ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Нечувано: Жена роди и зарови бебето, без никой да знае, че е бременна!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:08 / 31.03.2015Коментари (7)5301
©
Мъжът, който живее на семейни начала с Пенка Тодорова
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимата Пенка Тодорова на 3 години лишаване от свобода условно с 5 години изпитателен срок.

Тя беше призната за виновна в това, че на 07.08.2014 г. в Калофер, в местността "Новите лозя", е умъртвила рождената си дъщеря, като убийството е извършено от майка върху рожба веднага след раждането - престъпление по чл.120 от НК. 

Подсъдимата беше призната за невинна по първоначално повдигнатото й обвинение по чл.116 ал.1 т.3 от НК в това умишлено да е умъртвила рождената си дъщеря.

Пенка Тодорова живеела на съпружески начала с Иван Иванов от село Васил Левски, като се грижела и за своите две деца от първия си брак, които останали да живеят в Карлово.

Работела като шивачка в "Интендантско обслужване" Калофер. През ноември 2013 г. менструалният цикъл на Тодорова спрял, но същата отдала това на заболяване. 

Въпреки това не посетила личния си лекар или гинеколог, а единствено знахарка, която й казала да пие чай за бъбреци.

През лятото на 2014 г. Тодорова започнала да напълнява, въпреки топлото време започнала да носи широки и дълги дрехи с дълъг ръкав, което направило впечатление на жените, с които работела в шивашкия цех и според които Тодорова "прикривала нещо".

На 07.08.2014 г. Пенка Тодорова отишла на работа сутринта както обикновено. Около обяд не се почувствала добре и поискала да я освободят от работа, тъй като имала болки в кръста и корема и иска да отиде на лекар.

При напускане на фирмата на портала била забелязана от охраната - Стефан Василев, на когото съобщила, че й е лошо и ще ходи на лекар.

На Василев направило впечатление, че вместо Тодорова да тръгне в посока центъра на Калофер, където имало лекарски кабинет, същата поела към намиращото зад фирмата дере по черен път, държейки се с дясна ръка за корема и ходейки много бавно.

След около 20-30 минути Василев, който стоял през цялото време на портала с цел да помогне на Тодорова, ако се налага, видял същата да се показва от дерето и да тръгва в посока центъра на Калофер като вървяла вече нормално.

В същото време - около 13.00 часа на 07.08.2014 г., Биляна Стоянова - медицинска сестра във военно формирование 22180 Казанлък, обядвала със семейството в барче, намиращо се в центъра на Калофер.

По време на обяд в заведението се появил непознат човек и попитал сервитьора има ли наблизо лекар, защото на някаква жена й е прилошало и е паднала на пейките до чешмата в центъра на града.

Стоянова преценила, че може да помогне на пострадалата, тъй като е медицинско лице. На пейка до чешмата била Тодорова, като на Стоянова й направило впечатление, че е в кръв от кръста надолу, поради което е запитала дали няма гинекологични проблеми и дали не е бременна, на които въпроси получила отрицателни отговори.

Подсъдимата помолила Стоянова да й услужи с телефон, за да се обади на мъжа, с който живее, който пристигнал на място след около 20 минути.

Пред Стоянова пристигналият мъж - Иван Иванов, видимо притеснен казал на Тодорова, че не е трябвало да ходи на работа и че през същия ден той щял да я води на лекар.

Докато дойде автомобил на БМП на Тодорова отново й танало лошо.

Около 15.15 часа на 07.08. Тодорова била откарана в АГ отделение на МБАЛ "Д-р Киро Попов" в Карлово. На въпрос какво се е случило, Тодорова не отговорила. При извършения преглед и ултразвук било установено, че е родила. На въпросите на лекарите Тодорова отговорила, че е родила мъртво дете и го е заровила, без да посочва къде.

При тези отговори дежурният лекар съобщила за извънболничното раждане в РУП МВР Карлово. При проведената беседа Тодорова разказала на органите на МВР къде е станало раждането.

Местопроизшествието било посетено от дежурна група при РУП МВР Карлово, като при огледа на посоченото от Тодорова място бил открит трупа на новородено дете, намиращ се в течащата в дерето вода в най-дълбоката й част.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимата признава фактите и обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира. 

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Тези ги гледах преди месеци в едно предаване, мисля, че беше "Ничия земя". Просто останах в потрес от това колко ниско интелектуално и културно ниво имат. И такива дебили се репродуцират като невидели, а нормалните умни българи изчакват.
0
 
 
През 5-те год. испитателен срок какво не трябва да прави?
+4
 
 
Що за същество трябва да си да направиш такова нещо? И 3години...толкова ли струва живота на едно бебе??? Жалко, че някои хора биха дали всичко за да имат дете....на дръги Господ дава а те го убиват.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Животните на Фокус
Туризъм
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: