ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ето как полицейска кола прави забранен обратен завой в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:40 / 27.02.2015Коментари (99)12099
© Plovdiv24.bg
Читател на Plovdiv24.bg засне полицейски автомобил в нарушение:

Вчера, 26.02.2015 г., в 15:38 ч. патрулен полицейски автомобил с регистрационен номер РВ 5352 ВС, който видимо от видеото не беше с включени светлини или звуков сигнал, а и явно не бързаше за никъде, направи забранен обратен завой на кръстовището на бул. "България" до "Практикер". 

Както се вижда и от снимката, там ясно е обозначено чрез маркировка на пътното платно, че движението е само направо в лентата, в която е полицейският автомобил. 

Въпреки това полицаите лежерно си направиха обратния завой. За подобна маневра са глобявали мой познат, така че ако някой от нас направи това, ще бъдем глобени. 

Защо тогава те го правят? Надявам се, както и друг път се е случвало при подадени сигнали до Plovdiv24.bg, да бъде сигнализирана полицията и шофьорът на полицейския автомобил да бъде санкциониран.

Документираното нарушение ще бъде изпратено и до ОД МВР Пловдив, откъдето очакваме адекватна реакция.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
На кръстовище със светофарна уредба е забранен обратния завой, ако изрично не е разрешен с указателна табела!
0
 
 
За мен автомобилът не извършва нарушение.Ще е извършил такова, ако не работи светофара или светлината е жълта мигаща.Принципа е да се следват сигналите 1.регулировчик, 2.светлинно регулиране,като се съобразяваш дали е комбинирано с пътни знаци, или указателни стрелки и допълнителни секции по светофарната уредба, 3.пътните знаци и 4.маркировката на пътното платно. В случая светофара работи и трябва да се съобразят с него, като са позиционирали правилно автомобила за извършване на маневрата.
0
 
 
Едно е сигурно, (което ще спомена по принцип) винаги ще бъдат запълвани автоморгите с автомобили, претърпели ПТП от шофьори с купени книжки и платени изпити. Аз не съм шофьор, не управлявам автомобил, но се учудвам на онези "шофьори", които обичат да повишават скоростта и да се правят на герои. Ако бъдат монтирани камери на всички кръстовища на булевардите и на по-малките улици, и се увеличат КАТ-служителите да санкционират за превишена скорост, тогава ще е по-спокойно за шофиране. А що се отнася до спазването на пътните знаци, съм убеден, че близо 70 % от шофьорите не познават знаците. С едно изречение ще завърша коментара си: Да се увеличат часовете за кормуване и срока, в който да се научават всички правила и закони за движения по пътищата и да се взима шофьорска книжка при навършване на 22-годишна възраст. При извършени нарушения в градски условия или предизвикване на ПТП да бъдат глобявани в размер на солидна глоба и правото да им бъде отнета книжката за период от 10 години.
на 27.02.2015 г.
-1
 
 
С уважение към пишещите тук, но искам да споделя една мисъл, която чух май май преди около тридесетина години...."Българина разбира много от три неща: Жени,Футбол и Катаджийство....." Нищо ново под слънцето!
-4
 
 
Няма знак, който да забранява завиването в обратна посока. Пътната маркировка е указателна, ако прочетете Правилника за движение по пътищата, ще видите,че нищо не нарушават полицаите в случая.
0
 
 
Сигурно си имали подаден сигнал за незаконно движеща се Сиганска каруца
+3
 
 
Ето и една друга ситуация, пак с участието на полицеска кола. Действието се развива до Съда и СДВР. Един гражданин прави ляв, забранен завой, но с/у него стои и патрулка, с пуснат ляв мигач, пак за да направи ляв забранен завой. Познайте дали водачът на патрулката по какъвто и да е начин се впечатли, че срещу очите му се прави нарушение.
+2
 
 
абе ,като гледам стрелката,бихте ли ми казали как да направя завой на ляво
-2
 
 
БОЖЕ,КОЛКО МАЛОУМНИЦИ ИМА В ТОЗИ ГРАД И ВСЕ ЕКСПЕРТИ И КОМЕНТАТОРИ...
+7
 
 
Уважаеми защитници на полицаите, нарушили ЗДПП , какво ще кажете за сходен казус? Завоя на ляво по "Авксентий Велешки" от бул. "Христо Ботев". За тази ситуация шефът на КАТ Пловдив се произнесе преди време, че завоя в обратна посока е забранен. И там няма знак, указващ тази забрана, но забрана има. Защо просто не си признаете, че за полицаите няма закони, че те се смятат над закона? Само прилагането на законите към всички членове на обществото могат да ни накара да повярваме, че има държава. А такава в момента НЯМА! https://www.google.co.uk/maps/@42.135841,24.749155
,3a,75y,70.6h,64.6t/data=!3m4!1e1!3m2!1ssQWSW2cUKj
X12si-z0jvRA!2e0?hl=bg
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: