ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин пита: Докога някои фирми ще заразяват децата ни?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:57 / 30.03.2015Коментари (10)5573
©
Докога някои фирми ще заразяват децата ни? Това попита на редакционната поща на Plovdiv24.bg читател на сайта. За какво става дума?

Пиша Ви по повод сагата със салмонелата по детските градини в Пловдив. Преди повече от месец от вашия сайт разбрах, че детето ми е болно от салмонела.

Разбира се, лекувахме се и когато излязоха отрицателни резултати, тръгнахме отново на градина и две седмици по-късно отново детето ми е заразено.

Детето ми е в ЦДГ "Каменица", където около един месец преди скандала са сменили фирмата за кетъринг. Същата тази фирма е зареждала и другите детски заведения с епидемия на салмонела. 

Тази същата фирма продължава да работи безнаказано и да заразява децата ни със съмнителни продукти, продукти, които явно са купени на безбожно ниски цени и предлагани на завишени. 

За последното може да попитате директора на "Каменица" по какъв критерий са избрали фирмата, след като самата тя твърди как цената на порцион е на максималния разчет, а в пуснатата от тях обществена поръчка като основен критерий е изтъкната най-ниска цена.

Също ме интересува защо офертите на тези толкова важни за обществото обществени поръчки не стават достояние на тази същата общественост. Къде са тук ХЕИ, разните му там агенции на контрол на храните и други съпричастни към тази явно престъпна схема?

Искрено се надявам да изкарате кирливите ризи на тази сган и да съдействате чрез вашата медия да затворят тази "кухня", за да може децата ни да растат здрави!!!


Репортер на сайта се свърза с директора на ЦДГ "Каменица" Илиана Христова. Ето какво ни каза тя:

"Фирмата за доставка на храна е сменена и от 19 януари работим с нова, защото изтече договорът на предишната. Направена е обява съгласно всички изисквания на Закона за обществените поръчки. Явиха се две фирми и едната спечели. Продължаваме да работим със същата фирма, защото от Агенцията по храните заявиха, че причината не е в доставчика - "Корект Кетъринг" ДЗЗД и в частност "1 - Експресно парти" ЕООД.

Никой категорично не каза каква е причината за салмонелата, но сега нямаме нови случаи на заболели, всички деца вече се върнаха. 

Ако бе от храната, трябваше да има по-голям брой болни деца. Нямам основания да сменя фирмата, която освен това храни и детска кухня, а там няма нито един случай на салмонела".


Още по темата: общо новини по темата: 5
06.03.2015 »
01.03.2015 »
27.02.2015 »
25.02.2015 »
25.02.2015 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Не е вярно моето дете още си е в къщи г- Христова нещо послъгва и далаверите нямат край 3748за сметка на децата а тази фирма добре въздейства на Агенцията по храните и на общинарите и КМЕТА нищо не предприеха.
+2
 
 
някъде из сайтовете /преди година-две / се срещаше информация, че "щерката" на директорката е собственичка на кетъринг фирмата. Отделно че бяха подгонили директорката, явно нищо не се е променило през това време.
+6
 
 
Преди имаше столове и кухни в почти всяко едно училище и детска градини сега има кетърингови фирми,фирми с алчни работодатели/помияри/които работят с възможно най-евтиния продукт който може да съществува на пазара..Борбата за обекти между фирмите е голяма,всеки знае в днешно време как се печелят така наречените конкурси за даден обект било то болнично заведение,училища,детски градини...шивашки фирми и прочие...Истината хора е че никога е нямало и няма да има контрол над така наречените''кетърингови фирми''това понятие за поголямата част от работодателите не е ясно,хората които ръководат подобен тип изхранване,освен за печалбата си не се интересуват от абсолютно нищо!А тровенето ще продължи...
+5
 
 
Пробутват боклуци на супер високи цени и като има нарушения или им се разминава или регистрират нови фирми и корупцията продължава ......дано не ми се случи да заразят детето ми!!! виновниците и тези които ги прикриват ще съжаляват че са се роодили
+9
 
 
Докато НАЙ-НИСКАТА предложена цена е определяща за избора на доставчик, винаги ще има компромиси с качеството и, да не дава господ, подобни случаи със заразни болести! Не става дума само за конкретната ситуация, а и по принцип.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: