ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Представители на Националната туристическа администрация на Китай посетиха Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:59 / 30.03.2015Коментари (1)1849
©
Китайска делегация на Националната туристическа администрация на Китай CNTA посети Пловдив. Целта на посещението бе обсъждане на възможностите за сътрудничество между България и Китай в контекста на Меморандума за разбирателство между страните от Централна и Източна Европа, чийто фокус е осъществяване на съвместни активности и промотирането на страните като привлекателна туристическа дестинация за китайския пазар. 

Визитата на високопоставените китайски гости в Пловдив бе инициирана и ръководена от г-н Ли Дзиндзао - председател на Националната туристическа администрация на Китай, ползващ се с ранк на министър на туризма. 

Стефан Стоянов - заместник -кмет по култура, образование, туризъм и иновации в община Пловдив представи на гостите пешеходната зона, Римския стадион, Античния театър и Стария град. 

По време на срещата членовете на делегацията изразиха възхищението си от Пловдив и увереност, че градът в най-близко бъдеще ще бъде водеща туристическа дестинация, посещавана от много китайски туристи.

Гостите бяха заинтригувани от спечелената титла Европейска столица на културата през 2019та и от тенденцията на висок ръст на чуждестранните туристи, посетили Пловдив. 

Също така бе изразена увереност, че ще се развие активно двустранно сътрудничество, като град Пловдив ще бъде поставен сред най-привлекателните дестинации. Делегацията приключи визитата с договореност за предстоящи активни делови контакти.

Сред официалните лица бяха генералният директор на департамента по Маркетинг и международно сътрудничество към Националната туристическа администрация на Китай, директорът на дирекция "Международни отношения" към Националната туристическа администрация на Китай, директорът на Генералната администрация в Националната туристическа администрация на Китай и др. 

От страна на Китайското посолство в България присъстваха Н.Пр. Уей Дзинхуа и г-н Ин Яли - съветник по културните въпроси.

Община
©
Пловдив и през 2015г ще подпомага популяризирането на Пловдив като привлекателен туристически град и чрез участие на основни, национални и международни туристически борси и изложения. 

Приоритет на администрацията е тази тенденция да продължи, за да се позиционира и утвърди града като атрактивна туристическа дестинация на чуждестранните пазари и да се привлекат още повече посетители, които да увеличат своя престой в туристическите обекти, разположени на територията на общината. 

Прогнозите са ръста от посетители и осъществените от тях нощувки да продължи своя възходящ ход и през новата година и да постигне устойчив ръст. 

През миналата година Пловдив попадна сред десетте града в света, които задължително трябва да посетите през 2015 година според най-големия пътеводител Lounley Planet. През юни тази година градът ще бъде домакин на INDEX 2015 - най-голямото професионално събитие за туризъм през годината, което ще се проведе за първи път в Източна Европа.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В кой хотел са настанени?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Електронно таксуване в градския транспорт
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
В Пловдив задържаха испанец за опит за убийство
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: