ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Костадин Видолов е Бащата на Ботев!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:37 / 18.03.2015Коментари (35)8260
© Plovdiv24.bg
Пловдив е особен град. Не, всъщност е уникален! Защото само там едните си имат Бащата, а другите... също. Бащата на "Ботев" е Костадин Видолов. Всичко, ама всичко най-хубаво за този отбор в последното петнайсетилетие е свързано с мълчаливеца от Войсил.

Той беше човекът, който крепеше "Ботев", когато Димитър Христолов се чудеше как да го затрие. Коцето две години сам удържа "Ботев" в елита. Веднъж, аха дори да го закара до топ 5. Феновете пълнеха стадиона заради него. И го опразниха заради него, когато той си тръгна. След това вече нямаше какво да спаси Христола.

Костадин Видолов обаче е така свързан с "Ботев", че без него няма... "Ботев"

И това най-добре се видя, когато се появи "Ботев" на феновете, "Ботев" на обичта. Кой ли не се изреди на треньорския мостик. Кой ли специалист не дойде с визитката си. И накрая кестените ги вадеше той. Първо, сам качи тима от "В" в "Б" група. После се наложи да оправя бакиите на Хубчев и Радуканов. Изведе Канарите на бараж със "Спортист" (Своге) и го спечели. Така го направи, че докато публиката го носеше на ръце в "Овча купел", Цветан Василев обеща: "За такъв отбор винаги ще има пари".

И наистина имаше. Ядоха ги обаче други. Такива като Мъри, като Саид, заради които "Ботев" плати най-скъпото 5-о място в историята на България. Коцето го забравиха. Всъщност сети се за него единствено Тервел Златев. Сети се да му забрани да стъпва на базата. Влияел зле на отбора с думите си.

Представяте ли си Костадин Видолов да влияе зле на "Ботев"!?

Слава Богу, това безумие не продължи дълго. И каква ирония на съдбата! Трябваше "Локомотив" на Бащата да бие "Ботев" в "Коматево" за Купата на България, за да се сетят "жълто-черните" за своя Баща. Върнаха го в отбора като помощник на Петър Пенчев. Всъщност, ако питате Пепо, те са тандем. Това обаче няма значение. За "Ботев" е важно, че Видолов е отново на пейката. Както стана дума, Пловдив е особен град. Пейките му също са такива. Затова и не гледайте кой с каква тапия е на нея, а кой какво прави. Като гледаш пейката на "Ботев", разбираш, че Пенчев е треньорът на отбора, а Видолов - сърцето му. Затова и Коцето тича 20 метра, за да се радва на гола така, както някога го правеше като футболист.

А най-печеливши от всички са младите момчета на "жълто-черните", тези като Гамаков, като Чунчуков, като Дрянов и останалите. За тях няма нищо по-добро на тези години да се учат от Видолов. И види се добре учат, щом вече са в топ 6.

Източник: в. "7 дни спорт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
И между другото ви чакам истински шутки майни да ми обясните прякора на Бащата,рожденното място,къде са минали първите му 7 години ,защотото вие не сте пловдивчани.Подобен въпрос ви зададох за ,,смърфове''.След няколко години за Спортклуб.И не случайно на 25 юни ви се подигравам.
+5
 
 
Коцето Видолов е един от футболистите които са уважавани от старите ботевисти и локомотивци.Това че кебапчетеата взеха властта заедно с кюфтетата на Лаута няма нищо общо с пловдивският футбол.И всеки един истински фен на пловдивият футбол го знае и ще го признае.Но кюстендилските натрапници едва ли ще го признаят.Попитайте Гочо,Стамболията,Станчо, и Сотира,а не Нежния,Наполито и Тишо.Навлеци.
Сподели каквhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=1449079612049229
на 18.03.2015 г.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
0
 
 
Доста тъпа статия са изкарали 7 дни спорт
+1
 
 
Ботев няма бащи и майки бе селяндури ( не селяни)!!! Ботев е професионален клуб. Айде да не ни приравнявате с "митологията" на разна сбирщина от футболни недоразумения в покрайнините на пловдив, кръстили шест седалки в едно тресавище с името на племе тракийски животновъди/ овчари! Коцето никой не го е гонил... И никой не му е забранявал да ходи на базата.... Хубаво е да си ги смучете от пръстите... Ама не си бъркайте пръстите по калните дупки преди това.
+4
 
 
Ако някой от менте майните ми каже защо на Христо Колев му викат Бащата,и къде за първи път се е появил този прякор ще го обявя за истински локомотивец.И да упомене родното му място
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 18.03.2015 г.
+6
 
 
Коцето - вликан! Заедно с Пепо - Ботев ще е шампион скоро!
+7
 
 
Коцето значи много за Ботев и за феновете,рядко други са давали толкова от себе си за отбора!Но заглавието на статията е пълна идиотия.....в Ботев такива "роднински"понятия няма!Бащите,майките,лелите и чичовците ги търсете зад ВСИ,в Ботев Видолов е само един от нас!
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+9
 
 
Локомотив и те си имат " Баща" и той е Нежния!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Заслужено! Ботев отпразнува луксозно спечелената купа
ФИФА обяви големи промени във футбола, треньорите ще ползват ВАР по време на мач
Преместиха три мача в Трета лига, единият е на дубъла на Ботев
Слави Шопов: Поздравявам Ботев за Купата! Концентриран съм върху работата си в ЦСКА
Докато феновете празнуваха: Дубълът на Ботев гази с 4:0
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: