ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Къщата на загадките вече и в Пловдив
Автор: Мария Морунова 15:21 / 23.01.2015Коментари (0)10240
Domus rebus или Къщата на загадките вече е в Пловдив. Първият логически лабиринт в града на тепетата отвори врати на 3 ноември миналата година и набира все по-голяма популярност. Това разказа пред Plovdiv24.bg създателят на бутиковата игра тук Натали Симеонова.

В Къщата на загадките, която е срещу сградата на община "Родопи" в Пловдив, се решават ребуси, загадки, логически задачи. Те са с определен лайт мотив - в Пловдив мотивът е любовта. Целта на играта е да се намерят и решат всички загадки, които се появяват по пътя на участниците до финала и така двама влюбени да се съберат на едно място.

Играта е за минимум двама души, т. е. екипна, а един екип включва от двама до петима души. Екипът разполага с един час, за да финишира, а единствените изисквания към участниците е да имат логическо мислене, да работят в екип, да са бързи и сръчни.

"Идеята да създадем Къщата на загадките се роди, след като посетихме подобна в Германия. Идвайки в България, се оказа, че такава къща вече има в София. И всъщност ние решихме да създадем втората в България Къща на загадките. Към днешна дата вече има 4 подобни игри в столицата, една тук, по една във Варна и Бургас като не всички са създадени от българи", разказа Натали Симеонова и с усмивка добавя, че до момента около 30-40% от посетителите им са успели да се справят в играта.

С интериора на Натали и съпругът й им помагат други двама пловдивчани - графитърите Алис и Броу. И сега Къщата е превърната в приказка, а на 3 ноември 2014 г. е отворила врати.

По думите на Натали играта е подходяща за хора от 9 до 99 години. Така например вече жена на 71 години е посетила Domus rebus, тя е и най-възрастният участник. Интерактивната игра е посетена и от три бременни дами, една от които в 9-ия месец.

"Задължително след края на играта участниците ни питат кога можем отново да играем", коментира Натали и обясни, че няма нужда от време между първата и втората игра, но след като вече е изиграна, не е интересна. Именно заради това със съпруга й обмислят втора стая, за да е интересна за редовните им посетители. Втората стая ще има различен лайт мотив, т. е. ще е с различно трасе - The house of cards или Къща на картите.

Нещо много важно, което трябва да знаят участниците, е, че разполагат с час време за игра, не са заключени и могат да излязат по всяко време, но това така и не се е случвало. Участниците, преди да се впуснат в приключението, имат инструктаж и влизат в Къщата на загадките с вързани очи, без телефони или други предмети, само с очила за четене, ако някой използва такива.

"Сляд края на играта пък всички се снимаме. Имаме и стена на славата, където всеки участник оставя послание, подпис", обясни Натали.

Разбира се и цената на това удоволствие не е маловажна. Тя варира от 50 до 80 лв. в зависимост колко са участниците. Ако са двама, цената е 50 лв., ако са трима - 60 лв. и т. н. При максимален брой участници - екип от петима души, цената за час игра е 80 лв. Тази сума се разделя между всички участници.

"Цената е сравнима с билетите за кино или театър", каза още създателката на първата в Пловдив Къща на загадките.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: