ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Дани Каназирева пита кмета колко пари са изхарчени за 3-дневния сняг
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:33 / 18.03.2015Коментари (16)3966
© Plovdiv24.bg
Колко средства Общината изхарчи за почистването на Пловдив тази зима при положение, че само три дни валя сняг? Това е един от въпросите, на които председателят на групата общински съветници Дани Каназирева ще иска отговор от кмета Иван Тотев на предстоящата сесия. 

Въпросите са шест и са на пловдивчанина Мариус Петров, който е помолил Каназирева да ги отправи към кмета.

Каназирева настоява Тотев да обясни:

- Защо след като за мартенския сняг се знаеше два дни преди да завали, машините започнаха да чистят града с няколко часа закъснение, като основно събираха на купчини вече разпиляната от колите киша и затрупваха паркираните коли.

- Проверена ли е документацията на общинското предприятие "Чистота" и почистващата фирма, дали те са работили със 100% натоварване на човешките и материални ресурси и ще има ли наказани.

Общината дължи ясен отговор на гражданите, защото в противен случай се появяват съмнения, че разходите за един ден сняг в Пловдив се доближават до тези в скандинавските държави. 

Парите, които се плащат за почистването, са на пловдивските данъкоплатци. Разликата е в това, че ако гражданите не ги платят, им се начисляват лихви, но ако някой злоупотреби с тези средства - наказани няма, посочва се в питането. 

Кметът трябва да отговори и на въпрос кога улиците в Пловдив ще придобият нормално състояние, съобразено с европейските стандарти. Съветничката цитира сигнала на Мариус Петров, според който "в Пловдив я има 20-30 км. изрядни улици, я няма".

В питането се поставя въпрос и за пешеходните островчета. Няма пътни знаци, например, на бул. "Найчо Цанов" в посока към Асеновградско шосе, до бензиностанцията на "Петрол" и на "Пещерско шосе" с "Ген. Колев". 

Пред такива островчета задължително се слага знак, указващ посоката на движение и навсякъде, където движението от двупосочно става еднопосочно.
Каназирева цитира в питането Мариус Петров, който напомня, че Пловдив се готви да стане Европейска столица на културата, и коментира, че ако тези проблеми не бъдат решени, ще изгуби желание да ходи на каквото и да било културно събитие "мокър, изнервен и окалян". 

Питане до кмета внася на сесията и съветникът от "Обединение за Пловдив" Евелин Парасков. Той настоява да получи отговор дали ръководството на община Пловдив предвижда възстановяване на масите за шахмат в Цар Симеоновата градина, които бяха демонтирани, колко ще бъдат на брой и кога ще се монтират.

Питането е по повод на сигнали на граждани в приемната на "Съюз за Пловдив", че масите за шах бяха махнати преди година, когато започна ремонтът в градината, но и досега не са възстановени.


Още по темата: общо новини по темата: 293
17.01.2016 »
18.08.2015 »
29.04.2015 »
18.04.2015 »
17.04.2015 »
15.04.2015 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
редовно виждам новите коли на чистота да са със вдигнати четки докато се предвижват а сега докато валя сняг видях няколко снегорина да са с вдигнати лопати при видимо непочистена улица. просто минаваха явно да отчетат дейност пред ГПС-те. в същия момент циганките тупаха снега от храстите по разделителната линия вместо да почистат тротроара. а сега купиха и още машини... явно е доходен бизнес...
+4
 
 
този кмет ясно показва че не може да се справи с управлението на Пловдив, даже 5 сантиметра сняг бяха необходими, да лъсне цялата некадърност на комуналната фирма, и от там начина по който е избрана, Тотев хората гледат твоята безпомощност при по-екстремни ситуации, от сега е ясно Иване, че за тебе ще гласуват шайката ти от селски трубадури, с душевно болни терзания!!!!!
-2
 
 
здравке следващят пат иди в чистота и вий колко работят и как работят.ама да не ти омекнат капачките като не спиш 2 дена,щото тва не е като да дарйиш писалка и да се правиш на много начетена.
0
 
 
Колкото трябват!Мисля всичко беше повече от перфектно !!!!!!!!Аз съм супер доволен от работата на кмета!При положение,че от 3-4 години толкова сняг не е падал всичко беше повече от чисто !За което благодаря на кмета!А подобни изказвания от този тип Здравчето си вкарва автогол след гол.....Здравке времето на лъжите и дезиформацията мина нищо не постигаш като плюеш по хората които си вършат работата!За теб ще гласуват шепа цивилни селтаци и празни мозъци!
+4
 
 
Тая пача Здравка все около избори се активизира. де**а тоя к*рволяк. За никъв не става тая овца.
+3
 
 
Дани и без да го питаш кмета ние видяхме как се чистеше със 50-60 годишни циганки и ако времето не беше толкова меко за да го стопи този сняг жална ни майка.Затова следващият път взимаш една камера и тръгваш да снимаш в града и после му ги задаваш тези въпроси на кмета
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: