ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Италианската търговска камара открива офис в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:36 / 03.03.2015Коментари (0)1264
©
Лентата на регионалния офис в Пловдив на Италианската търговска камара в България ще пререже Посланикът на Италия Н. Пр. Марко Контичели нa 4 март 2015г. /сряда/ от 12.00 часа в търговски център "Рилон", на 3 етаж (бул. "Христо Ботев" No 92B}.

На откриването му ще присъстват почетният консул на Италия в Пловдив Джузепе Де Франческо, президентът на Италианската търговска камара в България Марко Монтеки, нейният главен секретар Роза Кузмано и регионалният й мениджър Джузепе Аккардо.

В Пловдив се открива първият регионален офис на Италианската търговска камара в България. "Това не е случайно, защото Пловдив е вторият по важност град в България. Считаме, че зоната на Пловдив е наситена с италианско предприемаческо присъствие, както в областта на индустрията, така и в агро сектора, което трябва да бъде подкрепено", заяви регионалният мениджър Джузепе Аккардо. Той посочи, че има голям брой български предприемачи, които имат бизнес интереси в Италия. Вече са организирани две делегации, които са посетили панаира в Милано. Представителството има контакти и с панаирите във Верона, Парма и Римини. Италианската търговска камара в България организира посещения на български делегации на Апенините, като всички разходи се поемат от бизнес организацията.

След откриването на Регионалния офис на Италианската търговска камара в България делегацията ще се отправи към Университета по хранителни технологии. В 13 часа в ректората на ВУЗ-а ще бъде подписан Протокол за сътрудничество между Университета за хранителни технологии - Пловдив и Италианската търговска камара в България. Контрактът ще бъде сключен между президента на ИТК Марко Монтеки и ректора на УХТ - Пловдив проф. д.т.н. Кольо Динков. "Този Протокол има за цел да активира сътрудничеството в сферата на съвместни европейски проекти и подкрепата на италиански фирми от сектора на хранително-вкусовата промишленост", посочи проф. Динков.

"Университетът по хранителни технологии е единствен по рода си на Балканския полуостров. В него преподават над 500 преподаватели, които имат разрабoтки в различни сфери на хранително-вкусовата промишленост. Той предлага с 27 бакалавърски специалности и 32 магистърски и докторски програми. Разполага с условия, в които могат да се обучават 5 500 студенти. През 60-годишната му история в университета са присъствали студенти от 53 държави. УХТ разполага с над 50 лаборатории за изследвания в различни направления. Горд съм да работя съвместно с този университет и се радвам да го промотираме в училищата и колежите, специализирани в селското стопанство, за да привлечем студенти в него". Така аргументира поводът за сключването на Протокол между Италианската търговска камара в България и Университета по хранителни технологии регионалният мениджър на ИТК в Пловдив Джузепе Аккардо. Той подчерта, че освен осигуряването на бизнес контактите, офисът на ИТК има за цел и организацията и провеждането на културни прояви. През юли 2015г. ще се проведе концерт на класическа музика на Античния театър в Пловдив.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: