ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Невероятно: Циганин влезе с цял хладилник в автобус в Пловдив, никой не успя да го спре!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:04 / 21.03.2015Коментари (46)20468
Пореден скандал в автобус от градския транспорт на Пловдив - за това ни информира читател на Plovdiv24.bg: Ром влезе с хладилник в автобус, а кондукторката и шофьорът не успяха да му попречат. Ето гледната точка на свидетел на скандала, а коментарите оставяме на вас:

Здравейте, вчера станах свидетел на напълно абсурдна ситуация и отново с намесата на градския транспорт. Ето кратко описание на случката:

Слизайки на бул. "Шести септември" - срещу ОДК, забелязах човек с необичаен багаж - хладилник, да се подготвя за качване в автобусна линия №6. 

На снимките ясно се вижда, че става въпрос за гражданин от ромски произход, но изрично подчертавам, че независимо от това той е гражданин на Република България и като такъв не би трябвало да бъде ощетяван и/или пренебрегван по никакъв начин! 

Въпросната личност се качваше в автобуса, когато, забелязвайки външността на човека, кондукторката избухва и вдига скандал. Искам да отбележа, че човекът беше готов да заплати допълнително за големия багаж и както се вижда на видеото, той споделя, че при нанасяне на щета по превозното средство ще заплати! /повтарям - ще заплати... не открадне, не избяга, а заплати!/. 

Очевидно намесата само на един човек не беше достатъчна и тогава се намеси шофьорът на автобуса, който с побутване се опита да изхвърли въпросния от превозното средство! Нека спрем дотук! Сега идва ред да изразя лично мнение. 

С какво се отличава този господин, че е заслужил такова отношение? С какво е навредил на някого и се питам дали ако това бях аз щеше да сполети и мен?

Това е обществен транспорт и единственото средство за предвижване на хора без възможност за личен превоз. Пожелавам на тази жена да бъде изхвърлена като мръсно животно, когато някой ден желае да се възползва от услугите на институция и изпадне в безизходица както господина. 

Искам да се заемете със случая, ако смятате, че са нарушени гражданските права на човека да се възползва от услугите на градския транспорт Пловдив!

Сигналът ще бъде предаден на фирмата-превозвач, макар да е очевидно, че пътниците нямат право да се качват в автобусите с подобен вид багаж, за който има друг вид транспортни услуги!




Още по темата: общо новини по темата: 330
26.03.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.12.2023 »
06.10.2023 »
09.09.2023 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Невероятно е как някой може да сметне цялата тази работа за нормална??? Днес хладилник, утре ще иска да си качи коня или някой гардероб! "Пожелавам на тази жена да бъде изхвърлена като мръсно животно" ???? А аз ти пожелавам все с такива да се возиш в градския транспорт, та като рейса набие рязко спирачки, хладилника му да те прасне по главата, та да видим пак ли защитаваш тия ненормалници
0
 
 
Възмутително е ! Къде е човещината! Празен автобус, човекът моли да го оставят.. Бори се за оцеляване, но НЕ ! Защо не ? Празен автобус, не пречи на никого.. Много принципни ли сме кондукторите и шофьорите ?
+10
 
 
Докато ВИЕ, им давате хладилниците, пералните, печките бойлерите и т.н. :D , докато купуваТЕ от техните цигари, дрехи, телефони и т.н. нещата няма да се променят! Не е луд този, който яде баницата...
+2
 
 
Чак пък такива истерии за един хладилник.
+4
 
 
Лично съм виждал как контрольор свали с ритници мангал, при опита му да се качи. В случая е щяло да бъде още по-лесно да го върне обратно вън заедно с хладилника!
+14
 
 
Какви са тея глупости бе автобуса е за пътници с нормален багаж такъв товар е забранено да се качва !!!!!!!!! Ако автобуса набие спирачки и тоя "багаж" удари някой пътник кой ще е виновен? Никога не ми се е налагало да пътувам с автобус но ако ми се наложи и видя такъв наглец ще го изхвърля с шутове.Баси наглите мангали.
+11
 
 
Какво не се допуска за превоз в градски транспорт: Лица, които представляват опасност за сигурността на пътниците или реда в превозното средство (напр. лица в превъзбудено състояние; лица, носещи хладни оръжия, като напр. нож/ пистолет, палка). Лица, които са под влияние на алкохол или друго упойващо вещество. Лица в нехигиеничен вид и/или заразно болни. Вещи, които могат да повредят или замърсят превозното средство. Запалителни, избухливи, отровни вещества и други вещи и предмети, представляващи опасност за пътниците и персонала. Предмети, превозът на които е забранен със закон (напр. нерегистрирани оръжия, наркотични вещества и т.н.). Предмети, които поради своите размери и естество, създават неудобство за пътниците. Живи животни и птици. Изключение се прави за полицейски кучета, кучета-водачи на незрящи хора, кучета, обучавани за водачи на незрящи хора и домашни любимци
+5
 
 
За Багажа в превозното средство: Ако имам редовен превозен документ, имам право да превозвам безплатно в превозното средство до два броя ръчен багаж (вкл. музикални инструменти) с рамер в сбор до 140 см. от трите измерения (височина, широчина, дължина) на всеки от багажите. (NB! Не мога да бъда глобен, ако размерът на багажа не бъде измерен с измервателен уред!) Всеки багаж с по-големи размери се таксува с отделен билет, като таксуването става на пакет (Глобата също става на пакет). Пътник с редовен превозен документ има право да превозва безплатно детска количка с дете или количка за лице с увреждане! За сметка на това обаче количка без дете или лице с увреждане се таксува с отделен билет. Превозването на Велосипед е разрешено целодневно само по линиите на метрото и само в почивни/ празнични дни (в делничните дни може да се превози велосипед само след 21:00 ч.) и само след отделно закупуване на билет за велосипеда. Допълнително изискване за велосипеда е той да бъде във вид, който не замърсява превозното средство. Велосипедистът е задължен да се качва и слиза от последния вагон на метро-влаковете
+18
 
 
А, бе хора това да не ви е транспортна фирма с товарна дейност?! Като искаш да си транспортираш мебели или бяла техника наемаш си фирма и си плащаш цената а в рейса за градски транспорт където се качват ХОРА,ДЕЦА,БРЕМЕННИ,ИНВАЛИДИ всякакви хора ми не е правилно! Все си мисля, че рейсовете за това са предназначени а празното пространство в средата на рейса е за майки с детски колички! Всичките които си мислите, че мангала е прав сте умопомрачени пичове и сбъркани ве! Нека аз да се бях качил с дъщеря ми която е на 15 месеца и с количката, ми бай мангал изчезва с 300! Ай осъзнайте се.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: