ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Цецо Мустанга полетял от балкона след нов вид арабска дрога
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:42 / 13.03.2015Коментари (10)14778
©
Цветомир Никитов - Мустанга не е искал да се самоубие, а е полетял от балкона, зомбиран от арабска дрога, категорични са източници на "Стандарт". Те водят паралелно разследване на случая с трагично загиналия преди две седмици наследник на богатата пловдивска фамилия Никитови. Цецо е скочил сам, не е блъснат - с това се изчерпва версията около полета на младежа от 5-ия етаж, определен от официалните органи на реда като самоубийство.

Цецо Мустанга не е искал да умре и не е знаел, че полетът му от прозореца ще завърши фатално, смятат запознати с драмата. Цветомир по-скоро е искал да докаже, че е неуязвим, коментираха още от частното разследване. 

До това усещане за себе си младежът е стигнал наистина под въздействие на дрога и както се коментира напоследък и по медиите - след като пробвал нов вид опиат. Пожелалите пълна анонимност разследващи зa първи път обаче обясняват каква е тази дрога.

Наркотикът бил в течно състояние и се разпространявал в ампули с различен грамаж. Внасял се насипно от Близкия изток и в България се дозирал в стъклените разфасовки. Каналът за новата дрога бил разработен от 40-годишна пловдивчанка, която се подвизавала с името Кремена и официално имала регистрирана фирма за търговска дейност. 

Арабската ампула се разпространявала у нас от 3-4 месеца и била предназначена за богати клиенти, тъй като стойността й, в зависимост от количеството в стъклото, варирала между 80 и 250 лв.

Приемала се с питие или храна

и изобщо не променяла вкуса. Действието й започвало след около час и се изразявало в усещане за величие, което се засилвало след провокация от страна на други хора. 

Например човек, дрогиран с новия опиат, започвал непрекъснато да се хвали, че може да направи нещо безразсъдно, без да пострада. В такъв момент достатъчно било някой да му каже: "А можеш ли да скочиш от прозореца и нищо да не ти стане?", за да го направи.

От частното разследване на смъртта на 24-годишния младеж предполагат, че мистериозното момиче, което е било с него преди смъртта му, несъзнателно го е подтикнало с подобна реплика. Тогава той е скочил.

В хода на проучването си анонимните разследващи стигнали до десетина подобни случаи в различни градове през последните 2-3 месеца, когото млади хора са скочили отвисоко и са загинали. 

Случаите са от Благоевград, София и Северна България. Всички са идентични - самоубийците не са били депресирани, не са имали причина да сложат край на живота си и не са оставили предсмъртни писма.

Хората, които се занимават със случая на Цецо Мустанга, са категорични, че всички тези странни самоубийства са станали след употреба на новата дрога. Казват още, че най-коварното на арабската ампула е, че само няколко часа след приема се абсорбирала докрай в тялото и при аутопсия не оставяла никакви следи в кръвта. 

Чувстваш се като Супермен

Зад агресията в училище често се крият наркотици, обяснява д-р Теменужка Любенова.

Нови видове дрога те карат да се чувстваш като свръхчовек, като Супермен, и да вършиш рисковани за здравето ти неща, дори да се самоубиеш. Това твърдят полицаи в Благоевград. Зачестяват случаи, в които най-вече млади хора посягат на живота си без ясен мотив.

"Някои скачат от високо, други карат безумно бързо колите си. Трети си причиняват болка", споделят експерти. 

Преди около година млад мъж се преби от терасата на блока, в който живее, в Благоевград. Според съседи имал здравословни проблеми и пиел силни хапчета. Така и не станаха ясни причините за фаталния скок.

"Правят се нови и нови видове наркотични вещества на базата на амфетамините, но се прибавят и допълнителни субстанции. Производителите променят формули, за да са актуални на пазара на дрога, който в последните години е жесток. Новите наркотици имат канцерогенно влияние, все по-увреждащи са. Най-страшното е, че влияят на мозъка и на психиката", твърди председателят на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград д-р Теменужка Любенова. Тя е категорична, че подобно въздействие има и марихуаната, която някои се опитват да узаконят.

Когато си под наркоза, са характерни нагласите за самоубийство, за насилие, за агресия. 

"Смятам, че голяма част от агресията между учениците в страната ни е породена от употребата на някакъв вид наркотик. 

Даже енергийните напитки действат зле на младежите - прагът им на търпимост, на толерантност, пада, дразнят се от всичко. Може да ги ядоса един поглед, дума, действие. А отключат ли агресията, всичко е възможно - и да убият, и да се самоубият. 

Под наркоза е нормално да изпиташ удоволствие от страданието на другия човек, както и от собственото си страдание. Не е изключено да изпиташ и сексуално удоволствие, докато упражняваш насилие над някого", разкрива д-р Любенова. 

Тя дава пример с лекар, който признал, че след употреба на канабис получил раздвояване на съзнанието. В състояние на шизофрения се видял отстрани как се гърчи от болки в корема, а това "страдание" му доставило истинско удоволствие.



Още по темата: общо новини по темата: 3
25.02.2015 »
23.02.2015 »
23.02.2015 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Със сигурност не е бил само на канабис въпросният доктор :D :D :D
+2
 
 
Ако имам излишни пари, не бих ги дала за дрога. Защо да навреждам на себе си- по-добре да помогна на някого в беда.
+4
 
 
класически пример за наркотиците не прощават
+6
 
 
Дрогата не води до нищо добро! Лоша работа!
Цъкам минуси на буферите :)
на 13.03.2015 г.
+9
 
 
Наркотиците убиват!
+13
 
 
Родителите имат пари да разнищет случая държавата е с мафията нищо няма да направят най много да изгори някоя дребна риба.
на 13.03.2015 г.
+15
 
 
Трябва да се започне от главата на змията-тези,които доставят и разпространяват дрога,иначе само ще гледаме последствията!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: