ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Отмъстителни съседи запалили колите на студентите заради паркоместа?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:10 / 12.02.2015Коментари (7)4909
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Четири автомобила, карани от студенти в Медицинския университет в Пловдив, бяха напълно опожарени в нощта срещу сряда. Паркирана до тях "Тойота Ярис", собственост на млад мъж от същото учебно заведение, обгоряла, а два фолксвагена с пловдивска регистрация били блъснати леко от потеглила изневиделица горяща кола. Пожарът възникнал на паркинг между общежитията на университета, които са на ул. "Царевец" в Пловдив, и блок на ул. "Бряст" 1 в кв. "Смирненски".

Основната версия, която се разследва, е за умишлен палеж. Според живеещи край медицинските общежития студентите редовно паркирали край техните блокове и така заемали предвидените за тях паркоместа. 

"Пречат с техните коли. Линейка не може да мине по тази тясна улица. Вътре в общежитията им има паркинг, но те не влизат вътре, защото трябва да си плащат. Студентите масово заемат нашите паркоместа", се оплакаха хора от ул. "Бряст" 1.

Сигналът за пламъците бил подаден 20 минути преди 4 часа през нощта от пазач на съседно заведение. 

"Нещо изгърмя. Чух изпукване, погледнах през прозореца и видях пламъците. Всичко наоколо светеше от огъня. Тогава се обадих на 160, казах адреса и да изпратят пожарна", разказа накратко какво се е случило пазачът Трендафил Пенев. 

Пред разследващите полицаи вчера сутринта той обясни, че в тъмното друго не е видял. Не бил забелязал човешки фигури на междублоковия паркинг, нито някой да е минавал по тясната улица.

Четирите изгорели коли били паркирани една до друга. Предполага се, че пламъците са тръгнали от втората кола в редицата - "Фолксваген Поло".

Горящото пежо до него направило завой наляво, като се движело на собствен ход не повече от 5-6 метра. Спряло се в две други паркирани коли с марка "Фолксваген", където било загасено от огнеборците.

Междувременно огънят от подпаленото "Поло" се пренесъл на спрелите до него отдясно "Фолксваген" комби с хасковска регистрация и "Форд Фиеста" с номер от Сливен, които също изгорели до ламарини. От фиестата пламъците прехвръкнали и на спряла до нея пазарджишка "Тойота Ярис".

"Нямам пълно автокаско, но предполагам, че ще мога да възстановя колата си. Обгоряла е предната лява врата и фарът е напълно унищожен. Нямам представа кой би могъл да извърши това", каза собственикът на тойотата Деян Ангелов от Пазарджик, който също е студент в МУ.


Източник: в. "Монитор"


Още по темата: общо новини по темата: 2
11.02.2015 »
11.02.2015 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много ще се радвам да хванат извършителя! Да плати всичко до стотинка + всички разходи по делото! Да му е хак! И да попитам уважаемите 'жители' - значи, когато спре въпросният студент, пречи и линейка не можела да мине? Е, тогава, вие защо си спирате талигите на същите места?
0
 
 
Много са отворени живущите там. "Студентите масово заемат нашите паркоместа", се оплакаха хора от ул. "Бряст" 1" - еб@ти наглите! Откога закупуването на жилище гарантира и паркомясто на ОБЩИНСКА ЗЕМЯ?! Пе*ерастията и простотията на олигофренската част от България край няма! Ще запалят 4 автомобила, заради това, че им 'заемали паркоместата'. Ееех, тия ербапи що не се покажат!
+3
 
 
Това всичко се случва, защото в общината все още не са разбрали, че в Пловдив има проблем с паркирането. Трябва незабавно да направят сини зони навсякъде в града, да начертаят точно къде са парко местата и да не дават повече от две карти на семейство за паркиране на синя зона. В града се е напълнило с селяци, които са си купили по 3 тридесетгодишни джипа и си ги държат на улицата. Който иска да има 4 коли да ходи на село.
+13
 
 
Тъпия балкански субект, кога ще си набие в главата, че местата НЕ СА НЕГОВИ само защото са до блока където живее?!?!??! Те са общи за всички в града. Ще е негово, ако отиде до общината, почне да си плаща месечен абонамент и си забие табелата за това на мястото. Аман от тъпи селяци. Ако съм на мястото на студентите - сега - всички коли ще запаля, та тия дето са решили,че местата са техни и те да страдат, пък и комшиите, които знаят кои са били и те.
+11
 
 
:-))))) Големи тъпани има в тоя град. Като кажат "мое място" и все едно нотариален акт има за него. Но палеж - това наистина е доста крайно. Държавата сама го допусна това препълване с трошляци. Народът се кефи, че може да кара таратайка за 500 лева, но в крайна сметка страдаме всички - няма места за спиране, ужасен трафик, много тъпани по пътя, много катастрофи. Помня статията за КАТ от преди няколко дена. Ако все вземе предвид количеството автомобили в София и това в Пловдив, и след като имам повече ПТП-та с жертви - положението тук е наистина трагично.
+9
 
 
Ако това е вярно,няма такива селяци.Ами поне гумите им нарежете,чак палеж.Утре вземете да ги убиете,за едно тъпо парко място.Ами ако се установи кой е 5 години при мангалите в затвора и ще му дойде акъла.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проектът Модър - Царевец
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
"Франкофоли" 2024
Кауза Колежа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: