт ??? Пловдвиските отбори едвам събират 5 000 публика, което е нормално, защото нивото им мноооого ниско. Иначе за концерти може. Но така или иначе приказките за стадиона са само за проветрение на устата на общинарите и да залъгват простичките хора, че видиш ли имат желание и воля да правят нещо голямо.
0
 
 
Според мен цял огромен стадион с множество спортове е прекалено трудно да се построи и поддържа само от един концесионер. Трябва да се раздели всеки да си поеме неговия спорт. Залите по карате,джудо и тн. в стадиона да си ги поддържат каратягите, футболния терен - футболните отбори,които го ползват. Лекоатлетическите писти да се поддържат от лекоатлетите и т. н. Аз пък искам да взема игрището по плажен волейбол до р-т Марбела и волейболната зала зад стадион Пловдив. Моя модел се различава от класическа концесия на светлинни години. - напълно свободно неограничено и безплатно всички да играят - поддръжката и организацията за моя сметка - няма да плащам наем, но в замяна на това давам 50% от оборота на общината, а за периода в който оборота е до 4000 лв месечно - 100% за общината. - никакви такси вход. Двигателната сила ще бъде рекламата. Цените ще бъдат обявени на стената/оградата и на всеки ще бъде пределно и кристално ясно точно колко струва на квадратен метър да си сложи рекламата. Да речем 17 лв на кв. м месечно - парите ще взима общината, а моя дял ще ми го дава след като си удържи всички данъци и такси. Разходите от моя дял - никави сот мот, пазач в кабинка с паник бутон плюс общинска охрана да се навъртат чат пат.
+5
 
 
10 000 000 за Лаута и 10 000 000 на жълтурите за билети. Но все пак ми се иска истинското дерби да се върне на стадион Пловдив.Замислете се двете публики да се съберат на един стадион... Велико !!!
-3
 
 
за Лаута са нужни много по-малко от 20М за да се превърне в модерно съоръжение. Освен това стадиона е общински нищо, че в момента е узумпиран от група потници. Не разбирам как и защо уважаемите общински съветници пропускат тази възможност в града ни да има модерен стадион, а се занимават с безумни и незаконни предложения?!
-2
 
 
Хилядите фенове на Локомотив призоваваме общината да отклонят тези 20 000 000 лв. към стадион Локомотив, защото той има нужда от тотален ремонт. За разлика от ст. Христо Ботев, Ст. Локомотив е общински, така че няма да има никакви проблеми за пренасрочване на тези средства към Лаута. ТАКА ВСИЧКИ ЩЕ БЪДАТ ДОВОЛНИ, ЗАЩОТО КАКТО КАЗА ПО-ДОЛУ ФЕНЪТ НА БОТЕВ ТЯХНИЯ СТАДИОН ИМА КОЙ ДА ГО ПОСТРОИ, И ДО 2016 ЩЕ БЪДЕ ГОТОВ. РЕДНО Е ВЕЧЕ ДА СЕ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ И НА ЛОКОМОТИВ Пловдив, ТАКА КАКТО ОБЩИНАТА ПРАВЕШЕ ЗА БОТЕВ
+1
 
 
На буферите за да са спокойни, да им кажа, че стадион Христо Ботев ще е готов да приема мачове от А група до края на тази година, а цялостно завършен съгласно проекта 2016. И средствата за това няма да са от общината или държавата! А за 20 000 000 лева за стадион Пловдив си е поредния популизъм преди избори, защото на всички е ясно, че стадион Пловдив в този си вид не става за нищо и е пълно безумие да се хвърлят държавни/наши/ пари на вятъра! Няма нужда крадците от местната и централната власт да си пълнят гушите отново за наша сметка, както се случва с Колодрума!
-3
 
 
Този електрон,Владимир Кисьов,нямаше ли строителна фирма .. ??
Подготвям овците за коледно доене...
-2
 
 
Тия двамата първи приятели Титюка и Кисьов колкото и да ги биеш и е*еш, малко ще им е...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: