ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Майка на деца от люлката заплашва, вместо да се извини. Вижте реакцията й
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:06 / 14.03.2015Коментари (80)20324
© Plovdiv24.bg
GRAND
ул. "Кап. Райчо" N56

0 коментара за GRAND
Тук има:
Не минава и ден, в който материал в Plovdiv24.bg да не събуди дискусия сред пловдивчани. Това е напълно обяснимо, защото медията е най-четената в града ни и хората обичат да изразяват мненията си в коментарите под статиите.

Така се случи и вчера по повод читателския сигнал, който публикувахме със заглавие: "Колко деца виждате на снимката?".

Снимката, на която няколко деца (четири) са се качили на една люлка, предизвика много коментари. Plovdiv24.bg ежедневно се чете от хиляди - при това хора с най-различни интереси, образование, социално положение. Често се получават интересни дискусии по повод наша статия, друг път - не чак толкова. 

Винаги сме призовавали за толерантност между читателите, въпреки че не носим отговорност за съдържанието на коментарите, което е изрично упоменато в общите условия за ползване на сайта.

За какво ставаше дума? Наш читател предупреди, че новата детска площадка пред търговски център "Гранд" скоро може да остане без част от съоръженията си, защото се използва неправомерно.

Вчера в редакцията на сайта се обади жена, която твърдеше, че е майка на две от децата на снимката. Тя не отрече, че стореното от тях е нарушение, но според нея има и друга гледна точка.

Като отговорна и отворена за различните мнения медия, ние я изслушахме и днес даваме гласност на споделеното от нея. В общи линии дамата не беше доволна от няколко неща. Ето от кои:

Първо - никой няма право да снима децата ми без моето съгласие.

Второ - никой няма право да ги нарича "идиотчета" в коментарите под статията.

Трето - ставала съм свидетел на това как големи ученици и дори мъже са използвали подобни люлки. Това не е ли нарушение?

Четвърто - това ли е най-големият проблем в държавата, че да се занимавате с него?

Plovdiv24.bg е социално отговорна медия. Ние от екипа на най-четения от пловдивчани сайт смятаме, че в държавата и в частност в Пловдив има много сериозни проблеми за решаване. Не сме подминали нито един такъв и ежедневно ви инфор
© Нова ТВ
При инцидентът в София едно от въжетата се скъса и децата паднаха едно върху друго на земята, при което едно от тях пострада изключително тежко и бе откарано в болница с комоцио
мираме за всичко важно, което се случва не само в България и Пловдив, но и по света.

Това обаче не означава, че трябва да си затваряме очите за малките злободневни нередности, на които всеки един от обществото ни става свидетел всеки ден. Защото - за да променим цялата картинка в държавата ни, най-напред трябва да променим самите себе си, манталитета си, стремейки се да бъдем истински граждани в едно гражданско общество, а не просто заядливи и послушни единаци. Единаци, които виждат сламката в окото на другия, а не забелязват гредата в своето собствено.

Още повече, че при подобна ситуация през септември миналата година 10-годишно дете пострада сериозно. Детето бе с комоцио и в тежко състояние. Затова макар и може би не най-големият проблем на държавата, считаме, че подобни неща не трябва да се оставят без внимание.

Майката ни уведоми, че ще сезира Агенцията за закрила на децата относно това, че някой е снимал детето й. Ние пък информираме същата Агенция, че разполагаме с данните на родител, който видимо допуска двете й деца да са в застрашаваща ги ситуация и дори не счита това за голям проблем.


Още по темата: общо новини по темата: 240
26.03.2024 »
26.03.2024 »
17.03.2024 »
10.03.2024 »
22.02.2024 »
20.02.2024 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 15.04.2015 г.
+2
 
 
Гласувам с 2 ръце, че поведението на майката е дебилно и въобще не си дава сметка каква беда може да си навреди ако опита да съди сайта с подобен мотив, че някой снимал детето и ... аман от повредени интелектуално и морално хора.
За кого е детската площадка в Цар Симеоновата градина? За деца или възрастни? Онова,което видях на 14.04.ме възмути много ,но изглежда само мен !
на 30.03.2015 г.
0
 
 
Ами драга Госпожо, то от такива проблеми като този , държавата ни е на това дередже! То с майка без мозъчни клетки , какви деца да станат?! Какъвто примера пред тях ,това и поведението ОТ тях!!!
на 14.03.2015 г.
+1
 
 
Не обвинявайте тази. Тя е кръгла идиотка. И не наричайте децата идиотчета това не е редно,може някой ден да станат,но пък може и да станат будни граждани. И изобщо не децата са виновни,просто не бяхме готови за демокрацията и сега не сме готови за демокрацията и никога няма да бъдем готови за демокрацията и следователно демокрация няма да има при нас а явно и така е по-добре.
+11
 
 
Децата не се раждат простаци, но имайки "добрия" пример в семейството може само да ги съжалим за лошия късмет!
+14
 
 
Сезирайте Агенция закрила на детето. Като са толкова безотговорни родители, явно трябва да им се обръща институционално внимание. Все пак разберете хората. Ако с едната ръка сържиш кафе, а с другата цигара, с коя да ходиш да свалиш детето си от люлката???? А после (ако недай си Боже нещо стане) ще настане един рев, едно мрънкане, едно опяване, търсене на отговорности...и то само за успокоение на гузната съветс на такива мърли....
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+15
 
 
Третият и четвъртият довод на женицата са много показателни за един много вреден, но много популярен сред комплексираните и безотговорни индивиди начин на мислене. Първо са им виновни всички останали, а после се оказва, че нищо не си струва да се прави, защото нищо не е достатъчно глобално и значимо за техните усилия. Много заразни, за съжаление, мисли, които чуваме често като "до това ли опряхме?", "всичко друго оправиха в държавата" и подобни извинения за мързел и непукизъм.
+3
 
 
Оставете държавата на мира, оставете пътното движение и паркоместата на мира, и чукайте на дърво,че не станала беля. Тогава всички щяхме друго да коментираме. Нека ни е за урок и друг път, като родители, не допускаме грешки. Човек се учи от грешките си. Дума дупка не прави.така че преглътнете обидите в името на децата и давайте на прес.
+18
 
 
Абе хора не обвинявайте жената излишно.Какви хора сте?Тя горката не е виновна .....АКЪЛЪТ И Е ТОЛКОВА :)))
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: