ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Нов знак от март по родните пътища
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:12 / 25.01.2015Коментари (9)4705
©
Нов знак ще предупреждава шофьорите за камери на пътя. Той ще дава знак на водачите да намалят скоростта, тъй като попадат в зона на видеонаблюдение. Както вече стана ясно, от март в битката с високите скорости по пътищата се включват отново глобите от мобилните камери съобщава Нова телевизия.

Досега всеки фиш за превишена скорост, издаден от радарите в патрулките, оставаше съмнения в шофьорите. Заради тези съмнения съдът спря фишовете от мобилните камери. Равносметката - тежките катастрофи и жертвите растат, а наказаните на пътя намаляват. Затова битката за връщането им в контрола на пътя продължи със законови промени.

За да може катаджиите отново да глобяват с фишовете от радарите, с GPS точно трябва да се посочи мястото на проверка.

"Всички места ще бъдат предварително обявявани чрез интернет, означавани със знаци, чрез медиите - целта е да постигнем една справедлива процедура. Гражданите да знаят къде ще бъдат контролирани и ние да можем да си свършим работата", обясни началникът на "Пътна полиция" Антон Антонов.

Първата крачка е нов знак - Е 24, който от март ще ни предупреждава за стационарни камери и радари на пътя. Всеки ден се произвеждат между 400 и 600 знаци. Първо се прави заготовката по форма. Следва допълнителна обработка и поставяне на светолотразителното фолио.

Животът на един знак е 10 години. Той не само трябва да указва, но и да предпазва шофьорите при инцидент. Крайната цел е затягането на контрола да намали инцидентите. За да е валиден електронният фиш, вече ще се посочва посоката на движение и началото и края на засичането на скорост от всеки патрул на пътя.

От началото на годината само за 24 дни войната по пътищата е взела 25 жертви, а ранените са 441.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.01.2015 г.
+1
 
 
Защо ли всичките тези репортажи по телевизиите ми се ми се виждат съвсем на място и съвсем случайно съвпадат с връщането на камерите на пътя, както и възстановяването на глобите от камери :) Дали всъщност репортажите не се появиха съвсем тенденциозно, а връщането на глобите абсолютно изискващо взетите мерки ?!? :) Откачена държава, откачени държавници, откачен народ
+5
 
 
Нали това е целта да бъдат изненадани. Какъв е смисъла от предупреждения? Съмнявали се били. Да се съмняват бе какво ви пука, ама да сиплащат. Плащане веднага- без лихва; след 2 седмици лихва; след 4 по висока.....така ще се научат да плащат бързо и навреме. Така е в Австрия, Германия, Швейцария още по строго.
0
 
 
Видеонаблюдението ще е точно там, където има на пътищата има участъци с особено висок потенциал за ПТП. А на другите места щом и досега няма толкова ПТП, не е чак толко належащо.
Aнонимен
на 25.01.2015 г.
+3
 
 
в Гърция тоя знак си го имат отдавна
+2
 
 
той ще дава знак на водачите да намалят скоростта, тъй като попадат в зона на видеонаблюдение? какво означава че попада в зона с видеонаблюдение.... да намали скороста за пред камерата и после пак газ? мн умно решение намерихте ... Явно само толкова ви работят мозъците..... Според мен 30 м преди кръстовище легнал полицай за да намали скороста преди да навлезе и евентуално да спре..
+10
 
 
Ами то в цяла Европа се знае къде са камерите, къде има патрули... Проблема не е в това, а в манталитета на "Ганьо", който винаги е над всичко...
на 25.01.2015 г.
0
 
 
В чужбина съм виждал такъв знак на място където завършва магистрала . За времето от 1 година само веднъж видях патрул на специално направената отбивка където горе долу всеки десети автомобил беше спиран.
+6
 
 
така ганьо като знае каде е камерата ще си кара бавно и после пак ще има гас... никакъв смисъл няма от това. по тази логика камерите трябва да са през 100м за да се спазват ограниченията.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: