ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Медицински специалисти от "Западен" обмениха опит с колеги от Габрово и Велико Търново
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:13 / 26.03.2015Коментари (1)2426
На 21 и 22 март 2015 г се извърши обмен на добри практики на медицински специалисти от район "Западен" в градовете Габрово и Велико Търново. Те бяха водени от началника на отдел "Образование" Веселина Балджиева, като това е първият подобен обмен на опит, в който участват представители на пловдивски детски заведения. 

От звено "Здравеопазване" към района са взели участие 14 човека - 10 медицински специалиста, обслужващи здравните кабинети в училища и детски градини, директорите на двете детски ясли в "Западен", както и счетоводителите на дейността.

Във връзка с изпълнението на поставената задача, екипът е посетил Целодневна детска градина "Явор" в град Габрово. Те са разгледали детското заведение, състоящо се от 2 сгради в един двор, както и работното место на медицинския специалист. В това детско заведение има 10 групи и 280 деца. Община Габрово е разпоредила 2 медицински сестри да обслужват големия брой деца.

На работната среща са били повдигнати въпроси за системата за постигане на безопасност на храните, снабдяването с храни, участието на медицинското лице в изготвяне на менюта за хранене на децата, условията и препаратите за поддържане на хигиената в детското заведение, работното облекло, спешните шкафове и профилактиката. 

След ЦДГ "Явор" екипът от Пловдив е посетил детска ясла "Славейче". Тя се помещава в стандартна сграда, като едната от занималните е превърната в музикално-физкултурен салон. 

Там са проведени срещи с директора на детската ясла, синдикалистката и педагога. Обсъдени са всички въпроси относно работата с деца от 1 до 3 години. Общият извод от разговорите е, че вследствие на демографския срив намалява общият брой на децата в градовете. 

Коментирало се е също и това, че намаляват специалистите в областта на здравеопазването, които искат да се занимават с деца. Като цяло, срещите и в двете детски заведения са преминали в дух на разбирателство и сътрудничество и са били изключително полезни и за двете страни.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Много изгодно. Трябваше ли да трошат държавни пари за тази командировка на 10-15 човека, за да разберат че в държавата има демографски сривблябля бля. Но виж да се разходят до Габрово Етъра и Царевец на чужда сметка си е друго. Вместо Габрово като едно по-малко градче да идват да се учат тук, то обратното. Браво г-жо зам.кмет Симеонова, а вие като един отявлен ГЕРБ-ер си построихте комунизма там. Ааа и една идея, като се постопли още малко посетете Златни пясъци там също има детски градини.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Кауза Колежа
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: