ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Марица победи Тунджа (Ямбол) с 2:0
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:22 / 30.03.2015Коментари (2)1749
Отборът на "Марица" победи гостуващия "Тунджа" (Ямбол) с 2:0 в мач от 23-ти кръг в Югоизточна "В" група. "Жълто-сините" надиграха съперника си, като пропуснаха да спечелят доста по-изразителна победа.

Още в началото на първото полувреме се заредиха атаките към ямболската врата. Пропуски направиха Кристиян Павлов, Виделен Сердарски и Християн Христев. 

В 24-та минута главния съдия Ахмед Ахмед отсъди дузпа. Ямболският вратар събори в наказателното поле Християн Христев - Хъскито, който в противен случай излизаше на празна врата. За Христев не бе проблем да реализира дузпата за 1:0. 

Последваха нови пропуски на Атанас Савов и Кристиян Павлов. В 35-та минута Ахмед отмени неправилно гол на Атанас Савов поради засада. След удар към вратата, защитник изби топката от гол линията, тя попадна в Савов, който я вкара във вратата. Ахмед и помощникът му решиха, че при това положение е имало засада и отмениха гола. 

В 40-та минута отново Християн Христев вкара за 2:0 с хубав диагонален удар. До края на полувремето маричани се опитаха да вкарат трети гол, но това не се случи, Гостите пък получиха правото да изпълнят двоен удар, но това не им донесе нищо. 

През второто полувреме пропуските пред вратата на гостите продължиха. Такива направиха Християн Христев, Йълмаз Сюлейман, Виделен Сердарски и Кристиян Павлов. Влезлият на полувремето Ирфан Юсеинов на три пъти излизаше сам срещу вратаря, но вместо да подаде към съотборник и в трите ситуации завършваше атаките сам, като това не доведе до нов гол. 

В края на мача футболист на "Тунджа" отправи хубав удар под гредата, но Стефан Йонов успя атрактивно да избие в корнер. До последният сигнал на Ахмед Ахмед нови попадения така и не паднаха и така маричани пропуснаха да си оправят головата разлика, но спечелиха първа победа за 2015 година. 

В защитния вал на маричани похвала заслужава младия Михаил Митев, който се справи много добре. Целия тим на пловдивчани игра с желание и хъс и абсолютно закономерно те спечелиха трите точки. 

"Марица" остава на 3-та позиция с 35 точки. Водач е "Поморие" с 43, пред "Евроколеж" с 37. "Тунджа" заема 9-то място с 27 точки.

На 1 април "Марица" приема "Спартак" в пловдивското дерби. Мачът е от 19 кръг на Югоизточна "В" група, който бе отложен заради лошото време в началото на месеца и бе допълнително насрочен за тази дата.

Марица: Стефан Йонов, Галин Георгиев, Николай Ангелов (45-Ирфан Юсеинов), Михаил Митев, Кирил Ангелов (65-Стойчо Бебелеков), Атанас Савов (75-Хакан Байрямов), Светлозар Барашки, Йълмаз Сюлейман, Виделен Сердарски, Кристиян Павлов, Християн Христев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
от тук до филипините само жълто сините само марица Пловдив
+1
 
 
Браво на Марица и нейния млад отбор!!Дано се нормализират нещата при тях и да радват пловдивските привърженици с атрактивен футбол,който е запазена марка за клуба.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Шанс за Марица! Струмска слава с много проблеми преди визитата в Пловдив
ПФК Марица: Подкрепете отбора в тежкия домакински двубой!
Марица с два много важни мача, от тях ще стане ясно бъдещето
Бивш играч на Ботев вкара 2 гола на Марица, пловдивчани с 6-а поредна загуба
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: