ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Роми секат поголовно в парка около МБАЛ "Пловдив", къде е полицията?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:15 / 17.03.2015Коментари (52)8518
За незаконна сеч в парка около МБАЛ "Пловдив" - бившата Окръжна болница, пише читателка на Plovdiv24.bg:

Здравейте, пиша Ви с молба за съдействие относно нагла и незаконна сеч на дървета в парк на територията на Пловдив.

Става въпрос за парка около МБАЛ "Пловдив" - бившата Окръжна болница (в приложения файл ограден с червена линия). Цяла есен и зима ставам свидетел на безнаказана сеч в горичката около болницата от страна на хора от малцинствата. 

С всякакви подръчни материали и средства тези утайки на обществото унищожават многогодишни дървета абсолютно безнаказано и необезпокоявано от никой. 

В парка се влиза с ръчни колички, каруци, дърветата се унищожават по най-безочлив начин посредством чупене на клони с въжета, на които са закачени куки, дървета се секат с брадви, режат се с триони, понякога и с моторни резачки, дървеният материал се извозва с ръчни колички, на ръка, с колелета, каруци, влачи се с чували и по какъв ли не друг начин. 

Гората особено зад болницата е драстично оредяла, направо ми се къса сърцето, дънерите стърчат на височина от около метър с дълги езици от кората (обелени поради неправилният метод на сечене).

Не стига това, ами в същата тази гора непрекъснато се разхождат някакви огромни домашни прасета, свине-майки с малките си, кози, кучета, а за капак на всичко в горичката срещу бензиностанцията, автомивка и магазин за акумулатори по ул. "Дилянка" непосредствено преди пресечката с бул. "България" има изхвърлени и множество автомобилни гуми и др. боклуци. 

За дупките по пътя за спешния център на болницата изобщо няма да говоря, те не са предмет на това писмо, а и за изкърпването им общината най-вероятно няма пари, но...

Какво е необходимо, за да спасим тази горичка, аз не знам, не мога да разбера и отказвам да приема бездействието на отговорните органи, като че ли Пловдив е градът с най-много зеленина или с най-чист въздух в Европа, че изсичането на този градски парк, макар и неподдържан и обществено безинтересен, да не ни е проблем.

Моля, да посетите въпросните места и да заснемете вие унищоженията, да направите проблема обществено достояние, тай като оказа се в Пловдив няма институция, която да се занимава с това - не било работа на 3 РПУ, не било работа на ОП "Градини и паркове", не било работа на "Зелени балкани", на няколко отдела в община Пловдив също.

Все пак аз съм един обикновен гражданин и не мога да прозвъня целия телефонен указател на града, за да намеря човека, който евентуално отговаря за това. На вас като журналисти може би ще обърнат повече внимание. Да спасим дърветата не струва пари, нужно е само малко внимание.

Надявам се да обърнете внимание на този сигнал и да намерите време и желание да направите материал по случая. С пожелания за много успехи и поводи за усмивки.

Сигналът е предаден на ОД МВР Пловдив, очаквайте реакцията на отговорните институции!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Освен и аз да ида да си насека малко дърва.Щом за тях няма проблем значи и за мен няма да има. Не разбирам как може за тях да няма закони,а за мен да има ? Та те половината не съществуват по документи. Предлагам и ние да спрем да си плащаме сметките,данъците,осигуровките,да спрем да учим и да паразитстваме като тях,то и без това след 15-20 години няма да има никакво значение.
0
 
 
Знаете ли кое е смешното? Че полицията нищо не може да направи. Защото проблема е, че няма държава зад тях. Като приберат мангалите, на какво основание, с какви доказателства, кой прокурор ще започне дело? А дори това да се случи, дори да ги осъдят, държавата няма законов механизъм да си прибере глобата - голяма, малка, все тая, несъбрана е. Та смещно ми е, че вместо д ревете срещу провалената политика в обществените отношения, каквото се явява законноста, всички се правите на големи по мрежата и мятате плюнки. А не се виждате колко сте смешни, че вместо да лекувате причината, се изказвате срещу симптомите. Жалка история и защото няма общество, а сбирщина селски тарикати, дето си хвърлят боклуците по улицата и се чудят как сами да заобилолят закона, да не се минат. Ама вече не ми е смешно, жалко ми е, че унищожавате тази иначе красива територия. Нищо, ще запазя спомена за тук в себе си, но по света има достатъчно не по-малко красиви места, с по-добри хора. Моята е лесна, грабвам си чантичката и заминавам, ама вие му мислете, че без общ закон и общество и последните нормални ще избягат, а кой ще ви плаща пенсиите тогава?
0
 
 
Кат тях не ги интересува ... не знам дали в целия този пазар там има и един касов апарат ....
0
 
 
това не е от сега.редовно се секат дървета,но на кой му пука-полиция,общинска охрана,просто няма такава....
+2
 
 
Мангалите нагло пред кат продават контрабандни цигари вие се чудите за дърветата
0
 
 
Аз за полициъата говоръа.Ъасно е ,че сам е трудно да се защитаваш
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: