ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Анкетьори влизат в домовете на пловдивчани, ще ни разпитват за всичко!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:01 / 06.04.2015Коментари (38)14733
© Plovdiv24.bg
През март Националният статистически институт започна провеждането на анкетно проучване "Статистика на доходите и условията на живот 2015".

С Регламент на Европейския парламент и на Съвета на Европа се определя обща рамка за системно изготвяне на статистически данни на Европейската общност за доходите и условията на живот (ЕU-SILC), които да включват съпоставима и своевременна информация за моментното състояние и динамиката на доходите.

Изследването се провежда паралелно във всички страни от Европейския съюз с обща методология и инструментариум. Получените резултати допринасят за оценка на условията на живот в отделните страни, структурата и разпределението на доходите на домакинствата и участието им в социалния живот на страната.

Размерът на извадката за всяка година в панела е около 7 200 обикновени домакинства, разпределени във всички области на страната. 

В Пловдивска област ще се наблюдават 644 домакинства с над 1660 лица на 16 и повече години в тях.

Ще бъдат изследвани следните тематични области:

• Основни демографски и социални характеристики на домакинствата и техните членове: размер на домакинството, форма на собственост на жилището, възраст, пол, образование, семейно положение, икономически статус и други данни за членовете на домакинството

• Монетарни (парични) показатели за доходите и социалното разслоение на населението: общ доход и структура на доходите по източници (от работна заплата, от социални трансфери и други)

• Немонетарни (непарични) показатели за условията на живот: основни данни за жилището (тип и обзаведеност на жилището); проблеми, свързани с жилището и квартала (населеното място); достъп до образование; здравен статус и достъп до здравно обслужване

• Икономическа активност, заетост и безработица на лицата на 16 и повече години (статус в заетостта, сигурност на работното място, продължителност на безработицата и други)

• Социални услуги и програми и участие на домакинството или негови членове в тях.

В периода март - май избраните домакинства в Пловдивска област ще бъдат посетени от специално обучени анкетьори за провеждане на персонални интервюта и попълване на два въпросника - въпросник за домакинството и индивидуален въпросник.

Домакинствата са включени в извадката чрез използването на случаен подбор, с който се гарантира представителността на резултатите.

Повече информация за методологията и инструментариума на анкетното проучване "Статистика на доходите и условията на живот" може да се намери в сайта на НСИ в рубриката "Статистически данни", подрубрика "Социално включване и условия на живот".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Тази информация с удоволствие бих я дала онлайн, но не бих пуснала никого у дома да ме разпитва. Сигурна съм, че сега ще тръгнат и измамници, и народът ще пропищи.
0
 
 
Поредната ултрапросташка лигавщина, която на всичко отгоре ще струва маса пари, които могат да бъдат дадени за култура, здравеопазване, образование... И какво като съберат данните в крайна сметка?! Сякаш някоя от ония мърши, дето е поръчала тая тъпотия, ще се трогне, от трагичното състояние на обикновените хора в "държавата" и стандарта им на живот...
0
 
 
Спокойно, интервюто Е платено, а данните са за статистически цели, ама то е до манталитет.
+3
 
 
Естествено, че никой не може да влезе в дома ви, ако вие не го пуснете. Аз например не бих искала да ми влизат някакви нахалници вкъщи. И няма да ги пусна. Бих се включила обаче, ако е онлайн. Време е да се осъвремени технологията за събиране на информация.
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 06.04.2015 г.
0
 
 
Само да си изям ябълката.
+6
 
 
Хора, не ги пускайте, никой няма право да влиза в дома ви. Ето го закона:Конституция на Република БългарияЧл. 33 (1):"Жилището е неприкосновено. Без съгласието на обитателя му никой не може да влиза или да остава в него освен в случаите, изрично посочени в закона."Айде да видим как някой ще влезе в дома ми без моето съгласие или някой ще ме глоби за това, че не съм го пуснал. И после как ще идем на съд заради потъпкването на конституционните ми права ! А, да - за да не си играем на тълкуване - прочел съм и закона доста пъти, който изключва този член - никъде не пише нищо за преброяване и тнт щуротии. Допуска се отпадането на този член САМО при съмнения за престъпление и в още няколко случая, които нямат нищо общо с преброяването. Поздрави на преброяващите и да си седят вън на студа
+2
 
 
Преди няколко часа двама, представящи се за социални, измамиха възрастен съсед с пари. Социалните да си измислят друг начин за събиране на данни, че измамниците веднага се възползваха!
ВСЕ ОЩЕ МЕЧТАЯ!
+4
 
 
АЗ НЕ ГИ ИСКАМ В КЪЩИ!!!НЕ СЪМ ДЛЪЖЕН НА НИКОГО!И НЕМСКИТЕ МИ ОВЧАРКИ СА МНООООГО ГЛАДНИ И ГЛЕДАТ ЛОШО!КРЕТЕНИ!ХОРАТА СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ИЗКАРАТ ЗА ХЛЯБА, ТЕЗИ ЩЕ НИ РАЗПИТВАТ И ПОСЛЕ, КАТО ИМ КАЖЕШ, ЧЕ ЖИЛИЩЕТО Е СОБСТВЕНО, ЩЕ НИ ИЗКАРАТ МИЛИАРДЕРИ!АЙ ШЕ ВИ Е....А ПУ...ТА МАЙНА...
+6
 
 
Как се пуска непознат човек в твоя собственост ?!? От къде да го знам, че после няма да докладва къде какво има като ценности и да ти дойдат на гости когато те няма....
+5
 
 
Могат да получат подобна информация от мен само срещу сума в посочен от мен размер. Иначе няма смисъл да си губят времето да пробват.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: