ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Детски празник под надслов "С грижа за птиците и бездомните животни"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:02 / 26.03.2015Коментари (0)2545
©
В Екологичния календар на община Пловдив 1-ви април е отбелязан като денят, в който се чества Международният ден на птиците, а 4-ти април - като Международния ден на безстопанствените животни.

И двете теми са от особено значение за формиране у децата от най-ранна възраст на осъзнато екологично отношение към природата, любов към обитателите й, грижа и отговорност към по-слабите и беззащитните.

За отбелязване на двата тематични екопразника, Дирекция "Екология" при община Пловдив ще организира детски празник под надслов "С грижа за птиците и бездомните животни". 

В последния учебен ден преди ваканцията, деца от пловдивски училища, изявени с дейности в областта на екологията и опазването на биоразнообразието ще бъдат участници в редица занимателни мероприятия : изработка на дървени къщички за птици; игра за разпознаване на видове птици; наблюдение на птиците в лесопарк "Лаута", викторина, карнавал с маски, дресура на кучета и др. 

По време на детския празник, от 14 до 16 часа, ще се проведе и изложба-базар на изработени от децата тематични изделия, които може да бъдат закупени на символични цени. 

Средствата от базара, които децата ще съберат, ще бъдат използвани за добра кауза, подробности за която и ние ще научим на място, от децата. 

Съдействие за провеждането на празника, ще окажат екипи от Българско дружество за защита на птиците, клон Пловдив, ученици от Техникума по дървообработване - Пловдив, служители от район Тракия, ОП "Градини и паркове" и ОП "Зооветеринарен комплекс".

Идеята за отбелязването на деня за защита на животните, прерасна в идея за посвещаване на целия месец април на благородни жестове към животните и техните стопани. 

В подготовката на тази мащабна инициатива се включиха много частнопрактикуващи ветеринарни лекари в Пловдив, членовете на Пловдивско киноложко дружество и няколко пловдивски училища.

Ето какво ще се случи в Пловдив през месец април и къде можете да получите полезен съвет, консултация, безвъзмездна манипулация или услуга за вашия домашен любимец:

- На 19-ти, 20-ти и 31-ми март, д-р Костадин Шанков представя пред над 120 пловдивски ученици беседа на тема "Отговорност и задължения към домашния любимец. Отговорности и ангажименти на обществото към безстопанствените животни".

- От 30-ти март до 10-ти април, в периода от 10 до14 часа, д-р Иван Иванов от Ветеринарна лечебница "Иванив 2010", ул."Леонардо да Винчи" - № 66, ще предоставя за вашите домашни кучета и котки Профилактичен преглед; почистване ушни раковини и при съмнение-микроскопско изследване за Отодектоза /ушна краста/; проверка и почистване на анални жлези; рязане на нокти за домашни кучета и котки.

- От 1-ви до 10-ти април, в периода от 9 до 19 часа, д-р Надя Костадинова и екипът на клиники "Новет", ул."Арх.Камен Петков" - № 58, ул."Карловска" - № 34а, ще предоставят за вашите домашни кучета изследване на фекалии за паразити (за яйца на глисти и тении); тестване за лайшмания - с тестове на IDEXX.

- През целия месец април - от понеделник до петък , в периода от 15 до 18 часа, Д-р Даниела Давидкова, ул."Победа" - № 46, ще предоставя за вашите домашни кучета и котки - обезпаразитяване срещу вътрешни паразити.

- През целия месец април, в периода от 9 до 12 часа, д-р Костадин Шанков и екипът от Център за здраве и красота "Pet Home", ул."Сан Стефано" - № 76, ще осъществява обща здравна консултация за вашите домашни кучета , а от 15 до 19 часа - Безплатно за домашни кучета - проба, консултация и тренировка на първата професионална пътека за рехабилитация и фитнес на кучета.

- Д-р Пламен Хърков, ул."Николай Гогол" - № 18, ще извърши безплатни кастрации на безстопанствени котки и ваксинации срещу бяс на безстопанствени кучета и котки.

Призоваваме пловдивчани да отделят от своето свободно време да посетят парк "Лаута" на празника на децата на 1-ви април от 14 часа, да си закупят някое от детските творения и така да подкрепят благородната им кауза - "С грижа за птиците и бездомните животни".

Очаквайте още подробности за събитията, предвидени през месец април, къде и как да получите безплатната ветеринарна услуга, полезна информация и съвет за вашия домашен любимец.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
Парламентарни избори 2024
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: