ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
"Уестингхаус" ще превръща България в център на регионалната ядрена енергетика
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:37 / 27.02.2015Коментари (3)2314
©
"Проектът на "Уестингхаус" за 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" е изключително важен и печеливш за българското правителство. Цената на тока ще се понижи значително и България ще се превърне в център на регионалната ядрена енергетика. Ще се отворят работни места за повече от 20 000 души", заяви Азиз Даг, вицепрезидент на "Ключови клиенти в Европа, Близкия изток и Африка" на "Уестингхаус" по време на дискусията "Енергийна сигурност и достъпност чрез енергийна диверсификация".

Дискусията бе организирана от Български форум на бизнес лидерите, към който "Уестингхаус" се присъедини наскоро като пълноправен член.

Над 20 дипломати посетиха събитието, сред които - посланиците на Япония, Корея, Ирландия и представители на британското, немското, норвежкото, турското и китайското посолство. Заместник-посланикът и търговският съветник на посолството на САЩ в България също се включиха в дискусията.

Повече от 60 бизнес лидери взеха активно участие в срещата - главните изпълнителни директори на ключови международни инвеститорски компании, както и големи регионални компании.

"За нас беше изключително удоволствие да сме домакин на тази среща и да покажем на нашите членове още един интересен и печеливш инвеститорски проект. Можем да приемем, че присъствието на "Уестингхаус" на българския пазар ще създаде условия за подобряване на бизнес средата, ще допринесе за бизнеса на всички наши членове и ще бъде печелившо за България като цяло", заяви Ираван Хира, председател на БФБЛ.

"Щастливи сме от възможността да участваме в тази среща и да чуем мнението на бизнес лидерите, а също така и да oтговорим на всички техни въпроси и коментари по темата. С нетърпение очакваме преговорите с правителството и сме оптимистично настроени относно бъдещето на тази красива страна.", сподели Майкъл Кърст, вицепрезидент по стратегическите въпроси и външните работи на "Уестингхаус".

Дискусията бе модерирана от Максим Бехар, който е бил председател на Форума два поредни мандата и е член на борда на БФБЛ.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.02.2015 г.
+5
 
 
Ще бъде евтин колкото токът от Мариците! Всичко е въпрос на интереси. Защо нищо не се споменава за съхраняването на отработеното гориво?
Aнонимен
на 27.02.2015 г.
+6
 
 
Пази боже. Не са строили от 20 години реактори. В цената от 7,5 милиарда не са включени разходите по използването на ядрено гориво. 10 милиарда няма да ни стигнат за един скапан реактор. Турците за тия пари ще имат два, а по мощност четири като не дай боже нашия. Ама гушковците трябва да гушкат. Изнудиха ни да вземем кредит и хоп реакторче, хоп самолетче, корабче разбира се американско.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Лято 2024
Тенис от Пловдив и региона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: