ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ад по "Иван Вазов" заради три училища и некоректни родители!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:00 / 02.03.2015Коментари (39)10657
© Plovdiv24.bg
За проблем по улица "Иван Вазов" пише читател на Plovdiv24.bg. Ето неговите думи:

Здравейте! Пиша ви във връзка с проблем, който съществува отдавна и е едно от нещата, с които всички са "свикнали". За пореден път м/у 18 и 19 ч. ул. "Ив. Вазов" е блокирана от паркирани автомобили на родители на ученици в училищата "Стоян Загорчинов", "Патриарх Евтимий" и "Добрин Петков".

На 24 февруари ми отне 20 минути да стигна от светофара на кръстовището до библиотека "Ив. Вазов" до ул. "Цар Асен". Тук искам да вметна наистина голямото си учудване и да изкажа благодарност на дежурните полицаи от "Пътна полиция", които приеха сигнала и реагираха относително бързо, имайки предвид, че цялата улица беше задръстена и в 2-те посоки.

Разбира се това не променя факта че трябва да има постоянно, а не временно решение на проблема. Моето предложение е или "Синя зона" да бъде удължена, или поне до 19 ч. да има патрулиращ автомобил на полицията за района ул. "Ив. Вазов", ул. "Цар Асен", ул. "Ц. Дюстабанов" ул. "Кр. Пастухов".


Още по темата: общо новини по темата: 2366
25.03.2024 »
25.03.2024 »
24.03.2024 »
19.03.2024 »
19.03.2024 »
17.03.2024 »
предишна страница [ 1/395 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Живея наблизо и постоянно се натъквам на глупостите на родителите.Това са елитни училища и децата се карат обикновено с коли.Дори и на живеещите наблизо.Арогантността на новобогаташите е завидна дори и в диктаторски страни.Нямат и бегла представа как им се променят децата след като си тръгнат.
+4
 
 
Много е просто. В центъра няма много места за паркиране, а потока от коли е голям и се увеличава още. Не е само по И. Вазов, навсякъде е. Всекидневно виждам какви ли не паркирания - градинки, тротоари, само по дърветата не се катерят още. Просто трябва да се изградят големи и хубави паркинги - без значение дали под училищата, под улиците или някъде другаде. И трябва контрол - всеизвестен факт е, че Ганьо не го ли контролираш създава анархия и прави каквото си поиска. Само че в момента и хората не са много виновни, защото около тези училища просто няма къде да се спре, та първо паркингите, после глобите за неправилно паркиралите
+4
 
 
Времената се променят, все повече привикваме с удобствата, които постига човечеството (за добро или лошо): Чакаш си в колата на топло докато излезе детето, слушаш си музика, телефонче, удобна седалка... глезотийка си е. Движението е многократно по-натоварено от преди, всеки иска сигурност за детето си, "наглост" е прекалено силна дума в случая. По-скоро е нужно да се мисли за безопасното паркиране в такива райони. Ето едно решение: Всяко училище има двор, под който може да се направи подземен паркинг (може и няколко етажа) - собствеността е общинска, няма отчуждаване, няма съдебни дела, няма купища документи. Нужни са дейни хора, които да защитят проекти и осигурят парите по Европейски програми (след като с доходите си не можем). Така ще се реши най-безболезнено паркирането в центъра. Вече има прекрасни пречиствателни системи (в самите автомобили също), след някоя друга година масово ще навлязат и електромобилите, които изобщо не замърсяват въздуха (а и паркиран автомобил не излъчва никакви газове). Тук се сещам за проваления проект за паркинг под езерото - огромен пропуск за години напред, нерентабилно е да се разкопава отново (дори и да преминем на електромобили), сега беше моментът да се мисли за бъдещето. Градската управа трябва да взема по-смели решения и да оборва задните колела наричащи се "еколози" и какви ли не още "защитници". Не можем да върнем времето с три файтона на улицата, нито ще спрем развитието в сегашния му вид - в това може да бъдем сигурни! С по-малко мрънкане, с повече работа и осъществими идеи можем да улесняваме живота си, а и на бъдещите поколения.
+2
 
 
Сега има проблем, който при байтошово време не съществуваше или го имаше, но толкова голям. Почти всички училища бяха квартални. "Почти", защото изключвам специализираните. После се навъдих спец-паралелки, зипове, сипове и какви ли не още неща и използвайки формалните основания, някои училища взеха да се правят на по-голяма работа, отколкото са. Родителите на някои ученици са доста платежоспособни и това донесе доста приходи. 1/3 от учениците днес учат в прогимназии доста отдалечени от адресите им. Ако имат баби и дЕдовци наблизо е хубаво, но иначе пътуват. И често това го правят с мама и татИ
+5
 
 
Това не е само по Иван Вазов а въобще около почти всяко основно или начално училище. Има обаче някаква заблуда (съдейки по коментарите преди моя), че само богатите родители си вземат и карат децата. Аз лично познавам поне 4 семейства (на мой бивши съученици) които въобще не са богати, но всички те са семейства с деца и всеки ден по един от родителите ходи да кара децата и после да ги взима. Веднъж повдигнах темата с едната майка. Казах и как едно време аз вървях всеки ден по 30 минути в едната посока - от дома към училището и после обратно и когато бях втора смяна се налагаше да се прибирам и по тъмно. Когато и зададох въпроса защо не остави детето да се прибира само тя отговори "как така ще го оставя... ти луд ли си... ами ако го блъсне някоя кола... ако го отвлекат.... ако въобще стане нещо... ти не четеш ли какви неща стават" и после почна да ми цитира разни статии дето е чела и репортажи които е гледала. И тук става въпрос за относително бедно семейство. Децата са "невинни овчици", но външния свят не е гора пълна с вълци, както го описват някои "информационни кампании" на медиите.
+8
 
 
Из целия град е така. Особено около центъра е отвратителен ужас! На Паисиито имаш 1 лента, около Душито имаш някакви малки пространства за минаване и сутрин и вечер и т.н, и т.н... Моля всички така загрижени нагли родители да се научат да си използват мозъка и краката! Нито на вас нито на детето ви ще му стане нещо ако вървите 100-200м. Вас като сте били деца и никой като не ви е взимал с кола какво да не сте умрели или сутрин като не са ви карали? По Иван Вазов специално има толкова места за паркиране и в улички и където и да било, ама нали сте важни, мързи ви да вървите...
+11
 
 
Наглите родители водят до нагли деца. Непоправимо е...
+6
 
 
На никой не му пука - нито на нахаканите родители, нито на разглезените, нагли до безкрай отрочета, нито на управата на 'голямата Лиляна'. Каквито родителите, такива и децата! Наглостта и на родителите им е безгранична! Правят обратни завои по 'Иван Вазов', спират по 2 коли успоредно от двете страни на улицата. Освен 'вижте кой съм аз' и задръствания, друго не правят. Ще им паднат задниците ако походят 200-300 метра.
+7
 
 
Този ред трябва да го създава училището със съдействието на контролните органи. В щатите този проблем е решен много добре: има си отбивка към училището, колкото и символична да е, и е регламентиран час за оставяне на отрочетата - "от" и "до"! Автомобилите спират за 3 секунди, детето излиза и наред е следващото. По подобна схема е и взимането. Но трябва кураж.... Куражлии сме само във фейса..
+9
 
 
А възпитанието на дечицата и придобиването на култура започва от семейството, от тати и мама.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: