ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Няколко почернени живота след смъртта на млада жена, блъсната, докато пресича на червено в Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:53 / 30.03.2015Коментари (36)15823
©
Съпругът на Калина Стефанова
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Милко Драганов на 4 години и 6 месеца затвор. Подсъдимият е осъден на 7 години лишаване от право да управлява МПС.

Той беше признат за виновен в това, че на 03.02.2014 г. в Пловдив на бул. "Санкт Петербург" при управление на "Рено Меган" е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 35-годишната Калина Стефанова, починала на 16.08.2014 г., като деянието е извършено на пешеходна пътека.

На 03.02.2014 г. в Пловдив Драганов управлявал автомобила си по на бул. "Санкт Петербург". В района на кръстовището с бул."Източен" подсъдимият предприел преминаване през кръстовището, като в този момент управлявал автомобила със скорост около 45 км./ч. 

Избраната скорост на движение несъмнено не била съобразена от Драганов с конкретните условия на видимост, което е препятствало възможността му да спре превозното средство пред всяко предвидимо препятствие - внезапна поява на уязвими участници в движението, каквито са пешеходците.

По същото време, на десния тротоар се намирала пострадалата Калина Стефанова, с намерение да пресече пътното платно в посока от север на юг.

В момента, в който Драганов навлязъл с управлявания автомобил в кръстовището, Калина предприела пресичане на платното за движение по пешеходната пътека пред превозното средство при светещ червен сигнал на светофарната уредба, забраняващ преминаване за пешеходци.

При наличие на пълна възможност за пряк визуален контакт с пешеходката Драганов възприел пресичащата пешеходка едва когато се намирал на разстояние около 9,10 метра от нея. 

Незабавно реагирал на опасността от удар с пешеходката, задействал спирачната система на автомобила си, едновременно с което отклонил превозното средство наляво с цел да избегне очертаващия се удар. 

Въпреки положените усилия, последвал сблъсък между превозното средство, управлявано от подсъдимия, и пострадалата Калина Стефанова. 

При удара пострадалата получила тежка черепно-мозъчна травма, контузия на гръдния кош и коремна травма, от които починала впоследствие на 16.08.2014 г.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.


Още по темата: общо новини по темата: 8
12.12.2014 »
01.12.2014 »
27.11.2014 »
16.10.2014 »
21.07.2014 »
17.07.2014 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Изчетох много коментари по темата - и в подкрепа на шофьора и в подкрепа семейството на жертвата... Понякога са доста остри. Това е провокирано от ежедневните абсурди с които се сблъскваме. В мой предишен коментар оприличих жертвата на камикадзе - извинявам се на близките й ако съм ги засегнал - не е лично. Няма човек в този форум, който да не съчувства на семейството на нелепо загиналата. Проблемът е друг. Какво значи съобразена с условията скорост???? "Законодателят" си е измил ръцете, оставяйки не вратичка, а магистрала в закона за ДП и Правилника за приложение на ЗДП. Някой по-долу беше питал ами ако не беше зряла жена, а дете??? Има прости и ефикасни решения в други държава, но не се ползват в България. Няма и как да се ползват докато политически фантоми с пИпИляво руси коси творят законите. В Холандия и САЩ например в градовете в които съм живял (не посещавал) скоростта в централните частите на града, където има повече пешеходции е ограничена на 30 км/ч (или US 25 мил/ч). Кръстовищата са издигнати на около 30-40 см над настилката и ако влезеш там със 100 км/ч излиташ..... Пешеходните пътеки също са поне 20 см над настилката. Забранено е на 50 м пред и след кръстовища да се преустройваш в друга лента.. и т.н и т.н Сигурно някой гражданин от селски тип ще възрази: "ама как да ида от крайния квартал на работя в отсрещния краен квартал - има околовръстни пътища - ТАМ. Не съдя никой. Просто споделям какво съм видял. Тук гинем като мухи от собствената си глупост (включвам тук и гласуването ни на изборите). Има решения, но няма кой да ги вземе и приложи адекватно
+2
 
 
В българският съд има не гнили абълки, ами цял букет асорти от гнилоч. Изобщо защо го съдят човека? Доколкото разбирам пострадалата се е блъснала в автомобила... е какво да направи шофьорът?
+2
 
 
МАЛОУМНИЦИ те в съда трябва явно вие да утрепете някой за да се оправим. Патката какво прави на червено на пътя --нали сте в Европа, май не сте чели Европейско право
слушам как злословят зад гърба ми,но това ме радва.ВСЕ ПАК СЪМ КРАЧКА НАПРЕД ОТ ЗЛИТЕ ЕЗИЦИ!
на 31.03.2015 г.
+7
 
 
е па няма ТАКАВА ДЪРЖАВА!!! колко убийци с ниско прелитащи автомобили изпотрепаха сумати народ БЕЗНАКАЗАНО,а сега за това го упандизват. АЛО У РЕД ЛИ СТЕ В СЪДА???
+7
 
 
Искрено се надявам при обжалването да им дойде акъла на съдиите - доказана невиновност на шофьора и виновно действие на жертвата. Съжалявам за роднините й, но присъдата въобще не е адекватна. Между инцидента и смъртта има 6 месеца. Къде е гаранцията, че има връзка между двете. Ако е била в болница след инцидента (100%), как са я изписали - здрава или не? Ако не - защо?
+16
 
 
Тази присъда е абсурдна и е поредното доказателство за неадекватността на българския съд. Това, че някой не спазва правилата за движение и явно законите като цяло (в случая пешеходеца), се превръща в предпоставка за налагането на отявлено несъобразени присъди. Уви, жалко за жената, но вината си е нейна(съдейки от така изложения материал) - та 45 кm/h са дори под разрешения лимит.... R.I.P.
+19
 
 
Не знам защо е осъден и не пожелавам на никой такова нещо да му се случи, жалко за момичето и Бог да я прости. Но в случая, ако е описан правилно. Водача наистина е бил с предимство. Шофирането до голяма степен се гради на взаимно доверие, че се спазват правилата за движение, за това има мигачи по колите, знаци, пешеходни пътеки и светофари. Но при условие че автомобила вече е навязъл в кръстовището, както е в случая и то на залена светлина, не мога да разбера, как някой му е хрумнало да изкача пред него. То ако е така и всеки си прави каквото си иска и потъпква правилата, по-добре да няма знаци и закони.
+2
 
 
Казвал съм го 100 пъти и пак ще го повторя. В България "шофьор" е = потенциален убиец. Напоследък "шофьор" започна да става и аналог на донор. Много жалко за човечеца ако го вкарат в затвора. Сега самоубицата да гледа от горе и да и гадно во веки веков.
+1
 
 
Когато обаче проститут.....пардон, прокурорски син помита пешеходци скоростта, макар и над позволената, е винаги съобразена. В много от коментарите тук често се излива злоба и помия по адрес на всичко англо-саксонско, но в такива моменти и най-озлобеният трябва да си зададе въпроса, защо в англо-саксонското право има съдебни заседатели, а в аграрно-масонското всичко се оставя в ръцете на полуинтелигентни същества в евтини тоги. Колкото до закона, скоро в България относно пътищата трябва да се заеме Комисията за защита от дискриминация. Да, много от водачите вършат ужасни безобразия, но е абсурдно да не подлежат изобщо на контрол нито велосипедисти, нито пешеходци.
+2
 
 
Хайде моралистите, според които шофьорите винаги са с предимство да обяснят защо човека е осъден, въпреки че жената е пресичала на червено. Обяснявайте, нали разбирате от всичко специалисти по право и морал.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Мигранти и бежанци
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: