ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Намериха се пари за пътя Пловдив - Асеновград, правят две кръгови
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:41 / 26.01.2015Коментари (16)14101
© Plovdiv24.bg
Пътят Пловдив-Асеновград преминава от оперативна програма "Транзитни пътища V" в ОП "Регионално развитие" и ще получи финансиране за ремонт, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това обяви на пресконференция днес Атанас Ташков, народен представител от Пловдив.

По тази програма ще бъдат отпуснати 194 милиона евро за ремонт на пътища, а въпросната отсечка ще погълне около 20 милиона лева. 

Проектът предвижда две платна с четири ленти. Ще бъде удвоена близо 10-километрова отсечка и ще бъдат изградени 2 кръгови кръстовище на разклоните за Крумово и Куклен. 

Все още се уточняват кои обекти да бъдат включени в цялата програма, като отсега се знае, че бройката им ще е приблизително 20.

Според народния избраник дотогава могат да се задвижат тръжните процедури за отчуждаване, а след това да стартират и реалните дейности по реконструкцията най-късно до края на тази година. 

Път ІІ-86 "Пловдив - Асеновград" е основна транспортна артерия, свързваща област Смолян с Централна България и досега бе част от ЛОТ 15 на Проект "Транзитни пътища V". ЛОТ 15 се състои от два участъка с обща дължина около 31 км.

За Участък ІІ - Път ІІІ-804 има издадено разрешение за строеж от месец април 2012 г. от Областния управител на Пловдив. 

Предвидените строително-монтажни работи в Участък І - Път ІІ-86, а именно изграждане на пътен възел при кв. Горни Воден и второ платно за движение, налагат извършването на допълнителни отчуждителни процедури. 

През месец май 2013 г. Парцеларен план за обект от км 14+860 до км 25+150 е внесен за разглеждане от Националния експертен съвет по устройство на територията и регионалната политика. След одобряването на Подробния устройствен план - Парцеларен план за обекта от Националния експертен съвет по устройство на територията и регионалната политика, Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) има готовност да предприеме искане за принудително отчуждаване по реда на Закона за държавна собственост пред Министерство на финансите и Министерство на регионалното развитие.

Очакванията на народния представител са строителните работи по трасето да започнат през лятото или най-късно до края на годината. По думите му за една година отсечката ще бъде ремонтирана.

Ташков припомни, че проектът за "Голямоконарско шосе" е в Министерството на земеделието и храните и трябва да се търси финансиране за него. Средства трябва да се търсят и за околовръстния четирилентов път с дължина 6 км. Проектът е внесен за одобрение в АПИ.




Още по темата: общо новини по темата: 405
21.03.2024 »
21.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
11.03.2024 »
предишна страница [ 1/68 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Заради отсечката Пловдив - Рогош съм правил 4 пъти предница, сменял съм 3 пъти джанти, защото не подлежаха на изправяне. А нервите и парите никой никога не пипита колко са, как са, защо така, а като те спрат питат дали имаш винетка... Аз силно вярвам на Тотев, че и тази малка 4 км отсечка на ужасите ще оправи някой ден! До тогава е по - евтино да се заобикаля през Скобелева майка. Повярвайте ми, по-евтино е!
+1
 
 
Горещо приветствам идеята за двете кръгови! За съжаление няма по-сигурен начин да принудиш малоумния и "безсмъртен" средностатистически български автомобилен джигит да намали и да премине с що-годе прилична скорост през кръстовище... :)
-1
 
 
Що за скоростен път с две платна и четири ленти ще бъде това, след като ще има кръгови кръстовища? Изобщо, скоростните пътища нали затова са скоростни - защото няма да има кръстовище на едно ниво! Значи, пак ще направим огромната глупост, а след това ще се чудим как да я оправим! Мислете докато е време! Пътят трябва да бъде проектиран и построен без кръстовища на едно ниво! Иначе все едно нищо не е направено.
0
 
 
По малоумна идея с две кръгови няма. Няма ли някои да налее малко акъл на господата от АПИ. Всяка година през януари слушаме новината. Пътя почва да се строи. до средата или най-късно в края на годината. И така до следващия януари. Тази новина е вече 5 години една и съща.
-2
 
 
Отново овча мисъл!Чрез локални ленти може да се направи само едно кръгово.А за Долни Воден ще се прелита ли?А кръстовището Асеновгродско шосе -Южен околовръстен път как ще се регулира?А "Алеята на смърта"Шести километър-Асеновградско шосе кога ще се оправи?За метро в София кинти има, а за пътища от голямо значение които водят до центрове на туризма и до Гърция пари няма?Нещо аршина мери двойно!
0
 
 
само си помислете колко много може да се направи с малкото средства на бедната ни държава ако не се пречи :) този проект щеше да е в напреднала фаза ако не бяхме допуснали червените боклуци и чалмите да дерибействат повече от година :) поздрави за всички късопаметници :)
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 26.01.2015 г.
+3
 
 
Кога да очакваме да се случи това?
-5
 
 
А за пътя Асеновград - Поповица няма . Кой го е грижа че си разбихме колите след стачката ни обещаха да ни затворят устите и си казаха ( с тия селяндури няма да се занимаваме). Такава е картинката в България обещават после забравят.
+5
 
 
Стига това е смешно в 21 век в граждани на Европа да не може да се направи 1 път 10 12 км.....И то от голям град до друг град...
+9
 
 
Не намерих информация относно това дали ще има велоалея Асеновград-Пловдив, свързана с тези в Пловдив. Някой знае ли? Мисля ще е приложима при хубаво време.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: