ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сотаджии хванати в лъжа! Полицията: Охранителните коли нямат специален режим и не могат да паркират където си поискат!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:35 / 21.02.2015Коментари (18)21631
© Plovdiv24.bg
Автомобилите на охранителните фирми не се ползват със специален режим на движение и трябва да бъдат санкционирани при нарушения на Закона за движение по пътищата. Това заявиха от ОД МВР Пловдив във връзка с публикации на Plovdiv24.bg.

Дискусията

Plovdiv24.bg публикува в четвъртък, 19 февруари, материал, озаглавен "Частна охранителна фирма паркира в Пловдив ето така!".

На следващия ден - 20 февруари, от въпросната фирма VIP Security се свързаха с редакцията на сайта, за да поискат право на отговор.

Като толерантна и целяща да даде възможно най-много гледни точки медия ви показахме и позицията на охранителите, според която "Патрулните автомобили на охранителните компании ползват специален режим в случай на алармени сигнали. В такива случаи екипът е длъжен да спре на възможно най-близкото място до обекта, така че да не застрашава движението, както е направено и в случая".

След официалната позиция на МВР Пловдив считаме се оказва, че от фирмата най-нагло са опитали да подведат обществеността в Пловдив.

Припомняме, че автомобил на същата фирма бе хванат в брутално нарушение, качен на наскоро изграден нов тротоар пред спирката до ГДК "Борис Христов". Явно шофьорите от тази фирма редовно не спазват правилата за движение.


Още по темата: общо новини по темата: 2366
25.03.2024 »
25.03.2024 »
24.03.2024 »
19.03.2024 »
19.03.2024 »
17.03.2024 »
предишна страница [ 1/395 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Не знам къде работиш,но ти ако спазваш всичко от ЗДП.... значи не си вършиш качествено работата. Просто няма как за съжаление.
0
 
 
това не е инкасо автомобил колегааааа аз съм инкасо тъй че по добре не ставай за смях
-1
 
 
Когато се качите в специален автомобил пълен с пари и трябва да ги охранявате като рискувате живота си,тогава ще ви питам.... отворковци
0
 
 
да,по същия този закон инкасо колите трябва да пътуват с пилотна кола или с полицейска охрана при големи суми,ама я питайте някой от инкасаторските фирми дали е така
+1
 
 
За малко повече яснота ще Ви цитирам чл.2 от НАРЕДБА № I-141 ОТ 18 СЕПТЕМВРИ 2002 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА, ПРИ КОИТО СЕ ПОЛЗВА СПЕЦИАЛЕН РЕЖИМ НА ДВИЖЕНИЕ ОТ МОТОРНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА, а той гласи: Специален режим на движение ползват моторните превозни средства на: "Спешна медицинска помощ, Държавна агенция "Национална сигурност", главните и областните дирекции на Министерството на вътрешните работи, Народно събрание, Национална служба за охрана, Министерството на извънредните ситуации, Главна дирекция "Охрана" и Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" на Министерството на правосъдието, обозначените автомобили на служба "Военна полиция" към министъра на отбраната, специализирани контролни органи на Агенция "Митници" при упражняване на определените им по Закона за митниците, служителите по горите при упражняване на определените им по Закона за горите, Закона за лова и опазване на дивеча и Закона за рибарството и аквакултурите правомощия и други служби на Министерството на вътрешните работи, определени от министъра на вътрешните работи."
-2
 
 
Ами представете си , че в някое кафе и става бой. Детето ви е замесено и ще яде бой...Тогава няма да мислите къде е спрял сота. .. Нали?
+2
 
 
В закона ясно е указано колите със специален режим- пожарна, полиция, бърза помощ и ... на НСО. СОТ и инкасо-категорично не!
+7
 
 
Извинявам се, че се намесвам, но и партулните коли на МВР, когато не са с включени светлини и/или звук, също нямат статут на "МПС със специален режим" и също нямат право да паркират където си пожелаят (освен ако не се отзовават на сигнал) или се лъжа??? Съвсем друг е въпросът, че си правят каквото си искат, щото знаят, че няма да ги глобят...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: