ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Възстановяваме съборените носещи стени заради санирането
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:19 / 28.02.2015Коментари (12)2997
© Plovdiv24.bg
Собственици на жилища, които са избили носещи стени, ще трябва да ги вдигнат отново за своя сметка, ако сградата ще се санира.

Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в отговор на въпрос как ще се санират блоковете, където има избити носещи стени от собствениците. "Трябва да се възстановят. Който е нарушил умишлено вътрешната конструкция на сградата, трябва да плати за укрепването. Програмата за енергийна ефективност на многофамилни сгради няма да финансира възстановяване и укрепване на умишлено избити стени", каза още министърът.

Тя съобщи за сериозен напредък на Програмата за енергийна ефективност на жилищни сгради. Лавинообразно се създават сдружения на собствениците с цел подновяване на сградите, в които живеят, като броят на сдруженията е вече над 800.

Сключени са над 120 договора между общини и сдружения на собственици. 101 са подадените заявления в Българската банка за развитие за финансиране на проектите, а 40 са сключените с финансовата институция договори, обясни Павлова.

София "диша праха" на останалите градове по Националната програма за обновяване на многофамилните жилищни сгради, заяви министърът на регионалното развитие вчера сутринта пред БГ Радио. Според нея това показвало, че програмата е национална и е за всичките 265 общини без значение от политическа, религиозна и етническа принадлежност. Първенци засега са жителите на Благоевград, които досега са успели да сключат договори за 88 сгради.

Междувременно стана ясно, че през ноември Световната банка ще представи анализите за въвеждане на електронната тол система за преминаване по магистралите и републиканската пътна мрежа, съобщи министър Лиляна Павлова. Министерският съвет одобри вчера подписаното на 13 февруари изменение на Споразумението за предоставяне на консултантски услуги между Агенция "Пътна инфраструктура" и Световната банка и предложи на Народното събрание да го ратифицира. Допълнителното споразумение дава възможност да се разработи цялостна визия за въвеждането на електронната система за събиране на пътни такси. Освен предварителен анализ банката трябва да направи подробен работен план.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.03.2015 г.
+2
 
 
Голямо мрънкане по това саниране (от опозицията). То са фантазии, лъжи, заплахи... Ами стойте си в олюпените бетони и плащайте грешни пари за ток, като не искате пари от програмите. Добре, че в нашия блок няма такова задно колело - вече всичко ни е готово за санирането. Това си е чиста финансова инжекция по около 15000 лв (подарък) на апартамент с изолацията, дограмите, покрива, улуците, входната врата и стълбището. Ако някой ми беше казал преди години, че това може да се случи в БГ, щеше да ми е "странен мечтател" - ето вече е факт (за ужас на опозицията). :)
-1
 
 
Дали сте се санира или не стените трябва да се вастанвят.Нарушава се цялата конструкция на блока , при едно земетресение сградата сте падне . всички станаха строителни тарикати , ако питаш никои няма пари всички плачат .
Aнонимен
на 28.02.2015 г.
+1
 
 
Да така е.Кмета ще е взел заем на ваше име и за ваша сметка.Кому са нужни сдружения ако не за да има кои да плаща заема.И не са само носещите стени след това ще баде пожарната и хиляди други изисквания.И ако един единстве 4овек не вастанови парвана4алния вид на сградата :безплатното : саниране става скапо платено.
Aнонимен
на 28.02.2015 г.
-1
 
 
А знаетели 4е ако не се вастановят стените санирането ще сре и вав сахтото време ще имате заем от 200 000 евро които ще плаща целия блок
Aнонимен
на 28.02.2015 г.
+5
 
 
Не само трябва да ги възстановят но и да бъдат санкционирани затова, че са ги съборили. Ясно е че тези, които имат страх от подобни санкции ще бойкотират проекта. В блока на баща ми единствения противник е човек съборил носещи стени. Такива са за затвора но у нас те не само рушат безнаказано но и пречат за възстановяването.
Aнонимен
на 28.02.2015 г.
-4
 
 
Кой луд ще тръгне да вдига наново носещи стени, тия нормални ли са.
Aнонимен
на 28.02.2015 г.
-1
 
 
Това за бройката на блоковете може би съм объркал, но другото си е баш така!
Aнонимен
на 28.02.2015 г.
+2
 
 
А защо никъде не се съобщава, че ще се направят само около 100-150 блока? А заявленията са над 1000 вече? Да не говорим, че районните кметове индиректно намекват на домоуправителите, че няма смисъл да правят сдружения и изобщо да се занимават.. Направиха една шумна кампания за нищо! Ще се санират само блоковете на който трябва и ще направят още някой друг за да замажат очите на хората! Аз бях един от хората които вярваха в това нещо, но след като задвижихме нещата с документите и т.н. разбрах, че няма да е за всеки това саниране! Има хора дето сега ще кажат, че съм скиптик и нарочно говоря така, но това е истината! Който не е ходил на събрания в кметството и не се е поинтересувал сериозно, не знае за какво става въпрос! Хубаво нека си уредят техни фирми, нека взимат комисионни, нека крадат, ама поне санирайте блоковете на обикновените граждани, а не на "който трябва"!
+8
 
 
Хората ако знаеха за стотиците условия, нямаше никога да се събират 67%
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Борба за влияние в Близкия Изток
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: