ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пореден сблъсък между еколози и експерти, този път заради лифт на "Бунарджика"
Автор: Мария Морунова 20:28 / 13.01.2015Коментари (14)5964
Природозащитници и експерти, изготвили плановете за управление на три пловдивски хълма, очаквано се скараха по време на общественото обсъждане на плановете в залата на ОбС, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Плановете за управление касаят "Хълм Бунарджик", "Данов хълм" и "Младежки хълм". Според тези планове, които са в контекста на Закона за защитени територии, на "Хълм Бунарджика" би могло да се построи лифт, каквато идея има от няколко години насам.

Спорове се разразиха именно тук. От една страна, природозащитниците заявиха, че не бива да има строителство в тези защитени зони, защото би се нарушило боиразнообразието и целостта на скалите.

Експертите пък, изготвили плановете, поясниха, че на този етап строежът на лифт е само идея и може само да се гадае ще има ли риск за екосредата, или не.

Оценка за това най-логично ще бъде изготвена, когато има реален проект за лифт и биха се съгласили при щадящи биосредата интервенции.

Страстите се нажежиха, когато ръководителят на екипа, изготвил плановете, призова присъстващите да се успокоят и да не нервничат, тъй като това не е лудница. А само няколко минути по-късно стана ясно, че именно ръководителят е корабостроителен инженер. Това предизвика доста голямо недоумение у присъстващите.

Представените днес планове разясниха, че на трите хълма има 600 растителни вида, част от които лечебни; над 300 безгръбначни видове; богата фауна и 14 вида прилепи от общо 33 вида прилепи за цяла България.

Обществените дебати по темата ще продължат в следващите няколко месеца.




Още по темата: общо новини по темата: 61
01.07.2023 »
17.03.2022 »
21.09.2021 »
21.09.2021 »
21.09.2021 »
30.06.2021 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Телевизора и той им е бил излишен на някои навремето. В малко по-нови дни - смартфона. Пък сега всички ги ползват. С удоволствие. Дори се надпреварват да се хвалят с по-новия модел, който са си взели. :) Освен това защо всички противници смятате само разходите? Няма ли да има приходи. По-долу има посочени няколко места по света, на които местната община прави пари от такива "излишни" неудобства. Дали да не вземем да погледнем малко по-далече от носа си...?
+1
 
 
Абсолютно излишен проект. Дали ще има толкова дебелаци, които са готови да дадат 20 лв за билет и да пътуват постоянно, за да се избие все някога грешно похарчените пари. Най-много да пуснат 1 електромобил - бусче, каквито има и да се качва по пътя. Много по-евтино ще излезе.
+3
 
 
Само да попитам асансьора на Античния театър кога работи . Който го мързи да ходи по парковете има молове .
-1
 
 
Оправихте ВСИЧКО в града, и сега се чудите какво остана....
-2
 
 
В центъра на Барселона има лифт... До хълма Монмартър в Париж се стига със зъбчата железница....В Търново - до хълма Трапезица също вече почти е готова....Тези съоръжения са се доказали като голяма атракция и съвсем не лош приход за градовете...Само в Пловдив шепа пишман еколози и природозащитници всячески гледат да спънат с популизки приказки и глупави доводи развитието на града ни. Аман от такива маниакални селски задръстеняци търсещи изява и евтина слава !!!
на 14.01.2015 г.
0
 
 
Напротив идеята за лифт ще е супер. Дано да се реазлизира.
0
 
 
То все едно е Монблан това тепе, че и лифт, ами направо ескалатор да му сложим. Руски разбит целия в дупки, а на Тотев само дивотии му в главата. Нали ще разсипят Гребната, поне тепетата да не закачат, хората ходят там да се разходят. Тоя лифт никога няма да си избие парите, защото интересът към него ще е има-няма месец.
+8
 
 
То просто няма логика ... Едните с лифта , другите с колите , убиите природата и дори самите себе си, само и само да НЕ изкачите 100метровото (в буквалният смисъл) тепе . Отделно , че парите могат да бъдат инвестирани просто в кошчета за боклук или някое друго освежаване на сегашните алей за нагоре
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: