ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Революция: Супермодерна електроника променя изцяло градския транспорт на Пловдив!
Автор: Мария Морунова 11:36 / 10.02.2015Коментари (18)13457
© Plovdiv24.bg
Представители на "Индра системс" и кметът Иван Тотев подписаха договорът за внедряването на интелигентна система за управление на градския транспорт, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Това е последният компонент по Транспортния проект на Пловдив, всички други вече са с подписани договори и стартираха. А по думите на кмета това е и най-важният компонент от Транспортния проект.

"Днес подписваме договора и започва изпълнението му. Срокът за това е 12 месеца, като се надяваме до края на годината да приключим", коментира Тотев.

Той припомни, че реализацията на проекта ще донесе голяма промяна на градския транспорт на Пловдив. Билетите ще поевтинеят, тъй като ще се въведе временен билет, а приходите от продажба на билети и карти ще се генерират в Общината. 

На превозвачите ще започнат да плащат субсидии за километър пробег, което ще намали пропускането на спирки, неизпълнението на маршрути или изпреварването на автобуси, за да "качат" повече пътници.

Мигел Пеняс от испанската фирма-изпълнител "Индра системс" обясни, че фирмата е разработила подобни електронни системи за градския транспорт в Испания, но и за метрото в Атина и Лисабон. Тази година пък фирмата е подписала най-големия си проект - в Рияд, Саудитска Арабия, за 250 млн. евро.

Ръководителят на проекта Борислав Кръстев пък конкретно обясни, че ще бъдат изградени две електронни системи - за електронно таксуване и за управление на автопарка. 

На 285 автобуса ще бъдат поставени бордови компютри, които ще приемат и предават информация за движението на рейсовете. 677 валидатора ще бъдат монтирани при всяка врата на всеки от автобусите.

150 устройства ще бъдат монтирани за проверка на карти и билети. На 384 спирки ще бъдат поставени електронни табла, които да дават информация за пристигащите автобуси. 

285 автомата за билети ще бъдат поставени в автобусите и други 91 автомата за билети ще бъдат монтирани на 41 спирки и на 50 места на закрито.

Компонентът за електронната система по Транспортния проект е и най-скъпият - около 20 млн. лева.



Още по темата: общо новини по темата: 993
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/166 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Хахахаха много ми е интересно как ще се оправят с шибъните мангали.
+1
 
 
КОГА ЩЕ СЕ МОНТИРАТ големите СПИРКИ ? Почти отмина и тази зима, а стоим на открито под дъжда, крием се под ЛаФкАта. Дано поне от вашата медия, да инициират нещо по този въпрос. Разбрахме само, че за всяка отделна спирка трябва да се съгласува проектна документация, а кой бави толкова време нещата. Може би вече 3-4 година откакто почнаха да монтират новите спирки, но само малките - ЧАКАМЕ ГОЛЕМИТЕ там е най-големия пътникопоток. Новите ТАБЕЛИТЕ няма да ни предпазят от дъжд и слънце. Или зора беше да се приберат общински пари. Защо тогава махнахте старите, макар без странични прегради, поне имаха покрив. АМАН, вече за незнам кой път повдигаме въпроса. ИНАЧЕ ПО ТЕМАТА ---- ГОЛЯМО БРАВО ЗА НАЧАЛОТО и ДАНО ДА СЕ ДОВЪРШИ ДОКРАЙ ЗАПОЧНАТОТО
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 10.02.2015 г.
+6
 
 
В София има такава система и е много удобно. Единственият проблем е, че се качват много клошари, които миришат. Контролите ги свалят, викат полицията пише им се акт и после пак ги пускат, а те съответно се качват в друг автобус да спят на топло. Няма какво да им направят на такива.
+4
 
 
просто ги направете по на често (не да чакам единствения по този маршрут 26 по 40 мин. в работен ден) и ги пуснете по-до късно и хората ще са доволни, Файда да са модерни ако закъсняват пак..
+6
 
 
Живея в малък град, в който има изградена същата система. Изключително удобна е. Само че тук никой не краде от автоматите за билети. Това ще е проблема на тази система в Пловдив.
+8
 
 
Супер силно се надявам да стане защото града ни го заслужава !!!
+1
 
 
Само не знам като няма "БУС" лента как ще се изпълняват разписанията на време ... И по какъв начин ще се заплаща на шофьорите като в повечето фирми се заплаща на процент от оборота ??? А какво ще стане с кондукторите ???
+8
 
 
Браво! Сега остава да видим хубавите думи и като резултат, който няма да бъде унищожен от вандали, както, между другото, се случва с някои от новите спирки.
+8
 
 
Много добра идея, дано само хората да са дорасли за нея и да не изпотрошат или нашарят всичко. Трябва да се сложат камери/охрана по спирките...и навсякъде в Пловдив.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: