ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Защо никой не каза евала на Ботев?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:27 / 18.03.2015Коментари (8)4539
© Plovdiv24.bg
През последната седмица основна тема в българския футбол бе дали ЦСКА ще даде на "Ботев" (Пд), за да извади "Левски" от шестицата. "Сините" развяха бялото знаме още преди последния кръг и бяха убедени в загубата на вечния съперник. От ЦСКА се клеха, че ще играят за победа в Пловдив. Стигна се до безумието фен на даден отбор да иска любимците му да загубят - нещо, което може да се види само в България и никъде другаде. В крайна сметка "Ботев" излезе, смаза съперника си и заслужи своето място в шестицата. Странно защо обаче и след мача в "Коматево" никой не говори за това.

И понеже всеки има право да смята мача за цирк, но това остава недоказуемо, да претеглим фактите. ЦСКА отиде да играе с "Ботев" под сериозно напрежение след две поредни загуби. Столът на Стойчо се клатеше здраво, а вместо да бъде изритан след неделя, сега на него му се молят да остане на "Армията". В същото време "Ботев" изпълни плана си и тръгна с две победи преди мача на истината.

Някъде тук към картинката трябва да се добави и "Левски". Именно "сините" имат най-малко право да коментират това, което се случи в Пловдив. На Герена и без това цял сезон доказват, че нито разбират от футбол, нито могат да го играят.

Може би заради това те не говорят за футбол

Говорят само за уговорки и полягване. Седмица преди "Ботев" - ЦСКА "Левски" можеше да си гарантира топ 6 в Разград срещу разклатения тим на "Лудогорец", който цял сезон показва склонност да губи точки. Вместо това "сините" не направиха нищо, за да спечелят в Разград, а веднага след мача отвориха големите уста за това какво ще се случи в "Коматево". "Сините" по-добре да се замислят какви ги върши Гонзо, който преди няколко месеца се изказа, че ако бил треньор от началото на сезона, тимът щял да е първи. Друг път - и с Гонзо треньор, и с Гонзо като началник отборът е все така слаб и няма място в шестицата. Най-много "сините" да бяха паднали още два пъти от ЦСКА и толкова.

Така мачът "Ботев" - ЦСКА дойде и логично всеки, който цяла седмица е чел за уговорки и лягане, видя именно това на терена. Има обаче и хора, които видяха отбора им да печели. Това бяха феновете на "жълто-черните" и футболистите на Петър Пенчев. За разлика от другите, които не са много наясно с футбола и предпочитат да не се занимават с него, пловдивчани цяла седмица говореха за футбол и тренираха футбол. След това излязоха и биха ЦСКА на футбол. Затова - евала на "Ботев" (Пд). Този отбор бе пред разпадане преди сезона, когато не беше ясно ще има ли пари, ще има ли играчи и отбор. С Вили Вуцов като треньор отборът опроверга всички и вървеше уверено към крайната цел - влизане в шестицата. След няколко слаби мача и загубата 1:2 от "Локомотив" (Пд), за купата Вуцов все пак бе сменен. Това не смени курса напред, който бе продължен от Петър Пенчев

Междувременно в отбора играят все повече млади играчи, юношески национали и такива, които вече са в плановете на Ивайло Петев за мъжете. С тези момчета и лидерите Иван Цветков и Иршак "Ботев" зае позиция за атакуване на шестицата и с победи в дъжд, кал и студ постигна целта

Дори и след мача обаче успехът остана недооценен. Всякакви знайни и незнайни герои се появиха да обясняват отново за полягването на ЦСКА. Защитникът на "Локо" (Сф) Александър Бранеков нападна бившия си отбор, че паднал нарочно. Бранеков може би е забравил как се спаси "Локомотив" (Сф) преди няколко сезона, когато след цирк срещу ЦСКА в последния кръг остана в "А" група за сметка на "Ботев" (Вр). Разбира се, от Герена се включиха в общия тон и се оправдаха с лекото поведение на ЦСКА.

Българският футбол обаче от години не означава "Левски" и ЦСКА, а "Ботев" (Пд) е само поредното доказателство. Затова от "Левски" по-добре да спрат да говорят, да се научат да ритат топка и да поздравят "Ботев" за добрата игра. Защото другото са празни приказки.

Източник: в. "7 дни спорт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 18.03.2015 г.
+1
 
 
Бръкнахме в гъ*ъ на най-големинте буклуци в българския футбол ! От кой да очакваме "Евала!" ? От говедата и циганите ? Айде мерсим , няма нужда. САМО БОТЕВ !!!
+6
 
 
Е намери се и столичен спортен вестник да каже истината.Журналиста не е фен на Ботев.Е грешка в заглавието,но главният редактор и собственика нямат симпатии към нас.Това може само да ни радва.Признанието за нашата работа идва от непредубедените.Преди 8 месеца враждебнонстроените щяха да ни закриват,а ние ще се борим за медали.Ботев е виновен че сините на два пъти не победиха ЦСКА,Марек,а и дори в нивите на сюлейман лаутлу.Тогава нямаше да има мучене,а ,,отбор който ще гази догодина''.От Гейарена и Лайнута винаги ще ни разсмиват.
+17
 
 
В Ботев нямаме нужда от "евалла".....феновете казаха"браво",което е напълно достатъчно за футболисти и ръководство!
+18
 
 
Не казват, защото вечно другите им са виновни.
-19
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: